eCraft Oy Ab

Ilmastonmuutoksen torjuntaan ympäristöä säästäviä energiapalveluita tuottava Adven valitsi eCraftin liiketoiminta-alustan voimakkaan kasvunsa tueksi

Jaa

Alansa vahva uudistaja, energia- ja vesiyhtiö Adven on aloittanut eCraftin kanssa laajamittaisen yhteistyöhankkeen uuden liiketoiminta-alustan käyttöönottamiseksi. Advenin tavoitteena on yhtenäistää ja kehittää prosessejaan sekä mahdollistaa reaaliaikaiseen dataan perustuva päätöksenteko ja johtaminen. Uusi liiketoiminta-alusta perustuu moderniin Microsoft Dynamics 365 -teknologiaan, joka luo hyvän pohjan yrityksen toiminnan tehostamiselle ja voimakkaalle kasvulle.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtavan energia- ja vesiratkaisujen tarjoajan Advenin toimintaa ohjaa vahva tarkoitus ja visio: Advantage in energy. For business, people and planet. Yritys on osa ratkaisua ilmastonmuutoksen torjunnassa ja pyrkii kehittämään yhdessä asiakkaiden kanssa ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja, joilla voidaan vaikuttaa yritysten, ihmisten ja maapallon tulevaisuuteen. 

eCraft tukee Advenia tämän vision saavuttamisessa uudella, modernilla, skaalautuvalla ja kattavalla Microsoft Dynamics 365 -liiketoiminta-alustalla ja tiedolla johtamisen Data Platformilla. Näillä ratkaisuilla tuetaan myös Advenin tavoitteita luoda ja tuottaa kestävän kehityksen energiaratkaisuja ja -palveluita teollisuus- ja kiinteistöasiakkaille. Adven pyrkii minimoimaan fossiilisten polttoaineiden käytön sekä lisäämään ympäristöä säästävien kiertotalousratkaisujen toteuttamista. Viimeisten seitsemän vuoden aikana Adven on muun muassa pienentänyt hiilijalanjälkeään 41 % suhteessa myytyyn energiaan Suomessa. Adven omistaa ja operoi tällä hetkellä yli 300 energialaitosta ja yli 90 kaukolämpöverkkoa viidessä eri maassa. 

Virtaviivaistettu ja yhtenäistetty talouden hallinta sekä tiedolla johtaminen 

Advenin historia juontaa juurensa Nesteen ja Fortumin lämpöliiketoimintaan. Vuonna 2012 perustettu Adven on laajentanut vuosien varrella toimintaansa ostamalla useita kaukolämpöyhtiöitä Ruotsissa, Virossa ja Latviassa. Kasvu yritysostojen kautta on vaikuttanut siihen, että yrityksellä on ollut käytössä lukuisia erilaisia järjestelmiä liiketoimintojen eri osa-alueisiin useassa eri maassa. 

Nyt käynnistyneen yhteistyöhankkeen tavoitteena on korvata aiemmin käytössä olleet useat eri järjestelmät yhtenäisellä Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations -ratkaisulla. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa yhtenäistetään erityisesti talouden ja ostotoiminnan prosessit sekä investointiprojektien talouden hallinta. Seuraavissa vaiheissa toimintatapoja yhtenäistetään myös muiden prosessien osalta.

Uudella ratkaisulla nopeutetaan työtä sekä minimoidaan mahdollisia virheitä automatisoimalla ja vähentämällä manuaalisia työvaiheita. Ratkaisulla varmistetaan tietojen läpinäkyvyys ja reaaliaikaisuus läpi koko globaalin organisaation. 

”Data Platform antaa meille erittäin hyvän pohjan nykyisen liiketoiminnan ohjaamiselle, mutta luo myös hienot mahdollisuudet tulevaisuuden palveluiden kehittämiselle. Jatkossa voimme hyödyntää esimerkiksi eCraftin tekoälypalveluita asiakkaidemme hyväksi. eCraftin asiantuntijoiden osaaminen ja heidän tarjoama kokonaisratkaisu vakuuttivat meidät”, kertoo CTO Tero Tuominen Advenilta.  

Kansainvälinen liiketoiminta vaatii oikeat ratkaisut ja oikean kumppanin

Advenin tavoitteena on nykyisen liiketoimintansa tuplaaminen viidessä vuodessa ja olla alansa johtava energiapalvelujen tuottaja maailmassa.  

eCraftin Dynamics 365 Template -toimitusmallilla toteutettava hanke luo kansainvälisesti toimivalle yritykselle hyvän, skaalautuvan, globaalin template-pohjan, joka helpottaa ratkaisun laajentamista mahdollisiin uusiin yrityksiin ja liiketoimintoihin. eCraft osana kansainvälistä Fellowmind-konsernia tarjoaa Advenille tarvittavat käyttöönoton palvelut Suomen lisäksi myös muissa maissa.

”Yhteinen matka eCraftin kanssa on alkanut hienosti ja yhteistyö toimii todella hyvin. Kokonaisvaltaisen liiketoiminta-alustan ja sen mahdollistavan skaalautuvuuden sekä eCraftin ammattilaisten avulla luomme vahvan pohjan Advenin nykyiselle ja yhä laajenevalle liiketoiminnalle. Talouden prosessien vahva osaaminen oli tärkeässä osassa, kun valitsimme sopivaa kumppania. eCraftin kanssa toteutettu POC-projekti (Proof-of-Concept) antoi lopullisen varmuuden ratkaisun ja kumppanin valinnalle”, kertoo CFO Ilkka Kosola Advenilta.

”Meille eCraftilla on kunnia päästä tekemään yhteistyötä Advenin kanssa, joka on oman alansa edelläkävijä puhtaamman energian tuotannossa ja ympäristöä säästävien energiaratkaisujen kehittämisessä ja tarjoamisessa. Haluamme olla tukemassa Advenin kasvua ja liiketoimintaa sekä yrityksen uniikkia bisnesmallia, jossa yhdistyy suunnittelu- ja projektitoimitustalojen sekä energiantuottajien toiminta ja tarpeet. Meillä eCraftilla ja Fellowmind-konsernissa on Microsoftin Dynamics 365 -alueella vahvaa osaamista energia- ja kiertotalouden toimialoista. Alkanut yhteistyö Advenin kanssa on erinomainen esimerkki siitä”, kertoo myyntijohtaja Matti Saastamoinen eCraftilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Kosola, CFO, Adven Group, ilkka.kosola@adven.com, +358 50 453 2537
Matti Saastamoinen, myyntijohtaja, eCraft, matti.saastamoinen@ecraft.com, +358 40 844 4562

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

eCraft Oy Ab
Linnoitustie 6B
02600 ESPOO

http://www.ecraft.com

Adven on johtava energia- ja vesiratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Yritys tuottaa teollisuudelle ja kiinteistöille höyryä, lämpöä ja kylmää sekä erilaisia energia-, vesi- ja materiaalitehokkuuden ratkaisuja, hyödyntämällä mm. bio- ja geoenergiaa. Advenin liikevaihto on  216 MEUR ja yritys työllistää yli 400 ammattilaista (vuonna 2018). Adven operoi 40 vuoden kokemuksella yli 300 energialaitosta. Lue lisää: www.adven.fi 

eCraft on IT- ja konsultointipalveluihin keskittynyt yritys, jonka palvelut kattavat digitaalisten liiketoimintaratkaisujen kokonaisuuden ml. toiminnanohjauksen ja asiakkuudenhallinnan, kenttätyön sovellukset, analytiikka- ja koneoppimispalvelut, sovelluskehityksen ja palvelumuotoilun sekä infrapalvelut. Meillä työskentelee yli 300 asiantuntijaa, joiden osaamisessa yhdistyy asiakasymmärrys, uusin teknologia sekä dataosaaminen. eCraft on edelläkävijä Microsoft-ratkaisuissa sekä johtava Workday Adaptive- ja Qlik-konsultointitalo. Toimipisteemme sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Vaasassa, Turussa, Jyväskylässä ja Malmössä. eCraft kuuluu kansainväliseen Fellowmind Groupiin, joka on yksi Euroopan suurimpia digitaalisiin liiketoimintasovelluksiin keskittyneitä taloja. Yhteensä Fellowmindilla on 1400 asiantuntijaa Hollannissa, Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Lue lisää www.ecraft.com 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta eCraft Oy Ab

Ruotsalainen DQC liittyy osaksi Fellowmind Groupia - Tarjoama Ruotsissa laajenee Microsoft Modern Workplace -ratkaisujen osalta26.11.2020 16:32:54 EETTiedote

GÖTEBORG (SE) / BARNEVELD (NL), 26. marraskuuta 2020 – Ruotsalainen Microsoftin moderni workplace -kumppani DQC liittyy Fellowmind-perheeseen. DQC:n myötä Fellowmind kasvattaa merkittävästi Ruotsin toimintojaan ja ryhtyy tarjoamaan DQC:n markkinoiden johtavia palveluita Microsoftin Modern Work -teknologioissa. DQC-tiimi yhdistää voimansa Fellowmindin muiden sisaryhtiöiden Orangon ja Endeavorin kanssa Ruotsissa. Kauppa vahvistaa Fellowmindin johtoasemaa liiketoimintasovellusten ja digitaalisten työtilojen saralla.

Asiakas keskiössä – energia-alan palveluyritys Nivos yhtenäistää asiakkuudenhallintaansa uudella CRM-järjestelmällä yhteistyössä eCraftin kanssa26.11.2020 14:25:57 EETTiedote

Energia-, vesi-, lämpö- ja tietoverkkoratkaisujen monialayhtiö Nivos kehittää yhtenäistä asiakkuudenhallintajärjestelmää yhteistyössä eCraftin kanssa. Hankkeen tavoitteena on tukea Nivoksen tulevaisuuteen tähtäävää asiakkuudenhallinnan visiota, mihin liittyy kattava ja monipuolinen CRM-järjestelmä, jolla hallinnoida asiakastiedot kokonaisuutena kaikkien Nivoksen eri liiketoimintojen osalta.

Pienkuormaajien Made in Finland -tuotannosta ylpeä Avant Tecno modernisoi toiminnanohjausratkaisunsa eCraftin kanssa18.11.2020 11:08:56 EETTiedote

Suomalainen, pienkuormaajia ja työlaitteita valmistava Avant Tecno on ottanut käyttöön uuden toiminnanohjausratkaisun yhteistyössä eCraftin kanssa. Avant Tecno valmistaa kaikki pienkuormaajat tehtaallaan Suomessa, myyntikonttoreita ja maahantuontikumppaneita Avant Tecnolla on maailmanlaajuisesti yli 55 maassa. Käyttöönotettu uusi ratkaisu tukee Avant Tecnon kansainvälistä liiketoimintaa; Microsoft Dynamics 365 Business Centralin käyttöönotto aloitettiin Suomessa ja sitä laajennetaan vaiheittain myyntiyhtiöihin maailmalla.

Metropolia rakentaa kestävää tulevaisuutta yritysmaailman opein - tiedolla johtaminen keskiössä, eCraft kumppanina5.11.2020 10:52:54 EETTiedote

Metropolia Ammattikorkeakoulu ravistelee julkisen sektorin perinteisiä tapoja ja pyrkii johtamisen ja taloushallinnon osalta toimintatapoihin, jotka ovat tyypillisiä yritysmaailmassa. Metropoliassa luodaan uudenlaista tiedolla johtamisen kulttuuria, jossa eCraft on ollut mukana kumppanina ja sparraajana jo parin vuoden ajan. Raportointi on uudistettu QlikSense-ratkaisulla ja talouden suunnittelu, budjetointi ja ennustaminen toteutetaan Workday Adaptive Planning -ratkaisulla.

eCraft ja Wolters Kluwer CCH Tagetik aloittavat strategisen yhteistyön16.9.2020 09:52:52 EESTTiedote

eCraft laajentaa tarjoomaansa talousohjauksen sekä talouden suorituskyvyn johtamisen ratkaisuihin (financial/corporate performance management) aloittamalla yhteistyön ohjelmistoyhtiö CCH Tagetikin kanssa, joka on osa hollantilaista Wolters Kluwer Tax & Accounting -konsernia. CCH Tagetik on kokonaisratkaisu, joka soveltuu erinomaisesti keskisuuren ja suuren yrityksen johdon raportointiin, konsernilaskentaan sekä liiketoiminnan suunnitteluun. CCH Tagetik pyrkii yhteistyöllä kasvattamaan Pohjoismaiden markkina-asemaansa. eCraft on Suomen johtavia liiketoimintaratkaisu- sekä analytiikka- ja BI-kumppaneita, joka kuuluu kansainväliseen Fellowmind Groupiin.

Rocla Intelligence tuo arvoa sisälogistiikan datalle – uusi digitaalinen palvelu luo kilpailuetua asiakkaille10.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Kansainväliseen Mitsubishi Groupiin kuuluva Logisnext Finland Oy (entinen Rocla Solutions) on kehittänyt eCraftin ja Microsoftin kanssa yhteistyössä sisälogistiikan datan keräämiseen ja hyödyntämiseen uuden digitaalisen palvelun, Rocla Intelligencen. Ratkaisu auttaa Logisnext Finlandin asiakkaita nostamaan työn ja koneiden tehokkuutta, parantamaan turvallisuutta ja laskemaan sisälogistiikasta syntyviä kokonaiskustannuksia. Rocla Intelligence tarjoaa tehokkaan ratkaisun päivittäiseen johtamiseen ja päätöksenteon tueksi yrityksille, joissa sisälogistiikan optimointi ja jatkuva kehittäminen tuovat yrityksille lisäarvoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme