MessukeskusMessukeskus

Ihania ideoita pihaan ja puutarhaan, ajankohtaista tietoa rakentamiseen ja remontointiin

Jaa

Kevätmessujen ohjelma pursuaa ideoita ja tietoa puutarhan ja pihan hoitoon, rakentamiseen ja remontointiin, piensisustamiseen ja mökkeilyyn. Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan teemana on fantasiamainen Liisa Ihmemaassa ja OmaMökki-messujen mökkipihalta löydät vinkit lokoisaan ranta- ja saunaelämään. Viiden messun kokonaisuus järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-15.4.2018.

Huhtikuun puolessa välissä järjestettävien Kevätmessujen ohjelma on julkistettu. Viiden messun kokonaisuus – Kevätpuutarha, OmaMökki, Oma Koti, Sisusta ja Lähiruoka & Luomu – on ideasampo pihan ja puutarhan perustamiseen ja hoitoon sekä tietolaari mökin tai talon rakentamiseen ja remontointiin. Sisusta-messuilta löytyvät tuotteet tilojen pienen kohennukseen ja Lähiruoka & Luomusta voi napata herkut mukaan kotiin nautittaviksi.

Nyt kukkii! – Ideapuutarhassa kukkivat kymmenet tuhannet kukat

Kevätpuutarhan ideapuutarhaan on istutettu yli 24 000 kukkasipulia, erilaisia ruusuja, magnolioita ja kukkivia hedelmäpuita. Sadunomaisesta, Liisa Ihmemaassa -teemaisesta puutarhasta voi ammentaa ideoita myös erilaisiin hyöty- ja keittiöpuutarhoihin. Ohjelmalavalla pihasuunnittelija Tanja Nieminen kertoo suomalaisten mökkiunelmista ja maisemasuunnittelija Eva Wuite paljastaa trendikkäiden ja helppohoitoisten istutusten salat. Tämän vuoden pihatrendejä valottaa piha-arkkitehti Heidi Hannus ja Kotipuutarha-lehden päätoimittaja Maija Stenman jakaa parhaat vinkit istutuksista piharuukkuihin ja parvekelaatikoihin, messuilla onkin seitsemän erilaista teema- ja malliparveketta. Halliin 7 rakennetun, ranta- ja saunaelämään teemoitetun mökkipihan rakenteet ja rakennukset on koottu valmiista elementeistä, joten kokonaisuuden toteuttaminen omalle mökkipihalle on tehty helpoksi.

Ajankohtaista tietoa ja käytännön kokeilua

Oma Koti-messujen ohjelmassa paneudutaan uusiin rakentamismääräyksiin, ympäristöystävälliseen rakentamiseen ja älykkääseen taloautomaatioon. Sisustussuunnittelija Teea-Mariia Pyykönen kertoo, miten onnistunut kodin remontti suunnitellaan, ja ensimmäistä kertaa messuilla on Raksanurkka, jossa kotinikkarit ja pihakunnostajat voivat testiajaa Avantin sähköisiä pienkuormaajia sekä kokeilla erilaisia työkaluja, muun muassa poria ja vääntimiä, opastettuna ja käytännössä. Gigantin koekeittiössä kokkaillaan keväisiä herkkuja Harri Syrjäsen, Meri-Tuuli Väntsin ja hyönteiskokki Topi Kaireniuksen johdolla.

Messuilla on ensiesittelyssä uuteen teknologiaan perustuva Weberin älygrilli, järjestetään kansainväliset, Helsingin avoimet kukkasidontakilpailut, palkitaan Vuoden mökkiläinen, taiteillaan kynäruiskutekniikalla jääkaapille uusi ilme ja paljon, paljon muuta. Tutustu messujen koko ohjelmaan: http://kevatmessut.messukeskus.com/messuilla/Messuilla.

Kevätmessut järjestetään 12.–15.4.2018 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Oma Koti, OmaMökki, Lähiruoka & Luomu ja Sisusta-tapahtumat.

Lisätiedot: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkailututkimus 2019: Suomalaiset kaipaavat paikallista kulttuuria ja aitoja kokemuksia16.1.2019 10:22Tiedote

Matka 2019 –messujen toteuttaman Matkailututkimuksen mukaan suomalaisia kiinnostaa matkalla erityisesti paikallisen kulttuurin ja arjen kokeminen sekä rentoutuminen. Matkalla suomalainen on vastuullinen ja noudattaa kohteiden tapoja sekä ohjeita. Matkamessujen Matkailututkimus 2019 selvitti suomalaisten matkustamisen syitä ja matkailuun liittyviä mielipiteitä. Matka 2019 on auki yleisölle Messukeskuksessa Helsingissä 18.-20.1.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme