Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ilmasto muuttuu – mitä tekee Helsinki?

Jaa

Helsinki kantaa vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Tavoitteena on, että Helsinki on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalisuus edellyttää kaupungilta nyt ja lähitulevaisuudessa tekoja, jotka vaikuttavat helsinkiläisten elämään. Toimenpiteet ovat koottu 147 kohdan ohjelmaksi. Kaupungin ilmastotavoitteisiin voi tutustua näyttelyssä keskuskirjasto Oodin Bryggassa 16. toukokuuta alkaen.

Toiminnallinen Helsinki <3 ilmasto -näyttely kertoo arjen ilmastoteoista 

Hiilineutraalisuutta ei saavuteta yksin kaupungin toimilla. Hiilineutraali Helsinki syntyy kaupungin, kaupunkilaisten, yritysten ja organisaatioiden yhteistyöllä. 

Helsinki <3 ilmasto -näyttely on esillä 16. toukokuuta alkaen keskustakirjasto Oodin Bryggassa. Avajaisia vietetään keskiviikkona 22. toukokuuta. Toiminnallinen kokonaisuus on auki lokakuun puoliväliin, ja siihen voi tutustua itsenäisesti Oodin aukioloaikoina. Bryggassa on päivystäjä paikalla arkisin klo 14 - 18. 

Näyttelyn tavoitteena on lisätä ymmärrystä ilmastonmuutoksesta ja avata Helsingin ilmastotavoitteita. Ilmastoaihetta lähestytään neljän teeman kautta: liikenne, asuminen, ruoka ja kuluttaminen.  

Näyttelyssä voi muun muassa ladata puhelimen pyörää polkemalla, tutustua tulevaisuuden Helsingin pikaratikka- ja baanaverkostoihin, antaa oman ilmastolupauksensa sekä tutkia omia ruokavalintoja ruokakuutioiden avulla.   

Kaupunki kutsuu kaikki helsinkiläiset mukaan ilmastotyöhön. Nyt on vaikuttavien ilmastotekojen aika ja jokaisen teoilla on merkitystä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma
Projektinjohtaja
Kaisa-Reeta Koskinen
Puh. 09 310 22816
kaisa-reeta.koskinen@hel.fi

Helsinki <3 ilmasto -näyttely
Viestintäsuunnittelija
Lotta Henriksson
Puh. 09 310 32087
lotta.henriksson@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kunnostaa Vanhankaupunginlahden lintuvettä23.8.2019 15:57:20 EESTTiedote

Kaupunkistrategiansa mukaisesti kaupunki vaalii arvokasta luontoaan ja toimii kaupunkiluonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi. Vanhankaupunginlahden lintuvesi Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelmaa 2015–2024 toteutetaan kunnianhimoisesti nyt käynnissä olevalla valtuustokaudella. Apulaispormestari Anni Sinnemäki puhuu lauantaina 24.8. Viikissä Birdlife Suomen järjestämillä Lintumessuilla alueen hoidosta ja tavoitteista linnuston olosuhteiden parantamiseksi.

Sinilevää uimarannoilla enää vähäisiä määriä23.8.2019 12:47:06 EESTTiedote

Tällä viikolla otettiin uimavesinäytteet kolmeltatoista itäisen Helsingin uimarannalta. Viime viikonlopun ja alkuviikon sateiden huuhtoutumasta johtuen muutaman rannalla (Iso Kallahti, Rastila ja Tuorinniemi) bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden uimarantojen näytteet olivat mikrobiologiselta laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme