Icelandair

Icelandair aloitti suorat lennot Islannista Detroitiin.

Jaa
Icelandair aloitti 18.5. virallisesti suorat kausilennot Reykjavikista Detroitiin. Lento 873 lähtee Keflavíkin kansainväliseltä lentoasemalta (KEF) Michiganiin neljä kertaa viikossa klo 16.55 ja saapuu samana päivänä Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainväliselle lentoasemalle (DTW) klo 19.20.

Paluulento 872 lähtee Motor Citystä Reykjavikin kansainväliselle lentoasemalle klo 20.30, ja saapuu Islantiin seuraavana aamuna klo 6.30. Lennot lennetään 30. lokakuuta asti maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin 160-paikkaisella Boeing 737MAX-koneella.

Lentoaika Islannista Detroitiin on noin kuusi tuntia. Icelandairin Keflavíkin kansainväliseltä lentoasemalta on jatkoyhteydet yli 25 kohteeseen Islannissa, Grönlannissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Skandinaviassa ja Manner-Euroopassa. Icelandairin matkustajat voivat myös tehdä enintään seitsemän yön välilaskun Islannissa ilman lisämaksua matkalla lopulliseen määränpäähänsä.

– On ilo tarjota virkistävä ja uusi vaihtoehto Detroitiin matkustettaessa. Uudet lentomme tarjoavat liike- ja lomamatkustajille lisää vaihtoehtoja Islantiin ja muualle, sanoo Icelandair Groupin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason

– Nämä uudet lennot avaavat ovet saapuville ja lähteville matkustajille ja tekevät Detroitista tärkeän portin verkostoomme, mikä edistää matkailua ja kauppaa Motor Cityyn ja sieltä pois. Olemme innoissamme voidessamme auttaa Motownin ja Euroopan yhdistämisessä ja toivotamme Detroitin tervetulleeksi kohteisiimme, Bogason jatkaa.

Detroit, Yhdysvaltojen autoteollisuuden synnyinpaikka, on Yhdysvaltain Keskilännen toiseksi suurin alueellinen talousalue ja legendaarisen Motown-musiikin kotikaupunki. Airports Council Internationalin äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan DTW on Pohjois-Amerikan paras 25–40 miljoonan matkustajan lentoasema. Se jakaa tämän kunnian Minneapolis-Saint Paulin kansainvälisen lentoaseman kanssa. DTW:ltä lennetään yli 125 kohteeseen ja se tarjoaa jatkoyhteyksiä Motor Cityn kautta matkustaville matkustajille.

– Detroitin lentoasemalta asiakkaamme ovat vain viiden ja puolen tunnin matkan päässä geotermisistä altaista, upeista revontulista ja aktiivisista tulivuorista, sanoi  Wayne County Airport Authorityn toimitusjohtaja Chad Newton

– Olemme valmiita tuomaan Keskilännen eurooppalaisille uudelleen tutuksi. Uskomme, että suorat lennot Islantiin ja mahdollisuus päästä muihin Euroopan kaupunkeihin ovat kaksi syytä, joiden vuoksi matkustajat valitsevat DTW:n, Newton summaa.

Lisätietoja Icelandairin aikatauluista, lennoista tai hinnoista Islantiin ja muualle löydät osoitteesta www.icelandair.com.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tietoja Detroit Metropolitan Waynen piirikunnan lentoasemasta

Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainväliselle lentoasemalle (DTW) saapui yli 28 miljoonaa matkustajaa vuonna 2022. DTW on yksi maailman johtavista lentoliikenteen solmukohdista. Se tarjoaa päivittäin noin 800 suoraa lentoa yli 125 kohteeseen kolmessa maanosassa. DTW:tä ylläpitää Wayne County Airport Authority, joka ylläpitää myös läheistä Willow Runin lentoasemaa. Lisätietoja on osoitteessa www.metroairport.com.

Tietoja Icelandairista

Icelandair on Islannin kansallinen lentoyhtiö. Perustamisestaan vuodesta 1937 lähtien Icelandair on jatkuvasti laajentanut reittiverkostoaan ja hyödyntänyt Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia solmukohtana Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä.

Icelandairin ja Air Iceland Connectin (AIC) verkostot, jotka äskettäin yhdistettiin yhdeksi vahvaksi verkostoksi, ovat osa Icelandair Groupia. Yhtiö harjoittaa lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing-, konsultointi- ja matkapalveluja. Icelandair Group on noteerattu Nasdaq Islannissa.

 

Lisätietoja: www.icelandair.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Kesä Pohjois-Amerikassa – viisi parasta kohdetta matkallesi11.5.2023 12:57:11 EEST | Tiedote

Pohjois-Amerikka tarjoaa matkailijoille kaikkea: sykkivää kaupunkikulttuuria, ravintoloita, nähtävyyksiä ja shoppailua sekä toisaalta luonnon rauhaa, uskomattomia maisemia ja loistavia ulkoilumahdollisuuksia. Pohjois-Amerikan matkasta entistäkin mielenkiintoisemman ja monipuolisemman tekee pysähdys Islannissa – Icelandairin tarjoamaan Reykjavikin stopoveriin voi valita omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti sopivan määrän päiviä.

Lunnikausi on alkanut – kevätlintujen tarkkailu Islannissa17.4.2023 11:52:08 EEST | Tiedote

Nupuilla olevat lehdet ja kukkivat sipulit saattavat olla kevään merkkejä muualla maailmassa, mutta Islannissa kevättä enteilee kapustarinta (islanniksi lóa, kuvassa alla), lintu, jolla on kauniit pilkulliset höyhenet ja erehtymättömän kuuloinen ääni. Nupuilla olevat lehdet ja kukkivat sipulit saattavat olla kevään merkkejä muualla maailmassa, mutta Islannissa kevättä enteilee kapustarinta (islanniksi lóa, kuvassa alla), lintu, jolla on kauniit pilkulliset höyhenet ja erehtymättömän kuuloinen ääni.

Icelandairin liikennetiedot maaliskuussa 202312.4.2023 14:32:29 EEST | Tiedote

Maaliskuussa 2023 Icelandairin matkustajamäärä oli 255 000, kun se viime vuoden maaliskuussa oli 184 000, eli kasvua oli 38 prosenttia. Kapasiteetti oli maaliskuussa 27 prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Maaliskuu oli ennätyskuukausi lipunmyynnissä. Kansainvälisten lentojen matkustajamäärä oli 230 000, kun se maaliskuussa 2022 oli 161 000, eli kasvua oli 43 prosenttia. Matkustajia Islantiin oli 118 000 ja Islannista 45 000. Kauttamatkustajia oli noin 67 000. Kansainvälisten lentojen täsmällisyys oli 82 prosenttia. Kansainvälisten lentojen käyttöaste oli 81,8 prosenttia, jossa oli kasvua 8,2 prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Käyttöaste oli erityisen korkea Pohjois-Amerikan lennoilla, 86,7 prosenttia. Tämä on Pohjois-Amerikan-lentojen maaliskuun käyttöaste-ennätys. Kotimaanlentojen matkustajamäärä oli noin 25 000, kun se maaliskuussa 2022 oli 23 000. Aikataulun mukaisten lentojen osuus oli 90 prosenttia. Kotimaanlentojen käyttöaste oli 76,3 prosenttia. Vuokraustoiminnan my

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme