Messukeskus

I love me näyttää muodin kaksi puolta

Jaa

Syksyn säkenöivin tapahtuma I love me nostaa esiin muotitrendit, ja tuo keskustelun keskiöön myös muodin kuluttamisen kääntöpuolen. Muotinäytösten loiston vastapainona messuilla keskustellaan, millaisia eettisiä ja vastuullisia vaihtoehtoja muodin kuluttajille on tarjolla. I love me järjestetään 19.-21.10.2018 Messukeskuksessa. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla www.iloveme.fi.

I love me tuo esiin muodin kuluttamisen eri teemoja. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.
I love me tuo esiin muodin kuluttamisen eri teemoja. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.

Kotimaisuus ja suomalaisen muodin näkymät nousevat esiin eri näkökulmista. Missä on suomalaisen muodin vahvuus ja kilpailuetu, ja voimmeko pärjätä kilpailussa kansainvälisten muotibrändien kanssa? Toisaalta pohditaan myös, miltä suomalaisen muodin tulevaisuus näyttää. Mitä tuo tullessaan marraskuussa Helsingissä avautuva Garden, joka kokoaa eturivin nuoret suomalaiset muotibrändit saman katon alle. Oman näkemyksen keskusteluun tuovat muun muassa kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki ja neuletalo Arelan Viivi Arela. Lisäksi esimerkkejä suomalaisesta osaamisesta tuovat R/H-vaatemerkin suunnittelija ja toinen perustaja Emilia Hernesniemi sekä lokakuussa julkistettava Vuoden Nuori Suunnittelija 2018 -kilpailun voittaja.

Länsimaalainen muoti ja eri kulttuurit kohtaavat yhä useammin arjessa ja katukuvassa. Messuilla kuullaan, miten esimerkiksi musliminuoret taiteilevat eri pukeutumiskulttuurien välissä. Uusi sukupolvi poimii länsimaisesta muodista itselleen sopivat palat ja sovittaa ne omaan kulttuuriinsa.

Vastuullisesti trendikästä muotia

Vastuullisuus muodin kuluttamisessa nousee esiin sekä materiaalivalintojen että kierrättämisen kautta. Aalto Yliopiston professori Minna Halme pohtii, millä aikavälillä kuluttajat ovat valmiita siirtymään jatkuvasta shoppailusta ja pikamuodin kuluttamisesta kestävään muotiin. Kuluttajille esitellään myös vaatelainaamo-konsepti, joka tarjoaa vaihtoehdon ostamiselle. Jaettu vaatekaappi on esimerkki kiertotaloudesta, jossa persoonallinen pukeutuminen on mahdollista kestävän kulutuksen hengessä.

Kierrätysmateriaalista tehtyjä tuotteita on ollut saatavilla jo pitkään. Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala kertoo 15 vuoden kokemuksella, miten kierrätysmateriaaleista tehdään muotia, joka pärjää muuttuvassa muodin maailmassa. Lisäksi pureudutaan biomateriaalehin, eli selluloosa- ja puupohjaisiin materiaaleihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin vaateteollisuuden raaka-aineena tulevaisuudessa.

Trendeissä maanläheisiä värejä ja metallia

I love me -muotinäytöksissä esitellään tulevan talven trendit niin ulos kuin sisälle, arkeen ja juhlaan. Näytöksen teema on talviyö, joka näkyy visuaalisuudessa ja tunnelmassa. Näytöksen toteuttaa stylisti Anu Laapotti.

-          Talven muotitrendeissä nähdään metallia, hopeaa ja kimallusta. Koska suomalaiset ovat varovaisia pukeutujia, tuodaan villeimmät asiat meillä esiin usein asusteissa, kuten kengissä, käsineissä ja päähineissä. Erilaiset eläinprintit, kuten leopardi-, seepra- ja käärmekuosit jatkavat esiinmarssiaan, ja esimerkiksi tekoturkislaukut asusteena ovat ilmentymä tästä trendistä. Runsaus ja kerroksellisuus ovat olleet näkyvissä maailmalla, samoin 70-luku, joka on tuonut muotiin ruskean sävyjä ja virkattuja materiaaleja, kertoo stylisti Anu Laapotti.

Messuilla kuullaan useiden stylistien näkemyksiä pukeutumisesta ja trendeistä. Kotimaisia eturivin artisteja stailaava Annette Tamminen kertoo parhaita paloja uraltaan ja paljastaa, miten Robinin eriparikenkien look syntyi. Bloggaaja MustArttu jakaa omia tyylivinkkejään ja stylisti Sohvi Nyman neuvoo, miten oman vartalonsa parhaita puolia voi korostaa oikeanlaisilla vaatevalinnoilla.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.iloveme.fiwww.facebook.com/iloveme.fi  IG: @iloveme_official #iloveme2018

Kuvia vuoden 2017 I love me -messuista vapaasti median käyttöön: http://bit.ly/iloveme_2017

Osoitelähde: Messukeskus mediarekisteri. Voit poistua tiedotteiden jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin.

Poimintoja ohjelmista:

Suomalaisen muodin näkymät

Kohtaako suomalainen muoti suomalaisen kuluttajan tahtotilan? Arvostaako kuluttaja eettisyyttä oikeasti? Mikä on suomalaisen muodin imago – pärjätäänkö maailmanmerkkejä vastaan?
Keskustelun tarjoaa Suomalainen Muoti- Finnish Fashion julkaisu
19.10.2018, 11:30 - 12:30, Lounge

Miltä näyttää suomalaisen muodin tulevaisuus? Mitä tuo tullessaan Garden - suomalaisen muodin keskus?
Aiheesta keskustelemassa:
Martta Louekari (Juni Communication & Production)
Terhi Pölkki (Terhi Pölkki)
Viivi Arela (Arela)
20.10.2018, 13:30 - 14:30, Lounge

Rohkeus - millainen vaikutus liiketoimintaan?
Onko rohkeus suomalaisen R/H vaatemerkin menestyksen takana?
Saimi Hoyerin haastattelussa R/H:n suunnittelija ja toinen perustaja Emilia Hernesniemi
21.10.2018, 11:30 - 12:00, Lounge

Jaakko Selinin haastattelussa Vuoden nuori suunnittelija 2018

19.10.2018, 14:00 - 14:30, Lounge

Muoti eri kulttuureissa
Millaista on musliminuorten muoti juuri nyt? Haastattelussa Salma Jama ja Sahra Abokor
21.10.2018, 15:00 - 15:30, Lounge

Ekologista ja vastuullista muotia

Pikamuodista kestävään muotiin - millä aikavälillä?
Haastattelussa Aalto Yliopiston professori Minna Halme
19.10.2018, 15:30 - 16:00, Lounge

Muodin kiertotalouden edelläkävijä Soile-Maria Linnemäki
Neljässä eri kaupungissa toimivan vaatelainaamo Vaatepuun yrittäjä Soile-Maria Linnemäki uskoo, että vastuullinen pukeutuminen ja muoti voi olla innostavaa, kaunista, positiivista ja persoonallista. Haastattelussa Soile-Maria avaa kiertotalouden käsitettä lainaamotoiminnan näkökulmasta ja kertoo, miten jaettu vaatekaappi toimii ja tuo ihanimmat muotiluomukset jokaisen saataville. Haastattelijana kotimaista muotia edustavan Palonin Minna Särelä.
21.10.2018, 12:00 - 12:30, Lounge

Mitä on ekodesign?
Miten kierrätysmuoti pärjää muuttuvassa muodin ja muotoilun maailmassa? Aiheesta puhumassa 15 vuotta ekodesignin pioneerina toiminut Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala.
19.10.2018, 14:30 - 15:00, Lounge

Biomateriaalit löytävät muotimaailman?
Millä tavalla selluloosa- ja puupohjaiset biomateriaalit muokkautuvat asusteiksi? Onko kierrätystekstiilit vastaus kestävämmälle muodille? (Englanniksi)
Anastasia Ivanova, Designer, VTT Technical Research Centre of Finland Ltd
21.10.2018, 12:30 - 13:00, Lounge

Muodissa pinnalla juuri nyt

Tähtien vaatettaja Annette Tamminen
Haastateltavana eturivin artistien ja TV-ohjelmien vaatettaja Annette Tamminen, joka tuntee niin myymälöiden valikoimat kuin tähtien kengän koot. Haastattelussa pureudutaan stylistin työn koko kirjoon pukupussien kantamisesta ikimuistoisiin tähtihetkiin, muistellaan Robinin eriparikenkälookin syntyä ja Aneten vaatettamien seitsemän vuoden The Voice of Finlandin parhaita paloja stylistin silmin, kulissien takaa. 

20.10.2018, 15:30 - 16:00, Lounge

Miten löytää oma tyyli? – parhaat pukeutumis- ja tyylivinkkini
Saimi Hoyerin haastattelussa Mustarttu-blogia pitävä Arttu Mustonen
19.10.2018, 16:00 - 16:30, Lounge

Olet ihana! muuttumisleikki, jossa parhaat puolet loihditaan esiin
Vaatteet voivat muuttaa elämäsi ja saavat säteilemään. Tule katsomaan, miten tunnistaa oma vartalotyyppi ja korostaa parhaita puolia oikeilla vaatteilla.
Muodonmuutoksen toteuttaa stylisti Sohvi Nyman
20.10.2018, 13:00 - 13:30, Lounge

I love fashion -muotinäytökset (näytösalue, halli 1)

pe 19.10. klo 12, 14, 16 ja 17.30
la 20.10. klo 11.30, 13, 14.30 ja 16
su 21.10. klo 12, 14 ja 16

Muutokset mahdollisia. Ajantasainen ohjelma nettisivuilla www.iloveme.fi.

Kuvat

I love me tuo esiin muodin kuluttamisen eri teemoja. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.
I love me tuo esiin muodin kuluttamisen eri teemoja. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.
Lataa
I love fashion -muotinäytös esittelee talven trendit. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.
I love fashion -muotinäytös esittelee talven trendit. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.
Lataa
I love me on muodin ostospaikka. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.
I love me on muodin ostospaikka. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Matkamessut yhteistyöhön Maata pitkin -matkamessujen kanssa8.4.2019 13:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut aloittaa yhteistyön Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Ensimmäinen yhteinen hanke on 5.5. Maata pitkin -matkamessut. Taustalla on Matkamessujen tahto tarjota tietoa ja inspiraatiota kaikille matkailijoille, sekä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Matkamessut ovat toimillaan edistäneet vastuullista ja kestävää matkailua jo pitkään, ja esimerkiksi SMALin luoma kestävän matkailun Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla yli 10 vuotta sitten. Muuttuvassa maailmassa toimia on kuitenkin lisättävä, ja Matkamessut haluavat tarjota tietoa myös vaihtoehtoisista matkustusmuodoista kiinnostuneille matkailijoille. Yhtenä toimenpiteenä on yhteistyö Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Toukokuussa Helsingissä järjestettävään tilaisuuteen kokoontuu maata pitkin matkustamiseen liittyviä toimijoita jakamaan tietoa ja inspiraatiota esimerkiksi juna- ja pyörämatkailusta. Yhteistyön myötä Matkamessut tuo tilaisuuteen muun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme