Ilmarinen

Ilmarinen palkitsi Suomen parhaana pomona Heikki Meriläisen JULKIVAPAA 15.3.2018 KLO 16:30

Jaa

Ilmarinen palkitsi Suomen parhaana pomona Metsänhoitoyhdistys Kainuu Ry, LKV:n toiminnanjohtajan Heikki Meriläisen. Meriläinen valittiin Suomen parhaaksi pomoksi sadan ehdokkaan joukosta. Meriläisen valinnassa painoi pitkä kokemus sekä hänen tapansa johtaa työyhteisö hyvään ja tuloksekkaaseen vireeseen.

Heikki Meriläinen
Heikki Meriläinen

Ilmarisen Ilmianna paras pomo -kilpailussa kuka tahansa sai ilmiantaa tuntemansa erinomaisen esimiehen ja perustella, miksi juuri hänet pitäisi palkita parhaana pomona. Ehdotuksia kisaan tuli kaikkiaan sata. Ilmarinen palkitsi neljä alueellista parasta pomoa, joiden joukosta Suomen paras pomo valittiin.

Esimieheksi omasta työyhteisöstä

Kainuun Metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Heikki Meriläinen palkittiin ensin Pohjois-Suomen parhaana pomona ja lopulta myös Suomen parhaana pomona.

– Heikki Meriläisen pitkä kokemus painoi valinnassa. Meriläinen on kasvanut työntekijästä johtajaksi omassa työyhteisössään, mikä ei aina ole helppoa. Hän on saanut työyhteisön hyvään ja tulokselliseen vireeseen ja luonut myös edellytykset, että hänen saappaisiinsa on jatkajan aikanaan helppo käydä, Ilmarisen varatoimitusjohtaja Stefan Björkman kuvailee.

– Hyvää johtamista tarvitaan kaikilla aloilla, ja myös metsäala on ollut valtavassa muutoksessa. Meriläinen on oiva esimerkki johtajasta, joka on läsnä, näyttää esimerkkiä ja kuuntelee työntekijöitä. Muuttuvassa työelämässä tunneälykkyys ja vuorovaikutustaidot ovat aiempaa tärkeämpiä taitoja johtajalle, Ilmarisen palvelujohtaja Kati Huoponen sanoo.

Jämäkkä mutta reilu

Heikki Meriläinen on otettu valinnastaan Suomen parhaaksi pomoksi.

– Kyllähän kehut lämmittävät. Olen tehnyt pitkän uran metsäalalla ja nähnyt muutoksen vuosien aikana. Johtajana haluan olla läsnä ja helposti lähestyttävissä – apuna arjen pienissä ja isoissa kysymyksissä, Meriläinen sanoo.

Meriläinen kuvailee itseään jämäkäksi mutta reiluksi. Hän tuntee metsäalan kuin omat taskunsa. Metsäbisneksessä Meriläinen aloitti jo vuonna 1979. Lähes koko uransa, tarkalleen 34 vuotta, Meriläinen on tehnyt Kainuun Metsänhoitoyhdistyksellä.

– Metsämiehen uraa on kohta 40 vuotta takana. Tänä aikana olen vuorotellut alueneuvojan ja toiminnanjohtajan tehtävien välillä.

Suomessa toimii 70 metsänhoitoyhdistystä, jotka edistävät ja valvovat alueillaan yksityismetsätaloutta.

– Toimenkuva alalla on laaja, saappaat ovat isot. Teemme puukauppaa, kiinteistönvälitystä, kunnostustyötä, toimitamme taimia, tarjoamme metsuripalveluita, hakkaamme puuta, teemme ojitushankkeita… Talostamme löytyy kaikki metsätalouteen liittyvät palvelut, Meriläinen sanoo.

Toiminnanjohtajana nykyisessä paikassa Meriläinen on ollut nyt 3,5 vuotta. Varsinaisen työnsä lisäksi Meriläinen myy kiinteistöjä eli metsätiloja.

– Työntekijöiltäni ja kollegoiltani se, että teen myös ’oikeaa työtä’, on saanut vihreää valoa. Haluan johtaa joukkoja edestä enkä takaa.

Todellinen pomo tulee aina pitää mielessä

Meriläinen johtaa kolmetoistahenkistä tiimiä, joista suuri osa on saanut metsätalousinsinöörin koulutuksen. Tiimi on hyvin itseohjautuva, mikä perustuu Meriläisen johtamisfilosofiaan.

– Jokaisella työntekijällä on tavoitteet myyntimäärissä, hehtaareissa ja tietysti euroissa. Seuraan tavoitteita, ja tarpeen mukaan annan palautetta siinä, missä pitäisi tehdä korjausliikettä. Olen yrittänyt pysyä lunkina ja pyrkinyt siihen, että minua on helppo lähestyä. Työtä voi tehdä vapaasti ilman kellon tuijottamista.

Vapauden kanssa tulee kuitenkin vastuu, eikä rento työilmapiiri tarkoita sitä, että töitä voidaan tehdä miten vain.

– Teroitan aina sitä, että emme ole täällä töissä sitä varten, että saamme palkan, vaan olemme metsänomistajille hommissa. Tuloksia odotetaan ja tulokset puhuvat puolestaan.

Läsnäoloa ja luottamusta

Ilmianna paras pomo -kisaan Meriläisen ilmoitti kollega Leena Hartikainen, joka on tuntenut Meriläisen jo vuodesta 1986. Hartikainen kiittelee pomoaan siitä, kuinka hän on saanut yhdistyksen taloudellisen tilanteen voitolliseksi ja lunastanut asiakkaiden ja työntekijöiden luottamuksen.                                                                 

– Heikki on saanut koko työyhteisön uuteen eloon. Hän antaa arvon työntekijöille ja vapauden tehdä työtä luovalla tavalla. Taloudellinen tilanne on erittäin hyvä, ja työntekijät saavat palkkiot onnistumisistaan. Firmaan on myös palkattu uusia nuoria työntekijöitä.

Ilmiannettuja pomoja jo yli 700

Ilmianna paras pomo -kilpailuja on järjestetty syksystä 2013 lähtien. Esimerkillisiä esimiehiä on ilmiannettu jo kaikkiaan 700. Nyt parhaita pomoja palkittiin viidettä kertaa.

– Esimiehet ovat keskeisessä asemassa rakentamassa parempaa työelämää. Haluamme nostaa keskusteluun esimiestyön tärkeyttä ja kiittää hyvästä johtamisesta, Stefan Björkman sanoo.

Suomen paras pomo palkittiin Work goes happy -tilaisuudessa 15.3. Helsingissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Heikki Meriläinen
Heikki Meriläinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme yli 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on 47 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Sopivaa työtä kaikille – osatyökykyisissä merkittävä hyödyntämätön potentiaali työmarkkinoille15.11.2018 11:00Tiedote

Osatyökykyisten heikosta työllistymisestä aiheutuvan toteutumattoman työpanoksen arvioidaan olevan 1,3 miljardia euroa vuodessa, selviää Ilmarisen laskelmasta. Ilmarisen yhteistyökumppaneineen kokoama Sopivaa työtä kaikille -kokonaisuus tarjoaa tietoa erityisesti työnantajille. Tavoitteena on lisätä tietoa ja edistää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä.

Postitaloa tyhjennettiin hajun vuoksi - vaaratilanne on ohi9.11.2018 11:59Tiedote

Helsingin Postitalossa levisi perjantaina aamupäivällä remontista aiheutunutta voimakasta hajua, mikä vuoksi pelastuslaitos evakuoi ihmisiä talosta. Kiinteistössä on tehty neljännen kerroksen terassin vedeneristystyötä, jossa on urakoitsijalta saadun tiedon mukaan käytetty Siplast Primer -nimistä eristysainetta. Eristysaineen hajua levisi ilmanvaihdon kautta osaan kiinteistön tiloista. Pelastuslaitos ja poliisi olivat paikan päällä selvittämässä tilannetta. Pelastuslaitoksen mukaan noin 20 henkilöä sai oireita ja heidän tilansa on tutkittu. Tiloihin palaaminen on Pelastuslaitoksen mukaan nyt turvallista. Hajuhaittaa poistetaan tuuletuksella. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi haju oli päässyt leviämään ilmanvaihtoon. Asian selvittämistä jatketaan. Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Postitalo on Ilmarisen omistama kiinteistö. Lisätietoja: Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, Ilmarinen, 050 366 7501 Vesa Berg, palomestari, Helsingin pelastuslaitos p. 0500 601 326

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme