Pihla Group Oy

Ikkunasta löytyi ratkaisu energiatehokkaiden rakennusten kuuluvuusongelmiin

Jaa

Kotimainen Pihla Group kehitti ikkunan, joka lisää arjen sujuvuutta ja turvallisuutta mahdollistamalla mobiililaitteiden vakaan ja nopean yhteyden verkkoon. Suomalainen innovaatio on merkittävä, sillä vastaavaa teknologiaa ei ole käytössä vielä missään muualla maailmassa.

Energiatehokkaiden talojen ulkoseinät, energiatehokkaat ikkunat ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat mobiilisignaaleja heikentämällä dataverkon toimintaa ja puhelimen kuuluvuutta sisätiloissa. Tämän seurauksena eteen saattaa tulla yllättäen tilanteita, joissa puhelin toimii vain tietyssä osassa rakennusta – tai pahimmillaan signaalit eivät pääse sisätiloihin lainkaan.

Lokakuussa lanseerattu 5G-verkko leviää nyt vauhdilla Suomeen. Arki muuttuu hankalaksi, mikäli tila, jossa asutaan tai työskennellään, ei läpäise verkon signaalia. Kuuluvuusongelma matkaviestimen yhteydessä voi pahimmillaan aiheuttaa jopa vaaratilanteen, jos esimerkiksi hätäpuhelun soittaminen ei onnistu tai tiedonsiirto dataverkossa ei toimi.

Suomalaisen huippuosaamisen lopputulos

5G-verkon myötä rakennuksista tulee yhä enemmän teknologiasta riippuvaisia, joten suomalainen ikkunavalmistaja Pihla Group tarttui haasteeseen ja kehitti kaikkiin rakennuksiin ja ikkunamalleihin sopivan Antennilasin, joka lisää kodin asumismukavuutta varmistamalla mobiililaitteiden vakaan yhteyden verkkoon.

Pihla Antennilasi ja Tiivi Connect Antennilasi syntyivät yhteistyössä kotimaisen antenniteknologian huippuasiantuntijan StealthCase Oy:n kanssa.

- Antennilasit ohjaavat sisälle mobiiliverkkojen signaalit ja poistavat datanopeuksia hidastavan julkisivuvaimennuksen. Lasiin integroitu antenni jakaa mobiiliverkon signaalin koko huoneeseen, Pihla Groupin markkinointijohtaja Minna Keränen selvittää.

Ikkunoilla iso merkitys tulevaisuuden datansiirrossa

Koska mobiilidatan määrä kasvaa lähitulevaisuudessa ja datasiirtoa käytetään pääosin sisätiloissa,  Keränen kannustaakin pohtimaan kuuluvuuteen liittyviä kysymyksiä suunniteltaessa ikkunaremonttia tai valittaessa ikkunoita uudiskohteisiin.

- Ikkunaa ajatellaan vielä usein vain energiatehokkuuden näkökulmasta, vaikka nykypäivänä sen valinnassa tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota myös asumisen laatuun.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Pihla Group Oy
Minna Keränen
markkinointijohtaja
p. 040 563 1270
minna.keranen@pihla.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pihla Group Oy
Pihla Group Oy
Äyritie 16
01510 Vantaa

http://www.pihla.fi

Pihla on kotimainen puu–alumiini-ikkunoiden, parveke- ja terassiovien sekä ulko-ovien valmistaja. Pihlan ikkunat ja ovet valmistetaan keskellä Suomea Ruovedellä, vuosikymmenten kokemuksella. Pihla on osa Pihla Group Oy:tä, joka on Suomen ikkunamarkkinoiden suurin toimija. Pihla Group Oy valmistaa ikkunoita ja ovia Pihla-, PihlaPRO, Tiivi-, Profin-, Klas1 ja Sydänpuu-tuotemerkeillä. 

Pihla Group Oy työllistää noin 650 henkilöä, ja sillä on tehtaat Ruovedellä, Haapajärvellä, Kannuksessa, Kuusamossa, Pudasjärvellä ja Joutsassa. Pihla Groupin omistaa Inwido AB, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 6,7 miljardia Ruotsin kruunua. Inwido AB:n tuotemerkkejä Suomessa ovat myös Pihla Groupin tytäryhtiöiden kautta omistetut Klas1, Profin, Sydänpuu ja Lämpölux.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pihla Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme