Ilmarinen

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi 5,6 prosenttia vuonna 2018

Jaa

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Rakennusalalla ja henkilöstövuokrauksessa kasvu oli selvästi edellisvuotta hitaampaa, kun taas teollisuudessa työntekijämäärien kasvu vahvistui. Joulukuussa kasvua oli 4,7 prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta yhteensä noin 15 000 yrityksen työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

– Työntekijämäärät yrityksissä kasvoivat viime vuonna vakaasti, mutta vuoden 2017 huippulukuihin ei aivan päästy. Suhdanneherkällä rakennusalalla kasvu jäi koko vuoden ajan edellisvuotta hitaammaksi. Rakennusalan yrityksissä työntekijämäärät kasvoivat 4,4 prosenttia, kun edellisvuonna kasvua oli yli 6 prosenttia, Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander sanoo.

Henkilöstövuokrausyrityksissä nähtiin alkuvuonna jopa yli 15 prosentin kasvua työntekijämäärissä, mutta loppuvuonna kasvu hiipui ja oli joulukuussa enää 2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Koko vuoden kasvuksi muodostui 8,3 prosenttia. Edellisvuonna työntekijämäärä kasvoi yli 10 prosenttia.

Kaupan ja kuljetuksen aloilla työntekijämäärien kasvu oli vuositasolla laskettuna suunnilleen edellisvuoden tasolla, mutta myös näillä aloilla kasvuvauhti hieman hidastui loppuvuotta kohti.

Vahvaa kasvua teollisuudessa

Teollisuudessa työntekijämäärien kasvu vahvistui vuonna 2018 ja nousi 5,1 prosenttiin. Alan kasvuvauhti oli siten kovempaa kuin kertaakaan kymmenen vuoden seurantahistorian aikana.

– Näyttää siltä, että talouskasvun myötä myös teollisuusyrityksissä päästiin viime vuonna kunnolla kasvun vauhtiin, kun samaan aikaan enemmän suhdanneherkillä aloilla alkoi jo näkyä kasvun hidastumisen merkkejä, Kiander arvioi.

Alueellisesti työntekijämäärät kasvoivat vauhdikkaimmin Pohjois-Suomessa, jossa kasvua oli viime vuonna 7,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Pohjois-Suomi oli myös ainoa alue, jossa kasvuvauhti loppuvuotta kohti voimistui, mikä selittynee matkailualan kasvulla. Hitainta kasvu oli Itä-Suomessa, jossa työtenkijämäärät kasvoivat 3,5 prosenttia. Etelä-Suomessa kasvua oli 5,9 prosenttia ja Länsi-Suomessa 5,3 prosenttia.

Suhdanneindeksiä on julkaistu kuukausittain vuodesta 2013 lähtien. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu noin 15 000:sta eri toimialoilla toimivasta Ilmarisen asiakasyrityksestä, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Indeksissä on huomioitu koko tarkastelujakson ajan asiakkaina olleet yritykset, joten tulevat tai lähtevät asiakasyritykset eivät vaikuta indeksin kehitykseen.

Lue lisää ja tutustu tarkemmin: www.ilmarinen.fi/suhdanneindeksi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on 47 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Ilmarinen’s Interim Report 1 January–31 March 2019: Return on investments 4.6%, updated strategy aims to make Ilmarinen most attractive working life partner29.4.2019 11:11:42 EESTTiedote

Premiums written for January–March stood at EUR 1.5 billion. Measured in premiums written, the customer base grew by EUR 60 million. Pensions were paid in a total amount of EUR 1.5 billion to 460,000 pension recipients. In January–March, the return on Ilmarinen’s investment portfolio was 4.6 per cent (–0.1 per cent in Q1 2018), i.e. EUR 2.1 billion. At the end of March, the market value of investments stood at EUR 47.4 billion (31 Dec 2018: EUR 46.0 billion).

Ilmarinens delårsrapport 1.1-31.3.2019: Placeringsintäkterna 4,6 %, enligt bolagets uppdaterade strategi är målet att vara den mest tilltalande samarbetspartnern i arbetslivet29.4.2019 11:08:58 EESTTiedote

Premieinkomsten uppgick under början av året till 1,5 miljarder euro. Mätt enligt premieinkomsten ökade kundbeståndet med cirka 60 miljoner euro. Pensioner utbetalades för sammanlagt 1,5 miljarder euro till 460 000 pensionstagare. Ilmarinens placeringsportfölj gav i januari–mars en avkastning på 4,6 procent (-0,1 procent 1.1–31.3.2018), dvs. 2,1 miljarder euro. Placeringarnas marknadsvärde uppgick vid utgången av mars till 47,4 miljarder euro (46,0 miljarder euro 31.12.2018).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme