Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Iistimpää! Katutaidekesän superviikonloppu Helsingissä 10.–11.6.2017

Jaa

Katutaiteen superviikonloppuna 10. –11.6.2017 Helsingissä toteutetaan kaksi isoa katutaideteosta: Kulosaaren melumuurin maalaus ja Vaasanpuistikon uusi ilme. Kulosaaren melumuurin valmistumista voi ihailla parhaiten metrosta. Vaasanpuistikon tapahtumassa kuka vain voi osallistua maalaamiseen.

”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa.
Kuva: Jugix2
”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa. Kuva: Jugix2

Kulosaaren melumuuria maalataan 300 metrin matkalta. Teoksen toteuttaa noin 40 taiteilijaa. Mukana maalaamassa on muun muassa pari graffitin Suomen mestaria ja alan kärkinimiä, kuten Trama, Jani Tolin, Deos, Close, Mion, Nora Helsinki ja Jugix2.

”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Loiston kuoltua, sen harmaus ei ole puhuttanu, lähinnä harmittanu. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” maalari Jugix2 hehkuttaa.

Kulosaaren melumuurin teos näkyy parhaiten matkustamalla metrolla Kulosaaren ja Herttoniemen asemien välin. Pääsy työskentelyalueelle tai sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty ulkopuolisilta turvallisuuden vuoksi.

Kulosaaren melumuurin maalaus aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyihin. Yksi keskustan suuntaan kulkeva kaista Itäväylällä on suljettu koko meluvallin pituudelta lauantain ja sunnuntain ajan. Melumuuria vastapäätä oleva metroaseman puoleinen Tupasaaren bussipysäkki on suljettu.

Avoimet maalaussessiot Vaasanpuistikossa

Katutaide levittäytyy nimensä mukaisesti kadulle, kun Kallion katutaidetorin maalaustalkoot järjestetään 10.–11.6.2017 klo 12–17. Vaasanpuistikko saa uuden ilmeen, kun kadun pintaan maalataan kaikille avoimissa työpajoissa Laura Lehtisen suunnittelema taideteos ”Kemut meren äärellä”.

Taiteilijat ja ohjaajat avustavat työpajan osallistujia paikan päällä. Helsinki Urban Art tarjoaa maalit, pensselit ja suojavarusteet, työvälineinä ovat telat ja pensselit. Työpajoihin osallistuminen on ilmaista.

Suvilahdessa voi tutustua katutaiteen näyttelyihin. Make Your Mark -galleriassa on esillä ”Tatunkhamon: Endless, Nameless” (os. Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6). Geezers -maalikauppagallerian Art Cornerissa on avoinna näyttely ”Ihassama” (os. Pengerkatu 22).

Katutaiteen superviikonloppu on osa Helsingin Katutaidekesää 2017. Tapahtumat ja vinkit omatoimisiin katutaideretkiin on koottu Katutaidehelsinki -sivustolle.

Lisätiedot ja Kulosaaren melumuurin media-akkreditoinnit:
Mediatuottaja
Antti Salminen
Helsingin kaupunki / nuorisopalvelut
(09) 310 71609
katutaidehelsinki.fi

Seuraa somessa hashtageja #katutaidekesä #streetarthelsinki

Avainsanat

Kuvat

”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa.
Kuva: Jugix2
”Kuolasin muuria ja sen loistoa junnuna, sen maalaukset puhutti. Arvostan muuria, sen historiaa ja takaisinpaluuta!” Jugix2, yksi Kulosaaren melumuurin noin 40 maalarista hehkuttaa. Kuva: Jugix2
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korjaus tiedotteeseen Valtuusto hyväksyi Jätkäsaaren liikuntapuiston hankesuunnitelman11.10.2017 21:35Tiedote

Jätkäsaareen aletaan rakentaa uutta liikuntapuistoa. Helsingin kaupunginvaltuuston tänään hyväksymän hankesuunnitelman mukaan liikuntapuisto parantaa Jätkäsaaren alueen asukkaiden liikunta- ja virkistysaluetarjontaa ja toimii myös lähiympäristön koulujen liikuntapaikkana. Puiston pohjoisosia voidaan hyödyntää jopa koulujen välituntikäytössä. (Korjattu kohta tiedotteen 2. kappaleessa)

Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi10.10.2017 11:32Tiedote

Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin vuoden 2018 talousarvioehdotuksesta: Vahva panostus investointeihin sekä kasvatuksen ja koulutuksen määrärahoihin – Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi Talouden kasvu yhdistettynä kaupungin vastuullisen taloudenpidon perinteeseen mahdollistavat uusia panostuksia niin investointeihin kuin käyttötalouspuolelle. Erityisesti lisäykset näkyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kaupunkistrategiassa linjatun mukaisesti. Helsingin talouden hyvä kokonaistilanne mahdollistaa kohoavien asumiskustannusten kompensoimisen maltillisella, puolen prosenttiyksikön tuloveron kevennyksellä. Jatkossa Helsinki soveltaisi 18 % kunnallisverokantaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme