Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ida Nielsen Quartet toukokuussa Savoy-teatteriin

Jaa

Tanskalaislähtöinen basisti-laulaja Ida Nielsen yhtyeineen saapuu konsertoimaan Savoy-teatteriin 14. toukokuuta. Nielsen on ansainnut kannuksensa legendaarisen Princen yhtyeessä, jossa hän soitti bassoa maailmantähden uran viimeiset kuusi vuotta.

Her name is Ida and she’ll eat a bass.” – Prince

Ida Nielsen tunnetaan myös nimillä Bass Ida, Bassida ja Ida Funkhouser. Hän julkaisi vuonna 2016 kolmannen sooloalbuminsa TurnItUp, ja sen jälkeen hän on kiertänyt maailmaa oman yhtyeensä kanssa.

Basistina, säveltäjänä ja laulajana esiintyvä Nielsen aloitti basson soittamisen 16-vuotiaana ja opiskeli vuosina 1993-1998 Tanskan kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Nielsen on soittanut muiden muassa seuraavissa kokoonpanoissa: Zap Mama, Michael Learns to Rock, 3rdeyegirl sekä The New Power Generation (NPG). Nielsenin ensimmäinen soololevy Marmelade julkaistiin vuonna 2008.

Työskentely Princen kanssa oli "mieletön lahja"

Ida Nielsen työskenteli basistina ja laulajana legendaarisen Princen yhtyeessä alkaen vuodesta 2010, jolloin Prince kutsui Nielsenin jammailemaan kanssaan Minnesotaan. Yhteistyö jatkui Princen huhtikuussa 2016 tapahtuneeseen surulliseen ja ennenaikaiseen kuolemaan asti.

Yhteinen sävel löytyi nopeasti, ja pian Nielsen liittyi mukaan Princen The New Power Generation -yhtyeeseen. Nielsen oli mukana yhtyeen lähes kaksi vuotta kestäneellä maailmankiertueella, johon kuului lukuisia tv-esiintymisiä ja loppuunmyytyjä konsertteja. Vuonna 2013 Princen taustayhtyeeksi perustettiin myös kolmen naisen rocktrio 3rdeyegirl, joka oli mukana ikimuistoisissa konserteissa ja levytyksissä.

Ida Nielsenin mukaan soittaminen legendaarisen Princen yhtyeessä oli "mieletön lahja" ja "kaikkien aikojen maagisin musiikkimatka, mielikuvituksen rajat ylittävä oppimisprosessi". Hän on todennut: "Olen ikuisesti kiitollinen, että sain elää tämän kallisarvoisen ajan, ja teen parhaani, jotta voisin siirtyä elämässä eteenpäin – mielessäni kaikki se, mitä Prince minulle opetti."

Toukokuun konsertti on Ida Nielsenin ensimmäinen vierailu Savoy-teatterin lavalla. Ida Nielsen Quartet -kokoonpanoon kuuluvat Nielsenin lisäksi Kuku Agami, rap, Mika Vandborg, kitara, laulu sekä Patrick Dorcean, rummut.

IDA NIELSEN QUARTET

Savoy-teatterissa ma 14.5. klo 19

Konsertin kesto 90 min.

ei väliaikaa

Videot:

Ida Nielsen

yhtyeineen: https://www.youtube.com/watch?v=TM1iyrTnOfA

soolona: http://www.idanielsenbass.com/gear/

Liput 47/37/27/10 e

www.lippu.fi ja Savoy-teatterin lippumyymälä www.savoyteatteri.fi

Ida Nielsen yhtyeineen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestareilla nähdään maaliskuussa yli 500 lahjakasta nuorta esiintyjää – tapahtuman aikataulu on nyt julkaistu17.3.2018 06:00Tiedote

Nuorten kulttuuritapahtuma Loistefestari tarjoaa viikonlopun verran musiikkia 24.–25.3.2018. Loistefestariin osallistuu 63 ryhmää ja yhteensä yli 500 nuorta muusikkoa, jotka astuvat valokeilaan Loistefestarin katselmuksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Loistefestarin laaja kattaus sisältää suuria kuoroja, rock-bändejä, pop-duoja, räppiä ja heviä, klassista ja kansanmusiikkia. Katselmusten kirjosta nähdään kooste Loistefestarin gaalassa 28.3.2018 Kulttuuriareena Gloriassa.

Loiste-festivalen presenterar över 500 begåvande unga musiker i mars – evenemangens program är ute nu!17.3.2018 06:00Tiedote

Loiste-festivalen är ett kulturevenemang för unga som bjuder på musik 24–25.3.2018. Inalles 63 grupper bestående av över 500 unga musiker har anmält sig till festivalens musikkavalkader som går av stapeln i Helsingfors, Esbo och Vanda. Med är stora körer, rock-grupper, pop-duon, rap och hårdrock, klassiskt och folkmusik. Smakprov av musikkavalkadernas mångfald fås under festivalens gala-kväll på Kulturarenan Gloria 28.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme