Kustannusosakeyhtiö Otava

Ilkkalan sukusaagan ja itsenäisen naisen elämäntarinan sykähdyttävä päätösosa

Jaa
Johanna Valkaman historialliset teokset vievät aikamatkalle yli neljänsadan vuoden taakse.

Johanna Valkama: Tervahovi

Ilmestyy 12.4.

On jo vuosi 1643. Jo kolmasti elämänsä uudelleen rakentanut leskiporvari Susanna Katariina on vetäytynyt omistamaansa kaupunkitaloon vanhuuspäivä viettämään. Kun vierailijat sydäntalvella koputtavat Katariinan ovelle, hän havahtuu siihen, että hän on kaivannut elämältään muutakin kuin rauhaa ja hiljaisuutta.

Katariina on kantanut elämässään suurta surua Itämaahan, Suomeen, jääneistä lapsistaan. Tervahovissa Katariina saa kattonsa alle pojanpoikansa Samuelin Turusta, mikä lievittää hänen ikäväänsä. Samuel on innokas löytämään oman polkunsa, mutta se ei ole helppoa: valtakuntaa hallitsee sivistynyt mutta nuori ja omapäinen kuningatar Kristiina, jonka avaukset tervakaupan sääntelyyn voivat tehdä tyhjäksi Katariinan elämäntyön. Katariinan rakastettu, kapteeni Söfring Hansson puolestaan viettää aikaansa merillä ja purjehtien aina Uudelle mantereelle saakka – eikä Katariinalle tule viestin viestiä.

Johanna Valkama on kirjoittanut ehjän sarjan, jonka kolme kirjaa seuraavat yhden naisen elämänkohtaloa viidellä vuosikymmenellä vuodesta 1596 aina vuoteen 1648. Katariinanpyörä ja Kuningatarlaiva ovat kuljettaneet Jaakko Ilkan nuorta leskeä Susanna Katariinaa Suomesta Tukholmaan. Hän on joutunut ponnistelemaan yksin elävänä naisena sääty-yhteiskunnan paineissa ja taloudellisessa epävarmuudessa.

Itsekin kaupan alalla työskentelevä Johanna Valkama on jälleen luonut kiehtovan matkan menneeseen. Hänen tuotannossaan tarkasti tutkittu historia herää eloon. Samalla romaani on rakkaustarina, joka kertoo yksinäisyydestä ja siitä, kuinka rakkautta voi etsiä läpi elämän.

Arvostelukappaleet, lisätiedot, haastattelupyynnöt: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme