CLC Climate Leadership Coalition

Ilmastobisnesverkosto Climate Leadership Coalitionin jäsenmäärä vahvassa kasvussa – Juha Turkki ja Kari Mokko nimitettiin kehitysjohtajiksi

Jaa

Voimakkaasti jäsenmääräänsä kasvattanut ilmastobisnesverkosto Climate Leadership Coalition (CLC) vahvistaa toimintaansa nimittämällä kaksi uutta kehitysjohtajaa, Juha Turkin ja Kari Mokon. Turkki vastaa ilmastonmuutoksen hillinnän systeemisten ratkaisujen kehittämisestä yhdessä CLC:n jäsenten ja yhteistyökumppanien kanssa. Työn tavoitteena on kehittää ilmastopolitiikkaa ja sen markkinamekanismeja paremmin ennakoitaviksi ja kustannustehokkaammiksi sekä mahdollistamaan ilmastoratkaisujen riittävän investointivolyymin. Mokon vastuualueena on CLC:n yritys- ja yhteistyöverkoston ja viestinnän johtaminen ja kehittäminen.

Turkki siirtyy CLC:hen SKM Market Predictorin johtajan tehtävistä. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus ilmastopolitiikan parissa työskentelystä, muun muassa työ- ja elinkeinoministeriössä sekä EU:n päästökaupan kansallisen toimeenpanon edellyttämissä tehtävissä. Yksityisellä sektorilla hän on toiminut sähkömarkkinoihin sekä ilmasto- ja energiapolitiikkaan liittyvissä konsultointitehtävissä.

Mokko siirtyy CLC:hen Juha Hulkko Family Officen neuvonantajan tehtävästä, jossa hän hoiti JHFO:n yhteiskuntasuhteita, viestintää ja ilmastoprojekteja vuodesta 2015. Tätä ennen hän on työskennellyt 30 vuoden ajan viestinnän ja yhteiskuntavaikuttamisen eri tehtävissä Suomessa ja ulkomailla, muun muassa valtioneuvoston viestintäjohtajana, lehdistöneuvoksena Suomen Washingtonin suurlähetystössä ja toimittajana.

CLC sai vuoden alussa seitsemän uutta organisaatiojäsentä, kokonaisjäsenmäärän noustessa näin jo 63:een. Yhdistys on jäsenmäärältään EU-alueen suurin ilmastobisnesverkosto, jonka jäsenistöön kuuluu yrityksiä, kaupunkeja ja organisaatioita. Yritysjäsenten markkina-arvo kattaa jo yli puolet Helsingin pörssistä.

Yhdistyksen jäsenten mielestä yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollista, vaan myös taloudellisesti kannattavaa. CLC on viestinyt päättäjille jäsentensä sitoutuvan ilmastonmuutoksen hillintään sekä tukevansa EU:n Green Dealin suunnittelua ja toteutusta. CLC on myös tehnyt EU:lle ehdotuksen koko Euroopan kattavan, kunnianhimoisen ja ennakoitavan systeemisen ratkaisun kehittämisestä ilmastonmuutokseen.

– Jäseniemme ilmastotoimien tukemisen lisäksi, yhteistyömme kansainvälisten ilmastoliiketoimintaverkostojen kanssa laajenee ja syvenee. Työmme tukee Euroopan Green Deal – hankkeen suunnittelua ja toteutusta sekä myös laajoja kansainvälisiä kehityshankkeita, kuten Carbon Pricing Leadership – koalitiota, jossa CLC on mukana strategisena yhteistyökumppanina. Sekä Turkin että Mokon osaaminen vahvistaa entisestään kykyämme vaikuttaa”, toteaa CLC:n toimitusjohtaja Jouni Keronen.

Turkki ja Mokko aloittavat tehtävissään 1. maaliskuuta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja
Jouni Keronen
jouni.keronen@clc.fi
puh.+358 50 453 4881

Tietoja julkaisijasta

CLC Climate Leadership Coalition
CLC Climate Leadership Coalitionhttp://clc.fi

CLC ry:n (CLC Climate Leadership Coalition) tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia. Yhdistys edistää alansa parhaiden kansainvälisten käytäntöjen tunnetuksi tekemistä ja siirtämistä Suomeen. Yhdistyksen perusajatus on, että kannattava ja kestävä liiketoiminta on tehokkain keino vastata globaaleihin ympäristöhaasteisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta CLC Climate Leadership Coalition

CLC:n ilmastoasiantuntija Sari Siitonen: ”Kotitalouksien hiilijalanjälki kasvaa, huolimatta paljosta ilmastopuheesta” – Nollapäästöpäivää 21.9. vietetään yhä useammilla työpaikoilla ja kouluissa12.9.2019 10:52:35 EESTTiedote

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) keväällä 2019 julkaiseman tutkimuksen mukaan kotitalouksien kulutus aiheuttaa 66 prosenttia Suomen kulutusperusteisista päästöistä. Vaikka Suomen alueella syntyviä päästöjä on onnistuttu pienentämään, kulutuksestamme aiheutuvat päästöt eivät ole laskeneet 2000-luvulla. Päinvastoin Suomen kotitalouksien hiilijalanjälki on kasvanut 12 prosenttia vuodesta 2000.

Climate Leadership Coalition vaatii kunnianhimoisia pitkän tähtäimen ilmastotavoitteita sekä systeemistä markkinapohjaista ratkaisua11.9.2019 14:03:00 EESTTiedote

Climate Leadership Coalition (CLC) vaatii tuoreessa julkilausumassaan EU:lta kunnianhimoisempaa ja ennakoitavampaa, koko Euroopan kattavaa systeemistä ratkaisua ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi. Systeemisen ratkaisun tulee nykytilannetta paremmin kannustaa nopeampiin päästövähennyksiin sekä kehittämään hiilen sidontaa sekä maankäyttösektorilla, että teknisin keinoin.

Neste, Nunnauuni ja Wärtsilä palkittiin mustahiilipäästöjen vähentämisestä6.5.2019 19:00:00 EESTTiedote

Musta hiili on yksi Arktisen alueen lämpenemisen keskeisistä syistä. Climate Leadership Coalition (CLC) kumppaneineen halusi tehdä asiaa tunnetuksi ja järjesti ensimmäistä kertaa Lumi valkeaksi, ilma puhtaaksi -kilpailun, jossa etsittiin ratkaisuja mustan hiilen päästöjen vähentämiseksi. Innovaatiokilpailun voittajat julkistettiin tänään 11. Arktisen neuvoston ministerikokouksessa Rovaniemellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme