Bazar Kustannus

In memoriam: kirjailija Lucinda Riley

Jaa

Irlantilaissyntyinen kirjailija Lucinda Riley kuoli tänään 11.6.2021 perheensä ympäröimänä sairastettuaan syöpää neljän vuoden ajan. Suru-uutinen koskettaa myös Suomessa, jossa hän on tälläkin hetkellä luetuin ja kuunnelluin kirjailija käännetyssä kaunokirjallisuudessa.

Lucinda Riley 1967-2021 (kuva: Catherine Gonsholt Ighanian)
Lucinda Riley 1967-2021 (kuva: Catherine Gonsholt Ighanian)

Vuonna 1967 syntynyt Lucinda Riley oli taiturimainen tarinankertoja, joka tunnetaan ympäri maailman huippusuosion saaneen Seitsemän sisarta -sarjan kirjailijana. Sarjan seitsemäs, toukokuussa ilmestynyt kirja Kadonnut sisar on tällä hetkellä myydyin romaani eri puolilla maailmaa, myös Suomessa. Rileyn muista kirjoista on suomennettu tähän mennessä lisäksi neljä itsenäistä romaania. Hänen teoksiaan on käännetty jo lähes neljällekymmenelle kielelle ja myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti.

”Yhteistyö Lucinda Rileyn ja hänen perheensä kanssa oli meille suuri ilo. Kirjailijasta säteili valoa ja elämänvoimaa, vaikka sairaudet koettelivat häntä. Hän kosketti kaikkia niitä, joita hän tapasi ja jotka lukivat hänen tarinoitaan”, sanoo Rileyn suomalainen kustantaja Markus Lähdesniemi Bazar Kustannuksesta.

Suru-uutisen hetkellä Lucinda Rileyn perhe haluaa välittää maailmalle kirjailijalta nämä sanat: ”Olen tuntenut matkallani niin tuskaa kuin iloakin, ja elämä on opettanut minulle, mikä on tärkeintä. Meillä on vain tämä hetki.”

Lisätietoja: kustantaja Markus Lähdesniemi, 050 404 2253

Avainsanat

Kuvat

Lucinda Riley 1967-2021 (kuva: Catherine Gonsholt Ighanian)
Lucinda Riley 1967-2021 (kuva: Catherine Gonsholt Ighanian)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme