ICC Finland

Ifo-selvitys: Maailmantalous rikkoo suhdanne-ennätyksiä

Jaa

Maailmantalous jatkaa vahvistumistaan, osoittaa maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -talousasiantuntijakysely. Ifo-indikaatori on ylimmillään euroalueella sitten vuoden 2000 ja maailmantaloudessa sitten vuoden 2007.

Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto

Alkuvuonna tehdyn kyselyn mukaan talousodotukset myös seuraavalle kuudelle kuukaudelle ovat vahvoja niin Euroopassa kuin muuallakin, Pohjois-Amerikka ja Aasia mukaan lukien. Ainoastaan Latinalaisen Amerikan osalta odotukset heikkenivät hieman.

“Ifon ennustama, investointivetoisen talouskasvun kiihtyminen tietää erittäin hyvää myös Suomen vientivetoiselle taloudelle”, Ifo -selvitykseen perehtynyt Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n maajohtaja, Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori toteaa.

Maailmantalouden Ifo-indikaattori nousi vuoden 2018 ensimmäisen kvartaalin aikana 17,1:stä 26,00 pisteeseen. Euroalueen Ifo-indikaattori hyppäsi 37,0:stä 43,2:een. Vuoren mukaan Suomessa ja muualla Euroopassa olisi nyt vahvan korkeasuhdanteen aikana syytä jatkaa välttämättömiä rakenneuudistuksia ja kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistamista.

”Valitettavasti lähestyvät vaalit Suomessa ja Euroopassa voivat houkutella poliittisia päättäjiä käymään käsiksi kasvavaan jakovaraan, vaikka se ei julkisen talouden ja kotitalouksien pitkän aikavälin kestävyyden kannalta olisi suotavaa”, toteaa Vuori.

Inflaatio kasvussa, hinnat nousevat

Vuoren mukaan julkisen ja yksityisen sektorin velkaantuminen nousuhuumassa voi vielä käydä kalliiksi. Ifo-kyselyn mukaan lyhyet ja pitkät korot ovat maailmanlaajuisesti nousemassa, samoin inflaatio. Euroalueen inflaation ennustetaan tämän vuoden aikana nousevan 1,5 prosentista 1,7 prosenttiin. Samalla hintojen uskotaan nousevan.


Ifo World Economic Survey julkaistaan maailmanlaajuisesti 14.2.2018 klo 08.00 GMT, osoitteessa: www.ifo.de ”World Economic Survey”. Siihen sisältyvä Ifo Euro Area Economic Survey julkaistiin 8.2.2018. Suomessa kysely julkaistaan yhteistyössä Keskuskauppakamarin ja Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n kanssa. Kyselyyn vastasi 1119 talousasiantuntijaa 119 maasta tammi-helmikuussa 2018.

Lisätietoja:

Timo Vuori, timo.vuori@chamber.fi, p. 050 5535 319

Avainsanat

Kuvat

Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Lataa
Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Timo Vuori / Kuva: Pasi Murto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ICC Finland
ICC Finland
Aleksanterinkatu 17
00101 Helsinki

+358 9 4242 620http://www.icc.fi/

Kansainvälinen kauppakamari ICC on ainoa globaali, kaikki toimialat kattava yhteistyöjärjestö, jolla on 6,5 miljoonaa yritystä ja järjestöjä jäsenenä yli 140 maasta ja kansallisia toimistoja kaikissa maanosissa, 92 maassa, kuten Brasilia, Intia, Kiina, Venäjä, USA ja luonnollisesti Suomessa - ICC Suomi. Suomessa ICC-jäseniä ovat keskeiset kansainvälisessä kaupassa - viennissä ja tuonnissa - mukana olevat yritykset sekä niitä tukevat palveluyritykset ja kotimaiset järjestöt. ICC vahvistaa yritysten kansainvälisiä toimintaedellytyksiä vaikuttamalla regulaatioympäristöön, kehittämällä ulkomaankaupan työkaluja ja tarjoamalla niihin liittyviä palveluita yrityksille. ICC haluaa tehdä kansainvälisestä kaupan käynnistä helppoa - Make Trade Simple - hengessä. Kansainvälisissä verkostoissa ICC- jäsenyys on yksi osoitus yrityksen luotettavuudesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ICC Finland

Orastavia merkkejä maailmantalouden suhdannehuipusta13.11.2017 14:00Tiedote

Maailmantalous on vahvimmillaan sitten vuoden 2011, osoittaa tänään julkaistu maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -talousasiantuntijakysely. Euroalueella Suomi mukaan lukien Ifo-indikaattori on korkeimmalla tasolla sitten vuoden 2000. Lokakuussa tehdyn kyselyn mukaan talousodotukset seuraavalle kuudelle kuukaudelle ovat kuitenkin muuttuneet varovaisemmiksi esimerkiksi Saksassa ja Aasiassa. Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristymässä useissa maissa. Ifon mukaan Suomen talousnäkymät ovat toistaiseksi hyvät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme