Vaasan kaupunki - Vasa stad

I ungdomsmusikalen Mysteria sägs drömmarna högt

Dela
Mysteria är en ungdomsmusikal som är ett storslaget verk skapat i samarbete med ungdomar inom Vasa stads grundläggande konstundervisning och på Rockskolan. Musikalen visas i februari under tre föreställningar för publik i huvudbibliotekets Dramasal.
Ungdomsmusikalen Mysteria, arbetsgruppen. Bild: Vasa stad / Kaisa Salo
Ungdomsmusikalen Mysteria, arbetsgruppen. Bild: Vasa stad / Kaisa Salo

Mysteria är en tidlös ungdomsmusikal om att tro på sig själv och våga säga högt vad man drömmer om. Samarbetsproduktionen för samma 13–16-åringar som sysslar med olika konstformer, sammanlagt 22 barn och ungdomar. De som uppträder på scenen är elever inom den grundläggande konstundervisningen TaiKon och på Rockskolan.

- Mysteria är ett tvärkonstnärligt projekt av ungdomar för ungdomar. Skådespelarna, dansarna och musikerna har först övat sinsemellan och de senaste veckorna har vi nu haft gemensamma repetitioner för alla. Det är fint att se hur ungdomarna interagerar och lyssnar på varandra på scenen. De får nu utveckla sin hobby ett steg längre, säger Julia Johansson, regissör och lärare på TaiKon.

I berättelsen får vi följa Tindra som har förlorat sin röst. Hon anlitar två detektiver för att lösa detta mysterium och tillsammans ger de sig ut på en tidsresa för att leta efter svar.

Tre föreställningar är öppna för publik:

  • to 16.2 kl. 18
  • lö 18.2 kl. 13
  • lö 18.2 kl. 16
  • plats: Vasa stadsbiblioteks Dramasal, Biblioteksgatan 13

Föreställningarna är avgiftsfria. Antalet platser är begränsade (120 platser/föreställning), så boka en plats genom att anmäla dig i förväg. Anmälningar kan göras på adressen www.vaasa.fi/taikon.

En tvåspråkig musikföreställning av ungdomar för ungdomar

Manuskriptet till musikalen har skrivits av författaren och regissören Ann-Louise Bertell. Den har regisserats av TaiKons lärare Julia Johansson och musiken är komponerad av producenten och kompositören Janne Hyöty. Koreografin har gjorts av Taikons lärare Nanna Rahikainen, Nella Turkki och Heini Haverinen.  

TaiKons teaterelever har tillsammans med Johansson bearbetat manuskriptet så att det bättre passar in i nutiden och har även själva improviserat scener.

Den tvåspråkiga musikföreställningen genomförs i samarbete med Vasa stads grundläggande konstundervisning, dvs. TaiKon, och Vasa stads ungdomsservices Rockskola.

Nyckelord

Kontakter

Biträdande rektor Mia Wiik, mia.wiik@edu.vaasa.fi, tfn 0400 259 961

Lärare på TaiKon och regissör för Mysteria Julia Johansson, julia.johansson@edu.vaasa.fi, tfn 050 305 5654

Bilder

Ungdomsmusikalen Mysteria, arbetsgruppen. Bild: Vasa stad / Kaisa Salo
Ungdomsmusikalen Mysteria, arbetsgruppen. Bild: Vasa stad / Kaisa Salo
Ladda ned bild
Bild: Vasa stad / Kaisa Salo
Bild: Vasa stad / Kaisa Salo
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum