Ilmarinen

Ilmarisen hallituksen kokoonpanoon muutoksia, puheenjohtaja vaihtuu

Jaa

Ilmarisen hallituksen kokoonpano uudistuu uuden yhtiöjärjestyksen mukaisesti 1.1.2020 alkaen. Kesko Oyj:n pääjohtaja Mikko Helander luopuu puheenjohtajan tehtävästä ja hallituksen jäsenyydestä.

Ilmarisen toimitalo Helsingin Ruoholahdessa
Ilmarisen toimitalo Helsingin Ruoholahdessa

Helander on toiminut Ilmarisen hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 ja puheenjohtajana vuodesta 2016.

– Haluan lämpimästi kiittää Mikko Helanderia ja muita hallituksesta pois jääviä Ilmarisen ja koko suomalaisen eläkejärjestelmän eteen tehdystä työstä. Helanderin johdolla valmisteltiin ja vietiin onnistuneesti läpi Etera-fuusio, jonka myötä Ilmarinen nousi Suomen suurimmaksi yksityisten alojen työeläkevakuuttajaksi. Yhtiön kustannustehokkuus on parantunut merkittävästi ja strategiaa on uudistettu entistäkin asiakaslähtöisemmäksi, Ilmarisen hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Kähkönen sanoo.

Hallintoneuvosto valitsi uudeksi jäseneksi Ilmarisen hallitukseen 1.1.2020 alkaen Rakennusliitto ry:n puheenjohtajan Matti Harjuniemen, joka samalla luopuu hallintoneuvoston jäsenyydestä. Insinööriliitto IL ry:n puheenjohtaja Samu Salo siirtyy Ilmarisen hallituksen varajäsenestä varsinaiseksi jäseneksi.

Helanderin lisäksi Ilmarisen hallituksesta jäävät pois Akava ry:n puheenjohtaja Sture Fjäder, OP Ryhmän liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä ja Rakennusliitto ry:n varapuheenjohtaja Kyösti Suokas.

Myös nykyiset varajäsenet EK:n johtaja Jouni Hakala, Antell-konsernin hallituksen jäsen Annukka Lantto sekä Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:n Head of Human Resources and Knowledge Management Taina Tenhunen luopuvat tehtävistään vuoden vaihteessa.

Muut hallituksen jäsenet jatkavat tehtävissään. Kaikkiaan hallitukseen tulee 12 jäsentä nykyisen 14 jäsenen ja 4 varajäsenen sijaan. Hallituksen kokoonpano 1.1.2020 alkaen on:

 • Jarkko Eloranta, puheenjohtaja, SAK ry
 • Matti Harjuniemi, puheenjohtaja, Rakennusliitto ry
 • Jyri Häkämies, toimitusjohtaja, EK
 • Tero Kiviniemi, toimitusjohtaja, Destia Group Oyj
 • Timo Kokkila, toimitusjohtaja, Pontos Group
 • Pasi Laine, toimitusjohtaja, Valmet Oyj
 • Leena Laitinen, toimitusjohtaja, Alko Oy
 • Katarina Murto, johtaja, STTK ry
 • Juho Nummela, toimitusjohtaja, Ponsse Oyj
 • Seppo Parvi, talousjohtaja, Stora Enso Oyj
 • Kristian Pullola, talous- ja rahoitusjohtaja, Nokia Oyj
 • Samu Salo, puheenjohtaja, Insinööriliitto IL ry

Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan alkuvuodesta 2020.

Muutosten taustalla uusi yhtiöjärjestys

Ilmarisen yhtiökokous päätti keväällä 2019 yhtiöjärjestyksen muutoksesta niin, että hallituksessa on jatkossa enintään 14 jäsentä ja varajäsenistä luovutaan. Taustalla on vuoden 2016 kilpailukykysopimuksen yhteydessä tehty työmarkkinaosapuolten sopimus, jonka mukaan eläkeyhtiöiden hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenistä vähintään kolmasosa valitaan palkansaajia ja vähintään kuudesosa työnantajia edustavien keskeisten keskusjärjestöjen ehdotuksesta. Muutoksen tarkoituksena on vahvistaa työntekijöiden edustusta eläkeyhtiöiden hallinnossa samalla kun eläkemaksuista aiempaa suurempi osa tuli työntekijöiden maksettavaksi.

Samalla Ilmarisen yhtiöjärjestystä muutettiin niin, että jatkossa sekä hallintoneuvoston että hallituksen jäsenien toimikauden pituus on kolme vuotta ja jäsenistä kolmasosa on vuosittain erovuorossa. 

Hallintoneuvosto päätti myös muutoksista hallituksen jäsenten palkkioihin. Puheenjohtajan vuosipalkkio nousee 1.1.2020 alkaen 46 000 euroon (nykyisin 44 290 euroa), varapuheenjohtajan 29 942 (29 355) euroon ja hallituksen jäsenen vuosipalkkio 18 386 (18 025 euroa) euroon. Tarkastus- ja riskienhallintavaliokunnan puheenjohtajan vuosipalkkio on jatkossa sama kuin hallituksen varapuheenjohtajan palkkio eli 29 942 euroa (nykyisin 23 690 euroa). Hallituksen kokouspalkkio on 1.1.2020 alkaen 600 euroa (nykyisin 500 euroa), tarkastus- ja riskienhallintavaliokunnan kokouspalkkio 800 (750) euroa ja nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan kokouspalkkio 600 (500) euroa.

Lue lisää:

Mikko Helanderin haastattelu: Työkyky on kilpailutekijä - eläkeyhtiöiden asiantuntemus työkykyhaasteiden ratkaisemisessa täytyy hyödyntää

 

Yhteyshenkilöt

Leena Siirala, lakiasiainjohtaja p. 050 483 4263
Liina Aulin, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja p. 040 770 9400

Kuvat

Ilmarisen toimitalo Helsingin Ruoholahdessa
Ilmarisen toimitalo Helsingin Ruoholahdessa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on 49 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Vuokralaiset kehittämässä toimitilojen energiatehokkuutta – neljä Ilmarisen kiinteistöä sai jälleen kiitosta erinomaisesta ympäristösuorituskyvystä16.12.2019 14:30:44 EETTiedote

Kolme Ilmarisen kiinteistöä Helsingin Aleksanterinkadulla ja yksi kiinteistö Espoon Keilaniemessä sai toiseksi korkeimman LEED Gold -ympäristösertifikaatin. Sertifiointi sitouttaa kaikki kiinteistön käyttäjät ja ylläpitäjät mukaan miettimään ja toteuttamaan ratkaisuja, joilla pienennetään ympäristökuormaa.

Fortsatt stark utveckling av placeringsverksamhet, kostnadseffektivitet och tillväxt1.11.2019 11:11:02 EETTiedote

Den starka utvecklingen under början av året fortsatte under det tredje kvartalet och totalresultatet steg till 1,3 miljarder euro tack vare goda placeringsintäkter. Ilmarinens placeringar avkastade 8,2 procent i januari–september, dvs. 3,7 miljarder euro och placeringstillgångarna ökade rekordartat till 49,1 miljarder euro. Kundbeståndet ökade, kostnaderna sjönk och kostnadseffektiviteten förbättrades ytterligare.

Strong performance in investment operations, cost-effectiveness and growth continued1.11.2019 11:07:07 EETPress release

The strong performance earlier in the year continued in the third quarter, and the total return increased to 1.3 billion, thanks to the good investment return. In January–September, Ilmarinen’s return on investments was 8.2 per cent, or EUR 3.7 billion, and investment assets rose to a record EUR 49.1 billion. The customer base grew, costs decreased and cost-effectiveness improved further.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme