Fennovoima Oy

Ilman lunta ei voi hiihtää – Fennovoima ja Suomen Hiihtoliitto yhteistyöhön

Jaa

Fennovoima ja Suomen Hiihtoliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sen myötä Fennovoimasta tulee Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen virallinen yhteistyökumppani ja maastohiihdon nuorten, alle 18-vuotiaiden valmennusryhmän nimikkokumppani.

Fennovoiman ja Suomen Hiihtoliiton yhteistyösopimuksen kesto on 2+2 vuotta ja Fennovoima näkyy myös Rukan ja Lahden pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupien yhteistyökumppanina.

Yhteistyön avulla Fennovoima haluaa muistuttaa ihmisiä ilmastonmuutoksen torjunnan ja päästöttömän ydinenergian yhteydestä.

– Meillä ja Hiihtoliitolla on yhteinen tavoite: haluamme suojella Suomen talvea. Suomalaiset huippuhiihtäjät ja hiihdon harrastajat tarvitsevat lunta voidakseen harjoitella myös jatkossa. Ilmastonmuutos on kuitenkin uhka myös Suomen lumisille talville. Päästötön ydinvoima on tärkeä osa ratkaisua, kun haluamme säilyttää suomalaisen talven ja talviurheilun, Fennovoiman viestintäpäällikkö Tiina Rytky sanoo.

Hiihtolajien harrastamisen olosuhteet ovat nousseet huolenaiheeksi myös Hiihtoliitossa. Tuoreessa Hiihtoliiton strategiassa olosuhteet ja tulevaisuuden talvet on nostettu kriittisiksi tekijöiksi hiihtolajien tulevaisuuden turvaamiseksi.

– On hienoa aloittaa yhteistyö Fennovoiman kanssa. Maastohiihdon ja nuorten U18-ryhmän tukemisen lisäksi Fennovoiman huolena oleva ilmastonmuutos on ajankohtainen ja harjoitusoloihimme liittyvä teema. Jaamme huolen ilmastonmuutoksen haasteista ja sitä kautta hiihtoharrastuksen säilymisestä luonnollisissa talviolosuhteissa. Toivomme, että tulevaisuuden kaikkia energiaratkaisuja tarkastellaan vahvasti ilmastoon vaikuttavien tekijöiden näkökulmasta, eikä erilaisia mahdollisuuksia suljeta pois, kommentoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Fennovoiman ja Hiihtoliiton yhteistyö näkyy myös koko perheen hiihtotapahtumissa Pyhäjoella 17.3.2019 ja Oulussa 13.4.2019. Tapahtumissa kisataan leikkimielinen sprinttihiihtokilpailu, johon kuka tahansa voi osallistua joko yksin tai kokoamalla joukkueen. Kisan vauhdittajina toimii hiihtäjiä A-maajoukkueesta sekä nuorten joukkueesta.

Lisää tietoa yhteistyöstä julkaistaan sivuilla www.fennovoima.fi ja www.hiihtoliitto.fi.

Lisätiedot

Tiina Rytky
Viestintäpäällikkö, Fennovoima
puh. 020 757 8504

Mika Kulmala
Toiminnanjohtaja, Suomen Hiihtoliitto
puh. 040 576 1001

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fennovoima Oy
Fennovoima Oy
Salmisaarenaukio 1
00180 Helsinki

http://www.fennovoima.fi

Fennovoima on ydinenergiayhtiö, joka perustettiin suomalaisten yritysten tarpeisiin. Yhtiön Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitos tuottaa valmistuttuaan noin kymmenyksen Suomen sähköstä, päästöttömästi ja luotettavasti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fennovoima Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme