Kansallinen senioriliitto ry

Hyvinvoiva hoitohenkilöstö turvaa ikäihmisten hyvinvoinnin

Jaa

Kansallinen senioriliitto on huolissaan siitä, miten ikääntyneiden hoito ja palveluiden saatavuus kyetään turvaamaan sote-uudistuksessa, jonka johdosta 194 000 sosiaali- ja terveyspalveluissa toimivaa työntekijää siirtyy kunnista perustettavien hyvinvointialueiden palvelukseen.

Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaisten riittävyys ja ammattitaito turvattava
Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaisten riittävyys ja ammattitaito turvattava

Lakisääteinen henkilöstömitoitus iäkkäiden henkilöiden tehostettuun palveluasumiseen ja pitkäaikaiseen laitoshoitoon ei tutkimusten mukaan toteudu. Henkilöstötilanne on vaikeutunut, eivätkä ikäihmiset saa tarvitsemaansa palvelua. Henkilöstöä siirretään kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon välillä, mikä rapauttaa hoitoketjuja ja huonontaa ennen pitkää palvelun laatua.

Senioriliitto vaatii, että sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaisten riittävyys ja ammattitaito turvataan hyvinvointialueilla. Ikääntyneiden hoito ei saa vaarantua hoitaja- tai lääkäripulan johdosta. Hoidon tulee olla yksilöllistä, laadukasta ja turvallista ja jokaisen saatavilla myös kotihoidossa. Hoitosuhteen jatkuvuus tulee turvata.

Hoivahenkilöstön hyvinvointi ja jaksaminen tulee turvata hyvän johtamisen, mielekkäiden työolojen ja oikeudenmukaisen palkkauksen avulla. Kun henkilöstön työsuhde- ja työhyvinvointiasiat ovat kunnossa, työtä tehdään laadukkaasti ja huolellisesti. Tämä puolestaan takaa sen, että ikääntyneet saavat hyvää, turvallista ja ihmisläheistä hoitoa.

Senioriliitto myös muistuttaa, että mahdollisuus palvelusetelin käyttöön keventää painetta julkisen puolen henkilöstömitoitukseen ja mahdollistaa hoitojonojen purkamisen, kun ikääntyneille annetaan mahdollisuus itse päättää, minkä toimijan, yrityksen tai yhteisön tuottamia palveluja he haluavat käyttää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaisten riittävyys ja ammattitaito turvattava
Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaisten riittävyys ja ammattitaito turvattava
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen senioriliitto ry
Kansallinen senioriliitto ry
Kansakoulukatu 5 A 6
00100 HELSINKI

050 564 2656https://www.senioriliitto.fi
 
 

Kansallinen senioriliitto edistää ikääntyvien ja eläkeläisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä valvoo heidän oikeuksiaan liiton arvoja noudattaen. Liitto on puolueisiin kuulumaton.

Liitossa on 14 piirijärjestöä ja 158 paikallista senioriyhdistystä, jotka järjestävät monipuolista toimintaa kaikkialla Suomessa. Jäseniä on jo 25 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen senioriliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme