Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Hyvinvointialueilla on merkittävä tehtävä sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnassa

Jaa
Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja palveluiden valvonnasta siirtyy kunnilta hyvinvointialueille ensi vuoden alussa. Aluehallintovirastot ja Valvira tulevat valvomaan hyvinvointialueiden järjestämisvastuuta ja palveluiden lainmukaisuutta. Valvontaviranomaiset tukevat hyvinvointialueita sotevalvonnan suunnittelussa.

Aluehallintovirastot ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) järjestävät tämän vuoden aikana hyvinvointialueiden sote-palveluiden valvontaa suunnitteleville, valvonnasta vastaaville ja alueiden luottamushenkilöille ohjausta valvonnan suunnitteluun. Valvontaviranomaiset järjestävät tilaisuuksia, joiden tarkoituksena on tukea hyvinvointialueita näiden oman valvontatehtävän suunnittelussa. Lisäksi vahvistetaan hyvinvointialueiden ja valvontaviranomaisten yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen ja palvelutuotannon valvonnassa.

Ensimmäinen tilaisuus on valtakunnallinen ja se järjestetään torstaina 31.3.2022 kello 9.00–12.30. Verkossa pidettävä tilaisuus on avoinna myös toimittajille. Ilmoittautuminen Ulla Saalasti (etunimi.sukunimi@avi.fi).

Ruotsinkielinen tilaisuus pidetään 8.9.

Toukokuussa Aluehallintovirastot ja Valvira aloittavat alueelliset tilaisuudet. Ensimmäinen alueellinen tilaisuus on 5.5. ja se järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomessa. Alueellisista tilaisuuksista tiedotetaan erikseen lähempänä tilaisuuksien ajankohtaa.

Lisätietoja tilaisuuksista (avi.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Leena Serpola-Kaivo-oja, Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen, HVA -projekti, p. 0295 017 290, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi


Johtaja Leena Laajala, p. 0295 018 549, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi


Ylijohtaja Markus Henriksson, p. 0295 209 300, Valvira, markus.henriksson@valvira.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Käsinhionta kärkisorvilla toi sakkoja työnjohtajalle ja yhteisösakon työnantajalle1.6.2023 11:15:07 EEST | Tiedote

Satakunnan käräjäoikeus on 30.5.2023 tuominnut satakuntalaisen metallialan yrityksen työnjohtajan 16 päiväsakkoon ja yhtiön 3000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli kesäkuussa 2021 tapahtunut työtapaturma, jossa käsinhiontaa kärkisorvilla tehneen työntekijän hanska oli tarttunut hiottavana olleeseen akseliin. Työntekijä oli siis hionut sorvissa pyörivää kappaletta siten, että hän oli pitänyt hiomanauhaa molemmista päistä käsin samalla, kun akseli oli pyörinyt sorvissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme