Diakonissalaitos

Ilkka Kantola aloittanut diakoniajohtajana 1.5. alkaen

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos on nimittänyt teologian tohtori, kolmen kauden kansanedustaja Ilkka Kantolan diakoniajohtajan tehtävään 1.5. alkaen.

 "On valtavan hienoa, että meillä aloittaa diakoniajohtajana näin vahvasti yhteiskunnallisesti verkottunut laajan alan osaaja", kertoo toimialajohtaja Marja Pentikäinen. Diakoniajohtajana Kantola raportoi suoraan toimialajohtaja Marja Pentikäiselle. 

Helsingin Diakonissalaitos on uranuurtaja diakoniatyönsaralla, ja Kantolan ymmärrys diakoniasta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja kristillisyydestä ovat optimaalinen yhdistelmä diakonissalaitoksen työlle. "Diakonialla on selkeä tehtävä ei vain ihmisten toimintakyvyn ylläpitämiseen vaan myös heidän toimijuutensa vahvistamiseen, yhdessä heidän kanssaan. Tähän työhön diakonia kutsuu mukaan hyvinvointia tuottavia organisaatioita ja tavallisia kansalaisia", jatkaa Pentikäinen.

Diakoniajohtajan tehtävänä on  kehittää konsernin diakonisia sisältöjä sekä edustaa konsernia eri alojen verkostoissa ja julkisuudessa yhteistoiminnassa toimiala- ja palvelualuejohtajien kanssa.

"Uskon, että kokemukseni sekä kirkon johtotehtävistä että lainsäädäntötyöstä eduskunnassa vahvistaa Diakonissalaitoksen kykyä vastata ajankohtaisiin ja tuleviin haasteisiin nopeasti muuttuvassa maailmassa. Odotan innolla uutta tehtävää yhteisössä, jonka arvot vahvasti tunnen omikseni. Tuntuu hyvältä palata kahdentoista vuoden jälkeen progressiiviseen yhteisöön konkreettiseen työhön" sanoo Ilkka Kantola. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marja Pentikäinen, toimialajohtaja
marja.pentikainen@hdl.fi
040 868 1558

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi
Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään.
 
Tuotamme yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoivan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaittemme arkea. Rakennamme asiakkaisiimme luottamuksellisen suhteen ja tuemme heitä itsenäiseen toimintaan. Työmme tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään.
 
Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tiedote/kutsu: Porttiteoriasta realismiin eli faktaa ja fiktiota päihteistä ja niiden käytöstä - Huumeet puhuttavat Helsingin Kontulan Asunnottomien yössä16.10.2019 09:41:06 EESTKutsu

Kontulan ostoskeskuksessa Helsingissä keskustellaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.2019 päihteistä ja niiden käytöstä. Porttiteoriasta realismiin -keskustelutilaisuudessa pohditaan kuinka yhteiselo kaupunkilaisten – asukkaiden, toimijoiden, yrittäjien ja päihteitä käyttävien välillä voisi sujua lähiössä entistä paremmin. Tarkoituksena on avata keskustelu eri näkökulmista käsin – naisnäkökulmaa unohtamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme