SDP EDUSKUNTA

Ihalainen: SDP:llä on vastuullinen ja oikeudenmukainen vaihtoehtobudjetti

Jaa

SDP:n esitys vaihtoehtobudjetiksi on saanut – siihen perehtyneiltä – odotetun hyvän vastaanoton. Nekin, jotka eivät tue kaikkia esityksiämme, ovat pitäneet vaihtoehtobudjettiamme hyvin valmistelulta ja hyvänä toisiaan tukevien esitysten kokonaisuutena.

Vaihtoehtobudjettiesitystä voisi luonnehtia vastuulliseksi ohjelmaksi, joka kantaa huolta ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästä kasvusta, tulevaisuusinvestoinneista, työllisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Arvot ohjaavat tätäkin ohjelmatyötä. Vaihtoehto-ohjelma antaa uskoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Vaihtoehto-ohjelma ei rakennu vain työn tulosten jakamiseen, vaan olemme esittäneet lukuisia toimia tulevaisuusinvestointeihin. Niistä tärkeimpiä ovat investoinnit osaamiseen sekä tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Näin tuetaan myös tuottavuuden kasvua. Juuri näistä tulevaisuusinvestoinneista hallitus on leikannut.

Vaihtoehto-ohjelma korostaa hallituksen budjettiesitystä enemmän elinkeinoelämän uudistamisen tärkeyttä myös ilmastohaasteiden valossa. Mm. kiertotalouden edistämiseen SDP panostaisi hallitusta enemmän.

Erityisesti vaihtoehto-ohjelma sisältää toimia, jotka vahvistavat viennin edellytyksiä ja investointeja Suomeen. SDP näkee palvelujen, mukaan lukien matkailun, kehittämisen keskeisenä työllistävänä elinkeinopolitiikan keinona.

Vaihtoehtobudjettiesityksemme sisältää esityksiä, jotka parantavat työllisyyttä hallituksen esitystä enemmän. Toimenpiteiden kärjessä on nuorten – ja nuorten aikuisten koulutus –ja työllisyysmahdollisuuksien parantaminen sekä vaikeammin työmarkkinoille pääsemiseksi heidän työllistämiskynnyksen alentamiseksi. Juuri valmistunut Tuija Oivon ja Raija Kerättären raportti ”osatyökykyisten reitit työllisyyteen” sisältää monia samoja linjauksia, mitä SDP on esittänyt.

SDP on esityksessään tehnyt konkreettisia avauksia pk-yritysten työllistämiskynnyksen alentamiseksi, itsensä työllistäjien ja alustataloudessa työskentelevien työmarkkina-aseman kohentamiseksi.

SDP on ollut budjettikeskustelussa ainoa puolue, joka on esittänyt 13 konkreettista tavoitetta harmaan talouden torjumiseksi ja samalla rehellisen yrittäjyyden tukemiseksi. Vaihtoehto-ohjelmassa on myös konkreettisia keinoja yritystukien uudistamiseksi.

SDP on puolue, joka haluaa kasvattaa jaettavaa kakkua, kestävän ilmasto- ja ympäristöpolitiikan reunaehdoilla sekä tukea viennin monipuolistamista sekä investointeja kotimaahan. Kakun jakamisen perusta on oikeudenmukaisuus ja kestävä ilmasto- ja ympäristöpolitiikka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositiojäsenet: Valiokunta pakotettiin lausumaan pelastustoimen tulevaisuudesta, vaikkei järjestäjästä ja soten rahoituksesta ole vielä tietoa14.2.2019 14:48:33Tiedote

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Anneli Kiljunen (sd), Kristiina Salonen (sd), Arja Juvonen (ps), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Veronica Rehn-Kivi (r) jättivät tänään eriävän mielipiteen valiokunnan lausuntoon pelastustoimen järjestämisestä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan demarit: Aktiivimalli on pelkkä kuritustyökalu, ei työnhaun helpottaja – kansalaisaloite on kannatettava13.2.2019 17:17:35Tiedote

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on esittänyt mietinnössään aktiivimallista luopumista ajavan kansalaisaloitteen hylkäämistä. Päätös syntyi valiokunnassa äänin 10-7 hallituspuolueiden tuella. Valiokunnan sosialidemokraattisen jäsenet Krista Kiuru (valiokunnan jp.), Anneli Kiljunen, Kristiina Salonen sekä varajäsenet Ilmari Nurminen ja Satu Taavitsainen ovat pettyneitä valiokunnan päätökseen. SDP on vaatinut aktiivimallin purkamista.

Kansalaisaloite vammaisten avun parantamisesta sai eduskunnasta vastakaikua13.2.2019 13:40:04Tiedote

Talousvaliokunnan demarit Lauri Ihalainen, Johanna Ojala-Niemelä Ville Skinnari ovat tyytyväisiä Ei myytävänä! -kansalaisaloitteen saamaan vastaanottoon eduskunnassa. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta antoi tärkeän, vammaisten huoliin vastaavan lausunnon eduskunnan talousvaliokunnalle. Talousvaliokunta laati tänään asiasta yksimielisen mietinnön eduskunnan hyväksyttäväksi.

SDP kannattaa maksutonta toista astetta12.2.2019 15:26:55Tiedote

Eduskunnan sivistysvaliokunnan sd-kansanedustajat, Pilvi Torsti, Eeva-Johanna Eloranta ja Jukka Gustafsson jättivät tänään vastalauseen sivistysvaliokunnan mietintöön maksuton toinen aste -kansalaisaloitteesta. Vastalauseessa ehdotetaan, yhtyen maksuton toinen aste -kansalaisaloitteen asiasisältöön, että valtioneuvosto laatii perusteellisen selvityksen ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin ja lakiuudistuksiin lukio- ja ammatillisten opintojen maksullisuuden poistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme