Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilmaiskonsertissa Vaasan kaupungintalolla kuullaan Toivo Kuulan pianoteoksia Janne Oksasen esittämänä

Jaa

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut tarjoaa pianisti Janne Oksasen konsertin Vaasan kaupungintalolla torstaina 30.8. klo 19. Konsertti ”Satukuvia pianolle – Toivo Kuulan koko pianotuotanto” on monipuolinen läpileikkaus Kuulan tuotannosta 1898-1916. Konsertissa kuultavat 20 teosta tuovat esiin Kuulan säveltäjäidentiteetin eri vaiheet nuoruuden luonnoksista Pariisin impressionismin aikoihin.

Kuva: Janne Oksanen, kuvaaja Jukka Laine
Kuva: Janne Oksanen, kuvaaja Jukka Laine

Säveltäjä ja kapellimestari Toivo Kuula (1883-1918) ehti lyhyenä elinaikanaan luoda Suomen merkittävimpiin sävellyksiin kuuluvia teoksia. Kuulan pianomusiikki altistaa ihmisen itsetutkiskelulle, eikä jätä ketään kylmäksi. Teoksissa toistuvia teemoja ovat muun muassa lyyrisyys, luonto, alkuvoima ja armottomuus.

Laajalle kuulijakunnalle Kuula on tullut tutuksi pidetyistä yksin- ja kuorolauluista sekä eteläpohjalaisten kansansävelmien sovituksista, mutta hänen pianotuotantonsa on myös todellinen kansallisaarre. Kuulan tunnetuin ja luultavasti soitetuin pianokappale on Häämarssi, jonka hän sävelsi ystäviensä Emmi ja Yrjö Putkisen häihin. Poikkeuksellisen melankolinen rytmi tahdittaa yhä edelleen usean hääparin askeleet alttarille.

Pianisti Janne Oksanen esitti ensimmäisen soolokonserttinsa 15-vuotiaana, ja on sen jälkeen esiintynyt ympäri maailmaa. Oksanen on palkittu muun muassa parhaasta Bach-tulkinnasta 8. Nordic Piano Competition -kilpailussa Ruotsissa keväällä 2017. Viime keväänä hän esitti Toivo Kuulan koko pianotuotannon loppuunmyydyssä Musiikkitalon Camerata-salissa Helsingissä.

Oksanen on monipuolinen muusikko. Hän on opiskellut Jorma Panulan kapellimestariluokalla, säveltänyt ja sanoittanut yli 30 kappaletta, sovittanut Sibeliuksen Finlandian 2 pianolle, opiskellut pop/jazz-laulua ja soittanut rock-yhtyeissä.

Konsertti on yleisölle maksuton ja sen kesto on noin 1 t 20 min sisältäen väliajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondas
Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 040 139 4048
sanna.bondas@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Janne Oksanen, kuvaaja Jukka Laine
Kuva: Janne Oksanen, kuvaaja Jukka Laine
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme