Ilmarinen

Ilmarisen uusi organisaatio vastaa toimintaympäristön muutokseen

Jaa

Vuodenvaihteessa Eteran kanssa yhdistynyt Ilmarinen on uusinut organisaatiotaan. Uusi organisaatio yhdistää molempien yhtiöiden vahvuudet ja vastaa entistä paremmin toimintaympäristön muutokseen. Samalla on purettu yhdistymisessä syntyneitä päällekkäisyyksiä.

– Ilmarisen uudessa organisaatiossa on vahvistettu esimerkiksi työkykyjohtamisen osaamista. Ilmarisen tavoitteena on olla innovatiivinen ja ketterä palveluyritys, joka tarjoaa monipuolista palvelua työkykyriskien hallintaan ja hyödyntää tehokkaasti digitalisaation mahdollisuuksia. Yhdistyneellä yhtiöllä on tähän entistäkin paremmat mahdollisuudet, sanoo Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio.

Asiakaspalvelun toimintamalleja yhtenäistetään ja organisoidaan uudelleen, ja kehittämisen toimintamallia on uusittu ketterää kehitystä tukevaksi. Sijoitustoiminnassa lisäresursseja on ohjattu kiinteistösijoittamiseen, jossa Ilmarinen on yhdistymisen myötä entistä merkittävämpi toimija, sekä myös kansainväliseen kiinteistösijoittamiseen.

– Tukitoiminnoissa on karsittu päällekkäisyyksiä, mutta samalla on myös vahvistettu esimerkiksi tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä osa-alueita, kuten robotiikkaa ja tiedolla johtamista, Ritakallio kertoo.

Uusi organisaatio tulee voimaan 1. maaliskuuta 2018.

Uudelleenorganisoitumista edelsivät koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut, jotka käytiin joulu-tammikuun aikana. Uudelleenorganisoitumisen yhteydessä osa työntekijöistä on sijoittunut uusiin tehtäviin yhtiössä. Päättyvissä tehtävissä olleiden henkilöiden uudelleensijoittuminen vaihtoehtoisiin tehtäviin on vielä osittain kesken, ja arviolta noin 65 vakituista työsuhdetta päättyy tämän vuoden aikana. Tämän lisäksi noin 55 tehtävän arvioidaan päättyvän seuraavan kahden vuoden aikana. Tulevat vähennystarpeet liittyvät toimintamallien uudistamiseen, vaiheittain tapahtuviin tietojärjestelmien yhdistämiseen sekä kansalliseen tulorekisteriin, joka tehostaa palkkatietojen käsittelyä tulevaisuudessa. Lisäksi lähivuosina noin 50 henkilöllä on mahdollisuus siirtyä eläkkeelle, mikä osaltaan on pienentänyt vähennystarvetta.

Yhteistoimintaneuvottelujen alkaessa arvioitiin, että enintään 180 vakituista tehtävää tulisi seuraavan kahden vuoden kuluessa lakkaamaan.

Työeläkeyhtiö Etera sulautui Ilmariseen 1.1.2018. Yhdistymisellä tavoitellaan vuosittaisiin hoitokustannuksiin yhteensä vähintään 20 miljoonan euron säästöjä vuodesta 2020 lähtien. Tämän lisäksi sijoitustoiminnassa tavoitellaan yhteensä 20 miljoonan euron välittömiä ja välillisiä vuosittaisia kustannussäästöjä. Henkilöstökustannusten lisäksi säästöjä haetaan mm. päällekkäisten it-, toimitila- ja hallintokustannusten karsimisesta sekä toiminnan tehostamisesta.

– Hoitokustannussäästöt siirtyvät täysimääräisinä asiakasyrityksille maksettaviin asiakashyvityksiin, eli ne alentavat asiakkaidemme eläkevakuutusmaksuja. Ilmarisen tavoitteena on olla kustannustehokkain ja vetovoimaisin työeläkeyhtiö, joka palveluita kehittämällä ja toimintaansa tehostamalla kirittää koko työeläkealaa, Ritakallio sanoo.

Yhdistynyt Ilmarinen huolehtii yhteensä yli 1,1 miljoonan suomalaisen eläketurvasta.

Ilmarisen johto ja osastot

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Timo Ritakallio (28.2.2018 asti) p. 0500 536 346
varatoimitusjohtaja Stefan Björkman, p. 050 63219

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme lähes 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 46 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Kysely: Puolet yrityksistä ei tunnista tulorekisterin vaikutuksia toimintaansa17.9.2018 13:49Tiedote

Yritysten ja tilitoimistojen tulorekisteritietous on kasvanut viime keväästä, mutta etenkin yrityksillä riittää tuntemuksessa vielä parannettavaa. Ilmarisen tuoreen kyselyn mukaan 96 % tilitoimistoista ja lähes 70 % yritysten palkka- ja taloushallinnossa työskentelevistä tiesi, mikä tulorekisteri on. Tulorekisterin vaikutukset toimintaan tiedosti 80 % tilitoimistoista ja 50 % yrityksistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme