Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Hyvinvointialueilla on merkittävä tehtävä sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnassa

Jaa

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja palveluiden valvonnasta siirtyy kunnilta hyvinvointialueille ensi vuoden alussa. Aluehallintovirastot ja Valvira tulevat valvomaan hyvinvointialueiden järjestämisvastuuta ja palveluiden lainmukaisuutta. Valvontaviranomaiset tukevat hyvinvointialueita sotevalvonnan suunnittelussa.

Aluehallintovirastot ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) järjestävät tämän vuoden aikana hyvinvointialueiden sote-palveluiden valvontaa suunnitteleville, valvonnasta vastaaville ja alueiden luottamushenkilöille ohjausta valvonnan suunnitteluun. Valvontaviranomaiset järjestävät tilaisuuksia, joiden tarkoituksena on tukea hyvinvointialueita näiden oman valvontatehtävän suunnittelussa. Lisäksi vahvistetaan hyvinvointialueiden ja valvontaviranomaisten yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen ja palvelutuotannon valvonnassa.

Ensimmäinen tilaisuus on valtakunnallinen ja se järjestetään torstaina 31.3.2022 kello 9.00–12.30. Verkossa pidettävä tilaisuus on avoinna myös toimittajille. Ilmoittautuminen Ulla Saalasti (etunimi.sukunimi@avi.fi).

Ruotsinkielinen tilaisuus pidetään 8.9.

Toukokuussa Aluehallintovirastot ja Valvira aloittavat alueelliset tilaisuudet. Ensimmäinen alueellinen tilaisuus on 5.5. ja se järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomessa. Alueellisista tilaisuuksista tiedotetaan erikseen lähempänä tilaisuuksien ajankohtaa.

Lisätietoja tilaisuuksista (avi.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Leena Serpola-Kaivo-oja, Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen, HVA -projekti, p. 0295 017 290, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Johtaja Leena Laajala, p. 0295 018 549, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Ylijohtaja Markus Henriksson, p. 0295 209 300, Valvira, markus.henriksson@valvira.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme