Espoon kaupunki - Esbo stad

Inbjudan till media: European week of Sport och School Action Day

Jaa

Invigningen av den europeiska idrottsveckan ordnas i Alberga idrottsstadium i Esbo, Grindåkersgatan 17, 23.9.2019 i samband med evenemanget School Action Day. Er mediarepresentant är välkommen att delta i European Week of Sport öppningsceremonin, att följa med verksamheten på aktivitetspunkterna samt att besöka evenemangstorget.

Invigningen av den europeiska idrottsveckan ordnas i Alberga idrottsstadium i Esbo, Grindåkersgatan 17, 23.9.2019 i samband med evenemanget School Action Day. 

Invigningen är en del av Finlands EU-ordförandeskapsprogram.

Den europeiska idrottsveckan (European Week of Sport EWoS), som nu firas för femte gången, är Europakommissionens initiativ till att främja idrott och motion överallt i Europa. Under kampanjveckan uppmuntras alla medborgare att röra på sig samtidigt som allmänheten informeras om motionens omfattande nyttiga inverkan.   

School Action Day är ett av de största idrottsevenemangen för skolbarn och ungdomar i Europa.  Evenemanget är riktat till 3- till 9-klassister i huvudstadsregionen. Målet är att ge barn och unga möjligheter att prova på nya sätt att motionera och njuta av motionens glädje. De cirka 100 aktivitetspunkterna förverkligas av bl.a. grenförbund och idrottsföreningar.  

Program:

Kl. 09-15       Aktiviteterna på evenemangstorget är öppna för alla Esbobor och andra intresserade utan förhandsanmälan. På aktivitetstorget har olika idrottsföreningar och andra aktörer inrättat stånd. 

Kl. 11:30       Invigningen på Alberga idrottsstadium. Grindåkersgatan 17. Fritt inträde. På programmet musik, dans, gemensamma motionsstunder och bra stämning.
Yves Le Lostecque, som leder Europeiska kommissionens idrottsenhet, och Inka Hopsu, ordförande för Esbo stadsfullmäktige framför sina hälsningar till deltagarna.   

Ca kl. 13       EU:s kommissionär för utbildnings-, kultur-, ungdoms- och idrottsärenden Tibor Navracsics besöker evenemangsområdet.  

Kl. 14.15-16  School Action Days aktivitetspunkter är öppna för alla besökare.  

I evenemanget deltar också tre Youtube-stjärnor: Pernilla Böckerman, Jaakko Parkkali och Pinkku Pinsku.

Er mediarepresentant är välkommen att delta i European Week of Sport öppningsceremonin, att följa med verksamheten på aktivitetspunkterna samt att besöka evenemangstorget.

Förhandsanmälan samt fotograferings- och intervjuförfrågningar av elever kommunikationschef Heli Holm, heli.holm@espoo.fi  senast mån 16.9.2019.

Intervjuförfrågningar till kommissarie Tibor Navracsics kommunikatör för Europakommissionens Finlandsbeskickningnina.hotti@ec.europa.eu, puh. (09) 6226 5465, 050 384 7857

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme