IK Partners ostaa Renta Groupin

Jaa

IK Partners (”IK”) ilmoittaa, että IK IX Fund on allekirjoittanut sopimuksen Renta Groupin (“Renta Group”, “Renta” tai “Yhtiö”) ostamisesta Intera Partnersilta. Yhtiön johto ja avainhenkilöt uudelleensijoittavat Yhtiöön IK:n rinnalla. Kaupan ehtoja ei julkisteta.

Renta on täyden palvelun rakennuskone- ja laitevuokraaja, jolla on yli 100 toimipisteen verkosto Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Rentan tarjooma kattaa laajasti työmailla sekä teollisuudessa käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Koneiden ja laitteiden lisäksi Yhtiö tarjoaa työmaatilat, teline- ja sääsuojauspalvelut sekä rakentamiseen liittyvät työmaapalvelut.

Vuokraustoiminnallaan Renta edistää vastuullista ja ympäristön kannalta kestävää toimintaa rakennustoimialalla mahdollistaen koneiden ja laitteiden tehokkaamman käytön. Renta on luotettava kumppani laajalle asiakaskunnalleen, tarjoten korkealaatuisia koneita ja laitteita asiakkaiden käyttöön tehokkaasti ja oikea-aikaisesti. Yhtiö on toimialansa edelläkävijä yrittäjämäisellä lähestymistavallaan sekä merkittävillä panostuksilla innovatiivisuuteen ja digitaalisiin työkaluihin. Panostukset parantavat niin asiakaskokemusta kuin Yhtiön omaa kalustonhallintaa.

Renta syntyi vuonna 2015 kolmen tunnetun suomalaisen vuokrausyrityksen liiketoimintojen pohjalle. Tämän jälkeen Yhtiö on kasvanut voimakkaasti, niin orgaanisesti toimipisteverkostoa laajentamalla kuin strategisilla lisäyritysostoilla. Tänä päivänä Yhtiö työllistää yli 1000 rentalaista Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa.

Siirtyessään seuraavaan kasvuvaiheeseensa yhdessä IK:n kanssa, Yhtiö tavoittelee entistä vahvempaa asemaa Itämeren alueella sekä päänavausta Manner-Euroopan vuokrausmarkkinoilla, niin orgaanisen kasvun kuin lisäyritysostojen kautta sekä viemällä digitaalisia työkaluja kaikille markkinoilleen. Toimitusjohtaja Kari Aulasmaa tiimeineen jatkaa Yhtiön johdossa.

Kari Aulasmaa, Renta Groupin toimitusjohtaja, sanoo: “Olemme yhdessä Interan kanssa kulkeneet poikkeuksellisen matkan ja luoneet modernin ja johtavan toimijan Itämeren alueen vuokrausmarkkinoille. On ollut etuoikeus työskennellä Interan tiimin kanssa, ja olemme kiitollisia heidän tuestaan vuosien varrella. Nyt on aika kääntää katseet eteenpäin ja toivottaa IK:n tiimi lämpimästi tervetulleeksi jatkamaan matkaa kanssamme. Meillä on paljon työtä edessä kehittäessämme digitaalisia ja vastuullisia vuokrauspalveluita ja samanaikaisesti laajentuessamme uusille maantieteellisille alueille. Olen vakuuttunut, että IK kansainvälisellä verkostollaan on meille oikea kumppani seuraavaan kasvuvaiheeseen.”

Christoffer Zilliacus, Interan osakas, kommentoi: “Renta syntyi vuonna 2015 Yhtiön johdon ja Interan yhdistäessä voimansa, tavoitteena luoda markkinaan uudenlainen toimija. Kaiken keskiössä oli johdon vahva visio siitä, miltä modernin konevuokrausyrityksen tulisi näyttää. Tänään Renta on vakiintunut ja vahvasti kasvava toimija Pohjoismaissa sekä Puolassa lähes 300 miljoonan euron liikevaihdollaan. Yhtiön poikkeuksellisen menestyksen takana on alkuperäisen vision kirkkaus yhdistettynä rentalaisten ammattitaitoon ja omistautumiseen. On ollut suuri ilo ja kunnia olla tukemassa Karia ja hänen osaavaa tiimiään Yhtiön kasvattamisessa ja kehittämisessä. IK:n tiimin tuella Rentalla on erinomaiset edellytykset jatkaa menestyksekästä kasvutarinaansa.”

Alireza Etemad, IK:n osakas ja neuvonantaja IK IX Fundille, sanoo: “Olemme innoissamme mahdollisuudesta kumppanoitua Karin ja hänen tiiminsä kanssa Rentan seuraavassa kasvuvaiheessa. Painottamalla paikallisuutta ja digitaalisuutta vuokraustoiminnassaan Rentalla on tärkeä rooli vastuullisuuden kehittämisessä rakentamisen toimialalla Itämeren alueella. Haluamme olla mukana tukemassa Yhtiötä vuokrausverkoston ja digitaalisen alustan laajentamisessa nykyisillä ja uusilla markkinoilla.”

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Johan Ramsten
Viestintäkonserni H&H Groupin varatoimitusjohtaja
Puhelin: +46 (0) 709 71 12 85
johan.ramsten@halvarssongroup.com

Kuvat

Christoffer Zilliacus, Interan osakas
Christoffer Zilliacus, Interan osakas
Lataa
Kari Aulasmaa, Renta Groupin toimitusjohtaja
Kari Aulasmaa, Renta Groupin toimitusjohtaja
Lataa
Alireza Etemad, IK:n osakas ja neuvonantaja IK IX Fundille
Alireza Etemad, IK:n osakas ja neuvonantaja IK IX Fundille
Lataa

Tietoja julkaisijasta

IK Partners
Jakobsbergsgatan 13
111 44 Stockholm

+46 8 678 95 00https://ikpartners.com/

IK Partners lyhyesti

IK Partners (IK) on eurooppalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy sijoituksiin Benelux- ja DACH-maissa, Ranskassa, Pohjoismaissa ja UK:ssa. IK on 1989 perustamisensa jälkeen kerännyt yli € 14 miljardia varoja rahastoihinsa ja sijoittanut yli 155 kohdeyhtiöön. IK sijoittaa yhtiöihin, joissa on kasvupotentiaalia ja tukee kohdeyhtiöitään kumppanoitumalla johdon ja avainhenkilöiden kanssa. Lisää tietoa täältä:www.ikpartners.com

Renta Group lyhyesti

Renta Group Oy on vuonna 2015 perustettu suomalainen rakennuskonevuokraaja. Yhtiöllä on yli 103 toimipistettä ja yli 1000 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Renta on yleiskonevuokraaja, jolla on laaja tarjoama rakennuskoneita ja -laitteita sekä rakentamiseen liittyviä työmaapalveluja. Koneiden ja laitteiden lisäksi yhtiö tarjoaa työmaatilat sekä teline- ja sääsuojauspalvelut. Lisää tietoa täältä:www.renta.com

Intera Partners lyhyesti

Intera Partners (“Intera”) on suomalainen kasvuun keskittynyt ja vastuullinen pääomasijoitusyhtiö. Intera Partners on perustettu 2007 ja on avainhenkilöidensä omistama. Intera sijoittaa sekä suomalaisiin että ruotsalaisiin yhtiöihin. Rahaston sijoittajiin lukeutuvat johtavat pohjoismaiset ja eurooppalaiset instituutiot. Lisää tietoa täältä:www.interapartners.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.