Espoon kaupunki - Esbo stad

Inbjudan till media: Europeiska idrottsveckan och School Action Day

Dela

Invigningen av den europeiska idrottsveckan ordnas i Alberga idrottsstadium i Esbo, Grindåkersgatan 17, 23.9.2019 i samband med evenemanget School Action Day. Programmet har kompletterats med besöket av statsskreterare Tuomo Puumala. Invigningen är en del av Finlands EU-ordförandeskapsprogram.

Den europeiska idrottsveckan (EuropeanWeekof Sport EWoS), som nu firas för femte gången, är Europakommissionens initiativ till att främja idrott och motion överallt i Europa. Under kampanjveckan uppmuntras alla medborgare att röra på sig samtidigt som allmänheten informeras om motionens omfattande nyttiga inverkan.   

School Action Day är ett av de största idrottsevenemangen för skolbarn och ungdomar i Europa.  Evenemanget är riktat till 3- till 9-klassister i huvudstadsregionen. Målet är att ge barn och unga möjligheter att prova på nya sätt att motionera och njuta av motionens glädje. De cirka 100 aktivitetspunkterna förverkligas av bl.a. grenförbund och idrottsföreningar.  

Program: 

Kl. 09-15        Aktiviteterna på evenemangstorget är öppna för alla Esbobor och andra intresserade utan förhandsanmälan. På aktivitetstorget har olika idrottsföreningar och andra aktörer inrättat stånd och du kan följa med eller delta i olika aktiviteter.  I evenemanget deltar också tre Youtube-stjärnor: Pernilla Böckerman, Jaakko Parkkali och Pinkku Pinsku 

Kl. 11:30       Invigningen på Alberga idrottsstadium. Grindåkersgatan 17. Fritt inträde. På programmet musik, dans, gemensamma motionsstunder och bra stämning.  
Yves Le Lostecque, som leder Europeiska kommissionens idrottsenhet, statssekreterare Tuomo Puumala (Undervisningsoch kulturministeriet) och ordförande för Esbo stadsfullmäktige Inka Hopsu framför sina hälsningar till deltagarna.    

Ca kl. 13       EU:s kommissionär för utbildnings-, kultur-, ungdoms- och idrottsärenden TiborNavracsics besöker evenemangsområdet.  

Kl. 14.15-15  School Action Days aktivitetspunkter är öppna för alla besökare.   

Er mediarepresentant är välkommen att delta i European Week of Sport öppningsceremonin, att följa med verksamheten på aktivitetspunkterna samt att besöka evenemangstorget.  

Förhandsanmälan samt fotograferings- och intervjuförfrågningar av elever kommunikationschef Heli Holm, heli.holm@espoo.fi  senast mån 16.9.2019.  

Intervjuförfrågningar till kommissarie Tibor Navracsics kommunikatör för Europakommissionens Finlandsbeskickning nina.hotti@ec.europa.eu, puh. (09) 6226 5465, 050 384 7857 

Intervjuförfrågningar till statssekreterare Tuomo Puumala jaana.luostarinen@minedu.fi (tai emilia.toivanen@minedu.fi) 

 

 

Nyckelord

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum