If Vakuutus

If: Valmiina toiseen koronakesään hyvän ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen

Jaa

Ifin tulos tammi-maaliskuussa 2021 oli erittäin vahva: liiketoiminta kasvoi koronapandemiasta huolimatta ja talven vahinkomäärät olivat tavanomaiset kaikissa Pohjoismaissa.

– On hienoa, että pystymme jälleen kertomaan näin vahvasta tuloksesta. Se osoittaa, että asiakkaamme ovat löytäneet Ifistä tarpeisiinsa sopivat vakuutustuotteet ja arvostavat panostuksiamme sujuvaan asiakaspalveluun ja nopeaan korvauspalveluun. Kehitystyömme tietysti jatkuu tämän vuosineljänneksen jälkeenkin, sanoo Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud.

Ifissä valmistaudutaan toiseen koronakesään, joka kaikissa Pohjoismaissa vietetään pääosin kotimaassa.

– Viime vuonna muun muassa vene- ja mökkivakuutusten myynti kasvoi selvästi. Sama korona-ajan ilmiö on havaittavissa tänäkin vuonna, ja asiakas- ja korvauspalvelussamme on jo valmistauduttu vilkkaaseen kesään ja olemaan asiakkaidemme apuna myös lomakauden aikana, kertoo Thorsrud.

If-konsernin tulos

If on Pohjoismaiden suurin vahinkovakuutusyhtiö, joka toimii Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan lisäksi kaikissa Baltian maissa.

  • Yhdistetty kulusuhde tammi-maaliskuussa 2021 oli 81,5 % (83,7 % tammi-maaliskuussa 2020). Koronapandemian positiivinen vaikutus yhdistettyyn kulusuhteeseen on 3 %.
  • Tekninen tulos tammi-maaliskuussa 2021 oli 217 miljoonaa euroa (180 miljoonaa euroa).
  • Bruttomaksutulo tammi-maaliskuussa 2021 oli 1 802 miljoonaa euroa (1 733 miljoonaa euroa).
  • Bruttomaksutulo kasvoi tammi-maaliskuussa 2,6 %. Työtapaturmavakuutusten yleinen negatiivinen markkinakehitys Suomessa hidasti kasvua.

– Koronapandemian takia liikennettä on ollut vähemmän kuin normaalisti ja siksi myös autovahinkoja sattuu vähemmän. Myös Ifin työntekijöiden kokous- ja matkustuskulut ovat alhaisella tasolla, taustoittaa Thorsrud.

Ifin tulos Suomessa

Ifin Suomen liiketoimintaan vaikuttaa työtapaturmavakuutusmarkkinan haastava tilanne. Koronapandemian vaikutus työmarkkinoihin näkyy myös työtapaturmavakuutusten kysynnässä negatiivisesti.

– Ifin Suomen liiketoiminnan ensimmäisen kvartaalin tulos on näistä valitettavista haasteista huolimatta vahva, sanoo Thorsrud.

  • Maksutulon kehitys oli työtapaturmavakuutuksen haastavan markkinatilanteen takia tammi-maaliskuussa 2021 negatiivinen, -3,0 %.
  • Tekninen tulos tammi-maaliskuussa 2021 oli 57 miljoonaa euroa (35 miljoonaa euroa tammi-maaliskuussa 2020).
  • Yhdistetty kulusuhde tammi-maaliskuussa 2021 oli 75,4 % (85,4 %).

If kuuluu Sampo-konserniin. Euromääräiset luvut on esitetty siinä muodossa, kuin Sampo esittää ne osavuosiraportissaan. Lisää tietoa koko Ifin tuloksesta löytyy Sammon osavuosiraportista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme