Vaasan kaupunki - Vasa stad

I det nya Biblio lånar du böcker också till din telefon!

Dela

Från och med 1.10.2020 har Vasa stadsbibliotek en ny tjänst, Biblio, för utlåning av digitala böcker. Inloggningen i tjänsten sker med det egna bibliotekskortet. Det går också att läsa och lyssna med hjälp av en applikation som laddas ner i telefonen.

Från och med 1.10 kan du låna ljudböcker för att lyssna och e-böcker för att läsa i Vasa stadsbiblioteks nya tjänst Biblio som finns på https://vaasa.bibliolibrary.fi/. Inloggningen i tjänsten sker med numret på Vasa stadsbiblioteks lånekort och kundens personliga pinkod.

Förnyelsen ger bibliotekets kunder allt bättre möjligheter att läsa och lyssna på böcker både på datorn och i mobilen. Den nya applikationen Biblio kan laddas ner i smarttelefoner enkelt på AppStore eller GooglePlay. Appen finns tillgänglig på bland annat finska, svenska, engelska och arabiska.

– Biblioteken vill främja läsning också i digitalt format och erbjuda ett avgiftsfritt alternativ till kommersiella e-bokstjänster, säger servicechefen Marja Mikola från Vasa stadsbibliotek.

Bland utbudet finns ljud- och e-böcker på finska, svenska och engelska men också på arabiska, tyska och ryska.

De flesta böckerna kan läsas eller lyssnas på av flera användare samtidigt. En del finns emellertid tillgängliga för endast en användare åt gången, men då kan du alltid reservera önskad bok. En användare kan låna högst åtta e-böcker eller ljudböcker i månaden.

Tjänsten hette tidigare Elib.

För närmare låneinstruktioner gå in på https://vaasa.bibliolibrary.fi/

Nyckelord

Kontakter

servicechef Marja Mikola,
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster,
tfn 06 3253521,
marja.mikola@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum