IberianKinkku.fi

Iberian kinkku haastaa perinteisen joulukinkun - Kokonainen espanjalainen ilmakuivattu kinkku on juhlapöydän todellinen kunkku

Jaa

Suomalaiset ovat kinkkukansaa, ja tämän juhlakauden todellinen kunkku on espanjalainen Iberian kinkku. Espanjalainen gourmet-herkku valmistetaan iberianporsaista vuosisatoja vanhalla menetelmällä. Nämä erityiset iberianporsaat laiduntavat Espanjassa vapaasti ympäri vuoden syöden kasveja ja yrttejä. Kun tammet syksyn tullessa pudottavat terhonsa maahan, on tullut iberianporsaiden vuoro herkutella. Vapaana laiduntaminen ja ravinnosta saadut rasvahapot vaikuttavat lihan koostumukseen ja makuun.

Montaraz jamon
Montaraz jamon

- Iberian kinkun maku on pähkinäinen ja täyteläinen. Ohuet siivut suorastaan sulavat suuhun, espanjalaisten kinkkujen asiantuntija, Josh Merrow kuvailee. Hän on yksi Suomeen espanjalaisia ilmakuivattuja tuovan Ibericsa SL:n perustajajäsenistä.

Iberian kinkusta tekee erityislaatuisen se, että se on valmistettu samalla tavalla vuosisatojen ajan. Kinkkuun hierotaan merisuolaa ja se kuivuu ripustettuna 1 - 4 vuotta, koosta ja kinkun ominaisuuksista riippuen.

Syrjäyttääkö espanjalainen kinkku suomalaisen joulupöydän kunkun?

Kinkkuyrittäjän mukaan espanjalainen ilmakuivattu kinkku tarjoaa virkistävän vaihtoehdon niille, jotka haluavat joulupöytäänsä jotain uutta – ja niille, jotka haluavat välttyä kinkunpaistostressiltä. Kokonainen iberian kinkku on näyttävä näky juhlapöydässä.

Kinkkuostokset hoituvat helposti verkosta ja kinkku toimitetaan kotiin.
- Ei mittarin vahtimista keskellä yötä eikä sinappihunnutusta aamulla. Kun jalustalla oleva kokonainen iberian kinkku on pöydässä, voi huoletta keskittyä juhlaan, Merrow sanoo.

Kinkkuasiantuntijan mukaan espanjalainen ilmakuivattu kinkku maistuu parhaiten sellaisenaan täyteläisen espanjalaisen punaviinin kanssa, mutta sen ympärille saa loihdittua helposti maukkaan tapas-menun tarjoamalla kinkun ohessa juustoja, rapeakuorista leipää, oliiviöljyä ja verkkomelonia.

- Suomalaiset arvostavat laadukkaita lihatuotteita, joten uskon, että myös espanjalaiset iberian kinkut löytävät paikkansa suomalaisessa juhlapöydässä, Merrow sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Virve Deutsch, vdeutsch@iberiankinkku.fi

Kuvat

Montaraz jamon
Montaraz jamon
Lataa
Josh Merrow ja Iberian porsaat
Josh Merrow ja Iberian porsaat
Lataa
JCBL in tapa
JCBL in tapa
Lataa
JAMON ENTERO CORTE
JAMON ENTERO CORTE
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IberianKinkku.fi on espanjalaisten ilmakuivattujen kinkkujen asiantuntija ja maahantuoja. Valikoimassamme on Espanjan parhaat ja halutuimmat herkut paikallisilta toimittajilta – serrano, chorizo sekä Iberian kinkut. Tarjoamme edullisen hinnan sekä nopean ja luotettavan toimituksen. Lue lisää iberiankinkku.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.