Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ilmastonmuutoksen vaikutus Lapin luontoon -näyttely Viikin ympäristötalossa

Jaa

Viestimet ovat tervetulleita näyttelyn avajaiskahveille perjantaina 15.9. klo 11.00!

Tunturisopuli. Kuva Jorma Luhta.
Tunturisopuli. Kuva Jorma Luhta.

Stéphanie C. Lefrèren alun perin Lapin Maakuntamuseolle vuonna 2013 suunnittelema ja Suomen ympäristökeskuksen vuodesta 2016 ylläpitämä näyttely Ilmastonmuutos Lapin luonnossa – Mitä me voimme tehdä? (Climate change in Lapland - What can we do?) esittelee laajasti tutkimustuloksia ilmaston lämpenemisen tämänhetkisistä vaikutuksista eläimiin ja kasveihin. Näyttely on esillä Viikin ympäristötalossa (Viikinkaari 2a) 13.9.2017–31.8.2018, avoinna ma–pe klo 8.15–16.00.

Opetukselliseksi suunnitellun näyttelyn tavoitteena on lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista EU:n arktisimman alueen, Lapin luonnon monimuotoisuuteen. Visuaalinen ja vuorovaikutteinen näyttely perustuu tuoreeseen tutkimustietoon ja antaa myös käytännön esimerkkejä tavoista, joilla jokainen voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Pohjoisiin alueisiin liittyvän tiedon lisääminen on tärkeää ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta, sillä eteläisempiä alueita huomattavasti nopeammin lämpenevällä arktisella alueella ilmastonmuutoksen haittavaikutukset ovat jo selvästi nähtävissä.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksiin liittyviä tutkimustietoja selitetään tekstin, kaavioiden ja kuvien avulla. Näyttelyä elävöittävät myös luonnon vuosittaista kiertoa ja revontulia havainnollistava musiikki ja diaesitykset.  

Näyttelyyn on kerätty tietoja yli 55 tutkijalta. Näyttelyllä on seitsemän virallista yhteistyökumppania, mukaan lukien Suomen ympäristökeskus. Näyttelyn ensimmäisen version tuottamiseen osallistui lisäksi 12 luomu- ja ekotuotteiden alalla toimivaa yksityistä rahoittajaa. Näyttelyyn on tutustunut tähän mennessä 25 000 ihmistä, pois lukien YK:n ilmastokokousten COP21 ja COP22 aikana käyneet, minkä lisäksi työpajoihin on osallistunut yli 2 000 koululaista.

COP21-sertifioitu näyttely kiertää tällä hetkellä Suomessa, Ranskassa ja Venäjällä. Näyttelystä on suunnitteilla myös useita muihin maihin suunnattuja versioita.

Stéphanie C. Lefrère pitää luentoja ja järjestää opastuksia sekä työpajoja yleisölle. Yhteystiedot: arcticspruce@gmail.com.

Näyttelyn verkkosivut: climatechangeinlapland.org

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Stéphanie C. Lefrère
arcticspruce@gmail.com

Kuvat

Tunturisopuli. Kuva Jorma Luhta.
Tunturisopuli. Kuva Jorma Luhta.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki5.7.2018 12:58Tiedote

Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme