Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ihminen–ihminen-pikadeittejä Helsingin kaupunginmuseossa

Jaa

Kaupunginmuseon pikadeittitapahtumassa torstaina 16.11. voi etsiä ystäviä tai vipinää seksuaalisesta identiteetistään tai suuntautumisestaan riippumatta. Tapahtuma liittyy kaupunginmuseon Helsexinki-näyttelyyn, joka on avoinna 28.1.2018 asti.

Nuoripari Tuomiokirkon portailla vuonna 1960. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Volker von Bonin
Nuoripari Tuomiokirkon portailla vuonna 1960. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Volker von Bonin

Helsingin kaupunginmuseo järjestää yhdessä Deittisirkuksen kanssa Ihminen–ihminen-pikadeittitapahtuman torstaina 16.11.2017 klo 18–19. Deittaillessaan osallistujat seksuaalisesta identiteetistään tai suuntautumisestaan riippumatta voivat kohdata uusia ihmisiä ja antaa heille joko ystävä- tai vipinä-lapun. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon sähköpostitse.

Seksuaalivähemmistöjen tarkkaa määrää Suomessa ei tiedetä. Arviot vaihtelevat eri tutkimuksissa ja tilastoissa 5–15 % välillä väestöstä. – On hienoa, että pääsemme järjestämään tällaisen deittitapahtuman, jossa kohdataan ihmiset ihmisinä! Tutustumisesta voi seurata ystävyyttä tai sitten jotain enemmän, Deittisirkuksen Anna Uusiheimala kertoo.

Ihminen–ihminen-pikadeittitapahtuma järjestetään Positiiviset pussaa -videon ensi-illan yhteydessä Helsingin kaupunginmuseossa. Videon julkistamistilaisuus on klo 17.30–18. Videon ovat tuottaneet Positiiviset ry ja Sexpo yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Videon tavoitteena on yhä suvaitsevaisemman ja yhdenvertaisemman Suomen saavuttaminen. Julkistamistilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta pikadeittitapahtumaan vaaditaan sitova ennakkovaraus sähköpostilla.

Ilmoittaudu mukaan Ihminen–ihminen-pikadeittitapahtumaan

Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta siihen pitää ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

Helsexinki-näyttely
Helsingin kaupunginmuseossa 
Aleksanterinkatu 16
28.1.2018 asti
Avoinna ma–pe 11–19, la–su 11–17
Aina vapaa pääsy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tapahtuman tuottaja Iisa Aaltonen, 040 167 6589, iisa.aaltonen@hel.fi

tiedottaja Reeta Holma, 050 545 5533, reeta.holma@hel.fi

Kuvat

Nuoripari Tuomiokirkon portailla vuonna 1960. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Volker von Bonin
Nuoripari Tuomiokirkon portailla vuonna 1960. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Volker von Bonin
Lataa
Helsexinki-näyttely haastaa pohtimaan, kenellä on oikeus olla oma itsensä ja kuka saa äänensä kuuluviin. Kuva: Maija Astikainen
Helsexinki-näyttely haastaa pohtimaan, kenellä on oikeus olla oma itsensä ja kuka saa äänensä kuuluviin. Kuva: Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestareilla nähdään maaliskuussa yli 500 lahjakasta nuorta esiintyjää – tapahtuman aikataulu on nyt julkaistu17.3.2018 06:00Tiedote

Nuorten kulttuuritapahtuma Loistefestari tarjoaa viikonlopun verran musiikkia 24.–25.3.2018. Loistefestariin osallistuu 63 ryhmää ja yhteensä yli 500 nuorta muusikkoa, jotka astuvat valokeilaan Loistefestarin katselmuksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Loistefestarin laaja kattaus sisältää suuria kuoroja, rock-bändejä, pop-duoja, räppiä ja heviä, klassista ja kansanmusiikkia. Katselmusten kirjosta nähdään kooste Loistefestarin gaalassa 28.3.2018 Kulttuuriareena Gloriassa.

Loiste-festivalen presenterar över 500 begåvande unga musiker i mars – evenemangens program är ute nu!17.3.2018 06:00Tiedote

Loiste-festivalen är ett kulturevenemang för unga som bjuder på musik 24–25.3.2018. Inalles 63 grupper bestående av över 500 unga musiker har anmält sig till festivalens musikkavalkader som går av stapeln i Helsingfors, Esbo och Vanda. Med är stora körer, rock-grupper, pop-duon, rap och hårdrock, klassiskt och folkmusik. Smakprov av musikkavalkadernas mångfald fås under festivalens gala-kväll på Kulturarenan Gloria 28.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme