Kustannusosakeyhtiö Otava

Ihmisen kuukävelystä tulee 50 vuotta – Tintin syntymästä 90 vuotta

Jaa

Hergén Tintti näki päivänvalon vuonna 1929, eli 90 vuotta sitten. Vuonna 2019 tulee myös kuluneeksi 50 vuotta ihmisen ensimmäisestä matkasta Kuuhun. Juhlavuosien kunniaksi kaksiosainen avaruusseikkailu on koottu yksiin kansiin.

Tintti juhlii tänä vuonna.
Tintti juhlii tänä vuonna.

Hergén Tintti-albumit Päämääränä Kuu ja Tintti Kuun kamaralla julkaistaan Tintin 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tyylikkäänä yhteisniteenä Tintti Kuussa (Tintin et la Lune). Klassinen sarjakuvaseikkailu huokuu edelleen ihmeen tuntua.

Päämääränä Kuu (Objectif Lune) on 16. Hergén piirtämä ja käsikirjoittama Tintti-sarjakuva-albumi. Se ilmestyi alun perin ranskankielisenä jatkosarjana belgialaisessa Le journal de Tintin -lehdessä vuonna 1950. Teos kertoo Syldavian Atomitutkimuskeskuksesta, jonne professori Tuhatkauno kutsuu Tintin ja kapteeni Haddockin. Syldavian tutkimuskeskus saa valmiiksi kuuraketin, joka laukaistaan teoksen lopussa. Kertomus jatkuu albumissa Tintti kuun kamaralla.

Georges Prosper Remi (1907–1983) alias Hergé tunnetaan kautta maailman Tintin luojana, mutta hän piirsi ja kirjoitti myös muita sarjakuvia, kuten Veikko, Tette ja Jykke. Tintin seikkailuja on käännetty yli 50 kielelle, ja Tintti-albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta.

Arvostelukappaleet: Hannele Tavi hannele.tavi@otava.fi 044 531 2225 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tintti juhlii tänä vuonna.
Tintti juhlii tänä vuonna.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme