MessukeskusMessukeskus

Ihania ideoita pihaan ja puutarhaan, ajankohtaista tietoa rakentamiseen ja remontointiin

Jaa

Kevätmessujen ohjelma pursuaa ideoita ja tietoa puutarhan ja pihan hoitoon, rakentamiseen ja remontointiin, piensisustamiseen ja mökkeilyyn. Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan teemana on fantasiamainen Liisa Ihmemaassa ja OmaMökki-messujen mökkipihalta löydät vinkit lokoisaan ranta- ja saunaelämään. Viiden messun kokonaisuus järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-15.4.2018.

Huhtikuun puolessa välissä järjestettävien Kevätmessujen ohjelma on julkistettu. Viiden messun kokonaisuus – Kevätpuutarha, OmaMökki, Oma Koti, Sisusta ja Lähiruoka & Luomu – on ideasampo pihan ja puutarhan perustamiseen ja hoitoon sekä tietolaari mökin tai talon rakentamiseen ja remontointiin. Sisusta-messuilta löytyvät tuotteet tilojen pienen kohennukseen ja Lähiruoka & Luomusta voi napata herkut mukaan kotiin nautittaviksi.

Nyt kukkii! – Ideapuutarhassa kukkivat kymmenet tuhannet kukat

Kevätpuutarhan ideapuutarhaan on istutettu yli 24 000 kukkasipulia, erilaisia ruusuja, magnolioita ja kukkivia hedelmäpuita. Sadunomaisesta, Liisa Ihmemaassa -teemaisesta puutarhasta voi ammentaa ideoita myös erilaisiin hyöty- ja keittiöpuutarhoihin. Ohjelmalavalla pihasuunnittelija Tanja Nieminen kertoo suomalaisten mökkiunelmista ja maisemasuunnittelija Eva Wuite paljastaa trendikkäiden ja helppohoitoisten istutusten salat. Tämän vuoden pihatrendejä valottaa piha-arkkitehti Heidi Hannus ja Kotipuutarha-lehden päätoimittaja Maija Stenman jakaa parhaat vinkit istutuksista piharuukkuihin ja parvekelaatikoihin, messuilla onkin seitsemän erilaista teema- ja malliparveketta. Halliin 7 rakennetun, ranta- ja saunaelämään teemoitetun mökkipihan rakenteet ja rakennukset on koottu valmiista elementeistä, joten kokonaisuuden toteuttaminen omalle mökkipihalle on tehty helpoksi.

Ajankohtaista tietoa ja käytännön kokeilua

Oma Koti-messujen ohjelmassa paneudutaan uusiin rakentamismääräyksiin, ympäristöystävälliseen rakentamiseen ja älykkääseen taloautomaatioon. Sisustussuunnittelija Teea-Mariia Pyykönen kertoo, miten onnistunut kodin remontti suunnitellaan, ja ensimmäistä kertaa messuilla on Raksanurkka, jossa kotinikkarit ja pihakunnostajat voivat testiajaa Avantin sähköisiä pienkuormaajia sekä kokeilla erilaisia työkaluja, muun muassa poria ja vääntimiä, opastettuna ja käytännössä. Gigantin koekeittiössä kokkaillaan keväisiä herkkuja Harri Syrjäsen, Meri-Tuuli Väntsin ja hyönteiskokki Topi Kaireniuksen johdolla.

Messuilla on ensiesittelyssä uuteen teknologiaan perustuva Weberin älygrilli, järjestetään kansainväliset, Helsingin avoimet kukkasidontakilpailut, palkitaan Vuoden mökkiläinen, taiteillaan kynäruiskutekniikalla jääkaapille uusi ilme ja paljon, paljon muuta. Tutustu messujen koko ohjelmaan: http://kevatmessut.messukeskus.com/messuilla/Messuilla.

Kevätmessut järjestetään 12.–15.4.2018 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Oma Koti, OmaMökki, Lähiruoka & Luomu ja Sisusta-tapahtumat.

Lisätiedot: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme