Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ikääntyneet mediassa -keskustelutilaisuus kutsuu keskustelemaan ikäihmisten asemasta

Jaa

Ensi perjantaina 12.10. Ikääntyneet mediassa –tilaisuudessa keskustellaan aiheesta, miksi vanhuus näyttäytyy mediassa helposti ongelmana ja yhteiskunnallisena kulueränä. Lisäksi kysytään muun muassa, miten tämä vaikuttaa poliittisiin päätöksiin?

Ihmisten elinikä pitenee ja yhä useampi suomalainen on tulevina vuosina vanhus. Jo nyt 75 vuotta täyttäneitä on yli puoli miljoonaa, ja luku on jyrkässä kasvussa. Vanhuus näyttäytyy mediassa kuitenkin helposti ongelmana ja yhteiskunnallisena kulueränä.

Miten tämä vaikuttaa työikäisten asenteisiin? Ja sitä kautta poliittisiin päätöksiin? Entä miten se muokkaa ikääntyneiden käsityksiä roolistaan yhteisöissään?

Näistä teemoista keskustellaan Helsingin kaupunginmuseon aulassa perjantaina 12.10.2018 klo 13-14.30 järjestettävässä keskustelutilaisuudessa.

Ikääntyneet mediassa -tilaisuudessa keskustelevat
- median edustaja Anna-Stina Nykänen HS
- eläkeläinen, Marianna Kajantie, kulttuurisen vanhustyön asiantuntija
- käsikirjoittaja Anna Brotkin  
- virkamies, toimialajohtaja Tommi Laitio, Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Panelistit ovat saaneet samana aamuna luettavakseen valikoiman viikon lehtiä ja valitsevat niistä mielestään kiinnostavia ikääntymistä koskevia ilmauksia ja ajatuksia.

Kaupunginmuseon osoite on Aleksanterinkatu 16. Keskustelun juontaa Lorenz Backman. Vapaa pääsy.

Tilaisuuden järjestäjät: Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, 13 kunnan kulttuurisen vanhustyön Aili-verkosto ja ikääntymistä juhliva valtakunnallinen Armas-festivaali.

Tuulikki Koskinen, projektipäällikkö AILI – Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto p. 040 194 6386, tuulikki.koskinen@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuulikki Koskinen, projektipäällikkö AILI – Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto p. 040 194 6386, tuulikki.koskinen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme