Vaasan kaupunki - Vasa stad

III social- och hälsovetenskapsdagarna i Österbotten fick beröm

Dela

III social- och hälsovetenskapsdagarna i Österbotten som ordnades på Brändö campus 15-16.11.2018 fick beröm både av föreläsare och av deltagare. Följande social- och hälsovetenskapsdagar i Österbotten ordnas hösten 2020.

Hanna-Leena Melender, Raimo Isoaho och Jukka Kentala
Hanna-Leena Melender, Raimo Isoaho och Jukka Kentala

På dagarna deltog utöver studerande inom branschen utbildare, yrkesmänniskor och forskare inom social- och hälsovetenskaper samt andra intresserade av branschen.

– Årets tema ”Vetenskap, forskning och utveckling i förändring” tog fram tre fenomen, som för närvarande allra kraftigast förändrar världen och påverkar framtiden. Dessa tre fenomen är globaliseringen, förändringar i befolkningsstrukturen och teknologins utveckling, beskriver Vasa stads direktör för social- och hälsosektorn samt förändringsledare för vårdreformen Jukka Kentala.

– Målet med dagarna är att stärka infrastrukturen för forskning och utveckling i Österbotten så att den är beredd på att förmedla de nyaste uppgifterna från social- och hälsovetenskapsbranscherna till en omfattande grupp aktörer. Det här förverkligades igen i år, fortsätter Kentala.

Social- och hälsovetenskapernas ljus gick till docent Raimo Isoaho

Mottagaren av ljuset Raimo Isoaho har haft en betydande, lång arbetskarriär inom utvecklandet av hälsovårdsservicen både som läkare och forskare. Isoaho har ett omfattande samarbetsnätverk av sakkunniga och forskare inom social- och hälsosektorn i Finland och ute i världen.

Vid överräckandet av social- och hälsovårdsvetenskapens ljus åt den meriterade Isoaho, tackar Kentala för ett utmärkt arbete med social- och hälsovetenskapsdagarna i Österbotten. Tack vare Isoaho genomförs de här dagarna och fortsätter under kommande år.

– Tack för den värdefulla erkänslan för det arbete som jag utfört för att främja hälsovetenskaperna, tackar docent Raimo Isoaho.

Den allmänna föreläsningen väckte intresse

Social- och hälsovetenskapsdagarna i Österbotten har alltid bjudit på en föreläsning öppen för alla. I år hölls föreläsningen i ämnet: God arbetsförmåga - frisk som pensionär. Föreläsare var professor Clas-Håkan Nygård från Tammerfors universitet. Föreläsningen väckte intresse, eftersom ämnet är aktuellt för många just nu.

Nyckelord

Kontakter

Ytterligare information:
Sektordirektör för social- och hälsosektorn, förändringsledare för vårdreformen Jukka Kentala, tfn 040 718 3660, jukka.kentala@vasa.fi
Sakkunnig, docent Raimo Isoaho tfn 040 177 9689 eller 044 712 7880, raimo.isoaho@vasa.fi

Bilder

Hanna-Leena Melender, Raimo Isoaho och Jukka Kentala
Hanna-Leena Melender, Raimo Isoaho och Jukka Kentala
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum