Ilmastoskeptiset ehdokkaat lieventävät ilmastoahdistusta

Jaa

Hiilipeloton Suomi -kampanjasivu esittelee ilmastoskeptisiä eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea ja kertoo ihmisten, ympäristön ja ilmaston voivan paremmin kuin koskaan. Suurimpana uhkana hyvälle kehitykselle pidetään ilmastopolitiikan aiheuttamia haittoja ja kustannuksia.

“Olen todella iloinen, että olemme saaneet sivuillemme mukaan vaaliehdokkaita lähes kaikista vaalipiireistä ja useista puolueista”, sanoo sivuston perustaneen Ilmastofoorumi ry:n puheenjohtaja Pasi Matilainen. “On erittäin tärkeää, että äänestäjillä on olemassa vaihtoehtoja, varsinkin kun suurimmat puolueet ovat lähes yhteen ääneen ilmoittaneet tukevansa nykyistä haitallista ilmastopolitiikkaa.”

Samalla kun ilmastoahdistus leviää ja ilmastopaniikin valtaan joutuneet nuoret ruotsalainen Greta Thunberg etunenässään levittävät lisää paniikkia, ilmastoskeptinen kansalaisjärjestö Ilmastofoorumi ry haluaa vastata paniikkiin ja ahdistukseen tiedolla. Ihmiskunnalla menee paremmin kuin koskaan, ja on täysin mahdollista, että myös ilmaston muutoksen seurauksista selvitään kuivin jaloin - kunhan ei panikoida.

Hiilipelotonsuomi.fi -sivun mukaan paniikin vallassa harjoitettu ilmastopolitiikka aiheuttaa haittaa ympäristölle muun muassa siirtämällä teollisuutta ja työpaikkoja puhtaan teknologian länsimaista kuten Suomesta likaisen teknologian kehittyviin talouksiin kuten Kiinaan ja Intiaan.

Lisäksi sivusto lukee ilmastopolitiikan synniksi ihmisten, erityisesti nuorten ja lasten, pelottelun ja ahdistamisen. Ilmastopolitiikan kerrotaan tuottavan eniten kurjuutta maailman köyhimmille ihmisille, joilta viedään mahdollisuus parantaa omaa elintasoaan edullisen fossiilisen energian avulla, kuten mekin länsimaissa teimme.

“Kampanjalle on selkeä tilaus”, kertoo Ilmastofoorumin Matilainen. “Ilmastoahdistus on saavuttanut lähes käsinkosketeltavan tason. On korkea aika muistuttaa, että asiat ovat oikeastaan aika hyvin ja aikaa on vaikka mihin, kunhan ei tehtäisi ilmastopolitiikalla vääriä ja haitallisia asioita. Tätä tukevia viestejä saamme kentältä lähes päivittäin.”

Hiilipelotonsuomi.fi esittelee ilmastopolitiikan keskeisimmät haitat sekä yksinkertaiset ratkaisut, joilla ilmasto- ja energiapolitiikkaa voitaisiin parantaa. Lisäksi sivulla tarjotaan viitteitä lisätietoihin sekä esitellään ilmastoskeptisiä eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea.

Yksi sivuilla esitellyistä ehdokkaista on Uudenmaan vaalipiirissä Perussuomalaisten ehdokkaana oleva Ossi Tiihonen. “Minun mielestäni on erittäin tärkeää, että tällainen sivu on olemassa.”, Tiihonen sanoo. “Nykyisessä julkisessa keskustelussa eriävät näkemykset eivät pääse kovin hyvin esille. On hyvä, että äänestäjillä on mahdollisuus löytää itselleen sopiva ilmastopolitiikkaan kriittisesti suhtautuva ehdokas.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa Ilmastofoorumi ry:n puheenjohtaja Pasi Matilainen, puh. 0405757738, email. pasi.matilainen@ilmastofoorumi.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmastofoorumi ry
Holkkitie 2
40530 Jyväskylä

https://ilmastofoorumi.fi/

Ilmastofoorumi ry on vuonna 2007 perustettu ilmastopolitiikkaan kriittisesti suhtautuva kansalaisjärjestö, jonka ylläpitämissä keskusteluryhmissä on mukana kaksi tuhatta suomalaista. Yhdistyksen sivut löytyvät osoitteesta https://ilmastofoorumi.fi/.

Hiilipeloton Suomi on Ilmastofoorumi ry:n kampanja, jolla pyritään lieventämään ilmastoahdistusta ja löytämään ratkaisuja parempaan ilmasto- ja energiapolitiikkaan, josta ei olisi haittaa ihmisille ja ympäristölle, vaan joka toimisi riippumatta siitä, miten ilmastonmuutos lopulta etenee. Kampanjasivu sijaitsee osoitteessa https://hiilipelotonsuomi.fi/.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.