Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ikääntyneet mediassa -keskustelutilaisuus kutsuu keskustelemaan ikäihmisten asemasta

Jaa

Ensi perjantaina 12.10. Ikääntyneet mediassa –tilaisuudessa keskustellaan aiheesta, miksi vanhuus näyttäytyy mediassa helposti ongelmana ja yhteiskunnallisena kulueränä. Lisäksi kysytään muun muassa, miten tämä vaikuttaa poliittisiin päätöksiin?

Ihmisten elinikä pitenee ja yhä useampi suomalainen on tulevina vuosina vanhus. Jo nyt 75 vuotta täyttäneitä on yli puoli miljoonaa, ja luku on jyrkässä kasvussa. Vanhuus näyttäytyy mediassa kuitenkin helposti ongelmana ja yhteiskunnallisena kulueränä.

Miten tämä vaikuttaa työikäisten asenteisiin? Ja sitä kautta poliittisiin päätöksiin? Entä miten se muokkaa ikääntyneiden käsityksiä roolistaan yhteisöissään?

Näistä teemoista keskustellaan Helsingin kaupunginmuseon aulassa perjantaina 12.10.2018 klo 13-14.30 järjestettävässä keskustelutilaisuudessa.

Ikääntyneet mediassa -tilaisuudessa keskustelevat
- median edustaja Anna-Stina Nykänen HS
- eläkeläinen, Marianna Kajantie, kulttuurisen vanhustyön asiantuntija
- käsikirjoittaja Anna Brotkin  
- virkamies, toimialajohtaja Tommi Laitio, Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Panelistit ovat saaneet samana aamuna luettavakseen valikoiman viikon lehtiä ja valitsevat niistä mielestään kiinnostavia ikääntymistä koskevia ilmauksia ja ajatuksia.

Kaupunginmuseon osoite on Aleksanterinkatu 16. Keskustelun juontaa Lorenz Backman. Vapaa pääsy.

Tilaisuuden järjestäjät: Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, 13 kunnan kulttuurisen vanhustyön Aili-verkosto ja ikääntymistä juhliva valtakunnallinen Armas-festivaali.

Tuulikki Koskinen, projektipäällikkö AILI – Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto p. 040 194 6386, tuulikki.koskinen@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuulikki Koskinen, projektipäällikkö AILI – Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto p. 040 194 6386, tuulikki.koskinen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Objection! exhibition opens at the Helsinki City Museum23.5.2019 13:33:30 EESTTiedote

Does disagreement have enough space to live in the middle of our consensus-seeking everyday life? Why is disagreement being pushed aside even though it is the basis of political activity in a democracy? And how can a city serve as a growth platform for public disagreement? How have different forms of opposition manifested in the history of Helsinki? Helsinki City Museum's new exhibition Objection! will open on the fourth floor of the museum on 24 May 2019.

Toista mieltä! -näyttely avautuu Helsingin kaupunginmuseossa23.5.2019 13:32:55 EESTTiedote

Onko eripuralla riittävästi elintilaa keskellä konsensushakuista arkeamme? Miksi erimielisyyttä sysätään syrjään, vaikka se on poliittisen toiminnan perusta demokratiassa? Entä kuinka kaupunki voi toimia kasvualustana julkiselle erimielisyydelle? Miten erilaiset vastarinnan muodot ovat näyttäytyneet Helsingin historiassa? Helsingin kaupunginmuseon uusi Toista mieltä! -näyttely avautuu 24.5.2019 museon neljännessä kerroksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme