HUS

Influensavaccinationer av riskgrupper och deras närstående på HUS sjukhus utan tidsbokning – till exempel när du har vägarna förbi

Dela

Mejlans sjukhus vaccinationsställe är öppet från och med 15.11.2021. Vid influensavaccinationsställena ges inte coronavirusvacciner.

"Även i år är det viktigt att ta influensavaccinet eftersom coronaviruspandemin fortsätter. I och med att coronavirusbegränsningarna avvecklats kan influensaepidemin efter en paus på 1,5 år slå till kraftigare än tidigare", säger biträdande överläkare Eeva Ruotsalainen vid HUS Inflammationscentrum. 

Vid vaccinationsställena vid HUS sjukhus får en person som bor i Nyland och som hör till en riskgrupp samt de som hör till personens närmaste krets influensavaccinationen utan tidsbokning, men med könummer. Mer information om riskgrupperna finns på THL:s webbplats.

Det kan vara rusning under de första dagarna, så det lönar sig att vara beredd på att köa. Alternativt kan du även komma i ett senare skede. Coronavirusvaccinationer ges inte vid influensavaccinationsställena.

Under coronavirusepidemin fästs särskild uppmärksamhet vid säkerheten för de som ska vaccineras och för personalen. Kom till vaccinationen utan infektionssymtom, iaktta avstånd och en god handhygien samt bär munskydd. Munskydd kan även fås på vaccinationsenheterna. 

Det finns vaccinationsställen vid fem av HUS sjukhus: Mejlans, Cancercentrum, Nya barnsjukhuset, Kirurgiska sjukhuset och Hyvinge. Barn vaccineras endast på Nya barnsjukhuset (från och med sex månaders ålder) och på Kirurgiska sjukhuset (från och med tre års ålder). Vaccinationsstället vid Mejlans sjukhus är öppet måndagar, onsdagar och fredagar från den 15 november till den 13 december 2021.

Mer information och intervjuförfrågningar:

Biträdande överläkare Eeva Ruotsalainen

050 4279 117 / eeva.ruotsalainen@hus.fi

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Personer med sällsynta cancersjukdomar får stöd av det europeiska kompetensnätverket2.12.2021 09:11:02 EET | Tiedote

HUS Cancercentrum har godkänts som en del av det europeiska kompetensnätverket (European Reference Network ERN). Med hjälp av nätverket får Cancercentret bättre information om de nya behandlingsformerna för sällsynta cancerformer, eftersom nätverket omfattar experter på sällsynta cancerfall runtom i Europa. Allt fler personer som lider av sällsynt cancer har tillgång till specialkompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum