Aluehallintovirasto

Iloa ja sisältöä lasten lomapäiviin – harrastuksia uudelle lukuvuodelle

Jaa

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan avustuksista. Avustukset mahdollistavat sisältörikkaita lomapäiviä sekä mielekkäitä harrastuksia yli 80 000 lapselle ja nuorelle. Avustusta sai 599 toimijaa ympäri Suomen.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet avustusta 2,5 miljoonaa euroa lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan. Avustuksella tuetaan päiväleirejä lasten ja nuorten loma-aikoina sekä laadukasta ja monipuolista harrastustoimintaa lukuvuoden aikana. Loma-ajan toimintoihin osallistuu noin 27 000 lasta ja nuorta. Harrastekerhot tavoittavat lukuvuoden aikana lähes 60 000 alle 18-vuotiasta.

Jaetun avustuksen tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallisuutta monipuolisilla harrastuksilla sekä taata sisältöä lasten lomapäiviin silloin, kun aikuiset ovat töissä. Harrastukset ja päiväleirit ovat kaikille avoimia ja kohtuuhintaisia eivätkä edellytä toimintaa järjestävien taustaorganisaatioiden jäsenyyttä.

Avustusta myönnettiin muun muassa kädentaitoihin ja ruoanvalmistukseen, ympäristöön ja luontoon sekä erilaisiin liikunnan teemoihin liittyvään harrastamiseen. Avustettu toiminta on säännöllistä, pitkäjänteistä ja laadukasta. Lisäksi avustuksella tuetaan arkiviikon kattavia päiväleirejä, joilla lapset ja nuoret saavat päivittäisen lounaan.

Avustus turvaa kattavan toiminnan kunnissa

Yksi avustuksen saajista on Kolarin kunta. Kunnan nuoriso-ohjaaja Sanna Palovaara kertoo, että avustuksen saaminen on mahdollistanut sen, että kunta voi järjestää päiväleiritoimintaa eri kyliin neljän viikon ajan. Lisäksi ohjelmaan on voitu ottaa monipuolisempaa toimintaa kuten kokkausta, nikkarointia ja askartelua, sillä avustuksen myötä tarvikkeita voi hankkia isommallekin porukalle.

”Varsinkin nyt, kun koronarajoitukset ovat helpottaneet, meillä on yhdessä tekemisen into ja voimme avustusrahoituksella tarjota toimintaa eri puolilla kuntaa. Koronaväsymystä on ollut varsinkin nyt loppukeväästä havaittavissa”, sanoo Kolarin kunnan nuoriso- ja liikuntatoimenjohtaja Eeva-Liisa Lompolojärvi.

Avustusta sai myös Norr om Stan rf -yhdistys, joka järjestää ruotsinkielistä vapaa-ajan toimintaa lapsille ja nuorille Helsingissä. Toiminnanjohtaja Katja Salojärvi kertoo, että aluehallintoviraston avustus on mahdollistanut yhdistykselle toiminnan jatkuvuuden. Vuosi 2020 oli suunnittelun ja budjetoinnin kannalta yhdistyksille erityisen haastava. Salojärvi kiittelee, että vaikeassa tilanteessa ymmärrystä on tullut niin asiakkailta, yhteistyötahoilta kuin rahoittajilta, ja se on auttanut luotsaamaan toimintaa eteenpäin.

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takaa näet myönnetyt avustukset alueittain:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: avustusta myönnettiin 880 000 euroa 146 hakijalle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto: avustusta myönnettiin 334 000 euroa 104 hakijalle.

Lapin aluehallintovirasto: avustusta myönnettiin 120 000 euroa 31 hakijalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: avustusta myönnettiin 275 600 euroa 86 hakijalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: avustusta myönnettiin 614 300 euroa 178 hakijalle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: avustusta myönnettiin 255 500 euroa 54 hakijalle.

Aluehallintoviraston avustukset lasten ja nuorten toimintaan

Vuosittain jaettavilla lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan avustuksilla tuetaan tasapuolisia harrastamisen mahdollisuuksia kaikille. Avustusta myönnetään kuntien, seurakuntien ja yhteisöjen järjestämään toimintaan.

Aluehallintovirasto myöntää vuosittain yli 50 miljoonaa euroa valtionavustuksina lasten ja nuorten toimintaan, kirjastoille sekä liikuntaan. Aviavustukset.fi-sivustolla on tietoa aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen myöntämistä avustuksista.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: Mari Puhakka, p. 0295 016 560

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Henri Alho, p. 0295 016 517

Lapin aluehallintovirasto: Susanna Lammassaari, p. 0295 017 383

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: Arja Randell, p. 0295 018 305

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Emilia Piitulainen, p.0295 018 848

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: Kirsi-Marja Stewart, p. 0295 017 652

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Beslut om offentliga tillställningar och allmänna sammankomster träder i kraft inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt den 5 augusti 202128.7.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat ett beslut som innebär att den för närvarande gällande begränsningen av sammankomster i huvudstadsregionen utökas till att gälla hela Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt från och med den 5 augusti 2021. Beslutet är i kraft till och med den 26 augusti 2021.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland utökar begränsningarna av sammankomster till att gälla hela Egentliga Finland28.7.2021 14:06:53 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har beslutat att utöka de nuvarande coronabegränsningarna enligt 58 § i lagen om smittsamma sjukdomar till att gälla alla kommuner i Egentliga Finland 9.7.–15.8.2021. Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster kan fortfarande ordnas inomhus och i avgränsade utomhusområden förutsatt att deltagarna i realiteten har möjlighet att hålla tillräckliga avstånd till varandra och att säkerheten kan garanteras för att förhindra covid-19-smitta. Begränsningen gäller tillställningar med fler än 10 deltagare inomhus och tillställningar med fler än 50 deltagare i avgränsade utomhusområden.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto laajentaa kokoontumisrajoitukset koko Varsinais-Suomeen28.7.2021 14:02:03 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt laajentaa tällä hetkellä voimassa olevat tartuntatautilain 58 §:n mukaiset koronarajoitukset koskemaan kaikkia Varsinais-Suomen kuntia. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa Covid-19 tartuntojen ehkäisemiseksi. Rajoitus koskee yli 10 sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys on voimassa ajalla 29.7.–15.8.2021.

Kiihtymisvaiheessa olevien alueiden epidemiatilannetta selvitetään Itä-Suomessa – päätökset mahdollisista rajoituksista voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa26.7.2021 16:07:48 EEST | Tiedote

Osassa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sairaanhoitopiireissä koronatilanne on muuttunut nopeasti. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ilmoitti torstaina 22.7.2021 siirtyneensä kiihtymisvaiheeseen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri totesi olevansa kiihtymisvaiheessa tänään 26.7.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme