Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Iistimpää! Katutaidekesän superviikonloppu Helsingissä 10.–11.6.2017

Jaa

Katutaiteen superviikonloppuna 10. –11.6.2017 Helsingissä toteutetaan kaksi isoa katutaideteosta: Kulosaaren melumuurin maalaus ja Vaasanpuistikon uusi ilme. Kulosaaren melumuurin valmistumista voi ihailla parhaiten metrosta. Vaasanpuistikon tapahtumassa kuka vain voi osallistua maalaamiseen.

”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa.
Kuva: Jugix2
”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa. Kuva: Jugix2

Kulosaaren melumuuria maalataan 300 metrin matkalta. Teoksen toteuttaa noin 40 taiteilijaa. Mukana maalaamassa on muun muassa pari graffitin Suomen mestaria ja alan kärkinimiä, kuten Trama, Jani Tolin, Deos, Close, Mion, Nora Helsinki ja Jugix2.

”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Loiston kuoltua, sen harmaus ei ole puhuttanu, lähinnä harmittanu. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” maalari Jugix2 hehkuttaa.

Kulosaaren melumuurin teos näkyy parhaiten matkustamalla metrolla Kulosaaren ja Herttoniemen asemien välin. Pääsy työskentelyalueelle tai sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty ulkopuolisilta turvallisuuden vuoksi.

Kulosaaren melumuurin maalaus aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyihin. Yksi keskustan suuntaan kulkeva kaista Itäväylällä on suljettu koko meluvallin pituudelta lauantain ja sunnuntain ajan. Melumuuria vastapäätä oleva metroaseman puoleinen Tupasaaren bussipysäkki on suljettu.

Avoimet maalaussessiot Vaasanpuistikossa

Katutaide levittäytyy nimensä mukaisesti kadulle, kun Kallion katutaidetorin maalaustalkoot järjestetään 10.–11.6.2017 klo 12–17. Vaasanpuistikko saa uuden ilmeen, kun kadun pintaan maalataan kaikille avoimissa työpajoissa Laura Lehtisen suunnittelema taideteos ”Kemut meren äärellä”.

Taiteilijat ja ohjaajat avustavat työpajan osallistujia paikan päällä. Helsinki Urban Art tarjoaa maalit, pensselit ja suojavarusteet, työvälineinä ovat telat ja pensselit. Työpajoihin osallistuminen on ilmaista.

Suvilahdessa voi tutustua katutaiteen näyttelyihin. Make Your Mark -galleriassa on esillä ”Tatunkhamon: Endless, Nameless” (os. Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6). Geezers -maalikauppagallerian Art Cornerissa on avoinna näyttely ”Ihassama” (os. Pengerkatu 22).

Katutaiteen superviikonloppu on osa Helsingin Katutaidekesää 2017. Tapahtumat ja vinkit omatoimisiin katutaideretkiin on koottu Katutaidehelsinki -sivustolle.

Lisätiedot ja Kulosaaren melumuurin media-akkreditoinnit:
Mediatuottaja
Antti Salminen
Helsingin kaupunki / nuorisopalvelut
(09) 310 71609
katutaidehelsinki.fi

Seuraa somessa hashtageja #katutaidekesä #streetarthelsinki

Avainsanat

Kuvat

”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa.
Kuva: Jugix2
”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa. Kuva: Jugix2
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki on asiantuntijoiden kaupunki15.12.2017 09:57Tiedote

Helsingin työpaikkojen ammattirakenteelle on ominaista erityisasiantuntija- ja asiantuntijatehtävissä työskentelevien korkea osuus. Heitä on noin puolet kaikista Helsingin työpaikoista. Lukumääräisesti pääkaupungin suurimpia työllistäjiä ovat kuitenkin palvelualat, joiden asiakaskunta koostuu pääasiassa oman alueen asukkaista ja kaupungissa työssäkäyvistä. Helsingin erikoisuus muuhun Suomeen verrattuna ovat pitkälle erikoistuneet palvelualat, jotka useasti liittyvät informaatiosektoriin. Näitä aloja ovat elokuva- ja tv-toiminta, kustannustoiminta, tietojenkäsittelyalat, mainonta sekä tutkimus ja kehittäminen. Elinkeinoelämän kehityksen ja tehokkuuden kannalta tärkeät rahoitustoiminnan, laki- ja laskentatoimen sekä liikkeenjohdon konsultointipalveluja tarjoavien alojen työpaikat ovat myös voimakkaasti keskittyneet Helsinkiin.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti lausunnosta valinnanvapauslakiehdotukseen13.12.2017 21:30Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto teki periaatepäätöksen lausunnoksi maan hallituksen esitysluonnoksesta, joka koskee lakia asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Valtuusto päätti lausunnosta pitkän keskustelun ja kahden äänestyksen jälkeen. Valtuutettu Sirpa Asko-Seljavaaran esittämä lisäys lausuntoon hyväksyttiin äänin 66-2. Lisäyksen mukaan kaikki tuottajat osallistuvat yhtäläisesti opetuksen ja tutkimuksen kustannuksiin (lausunnon kohdassa 130). Valtuutettu Daniel Sazonovin vastaehdotus hävisi äänestyksessä äänin 59-22.

International House Helsinki -palvelulla vilkas avajaisviikko12.12.2017 10:00Tiedote

Pääkaupunkiseudulle hiljattain muuttaneita kansainvälisiä osaajia ja Uudenmaan alueella toimivia työnantajia palveleva International House Helsinki (IHH) keräsi ensimmäisen toimintaviikkonsa aikana päivittäin noin parisensataa kävijää. Valtaosa asiakkaista on maistraattiin saapuvia väestötietojärjestelmään rekisteröityjiä, jotka voivat nyt samalla käynnillä hyödyntää kaupungin maahanmuuttoneuvonnan, Verohallinnon, Kelan, TE-toimiston ja Eläketurvakeskuksen palveluita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme