Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Influenssarokotukset rokotuspisteisiin

Jaa

Helsinkiläisten influenssarokotukset siirtyvät terveysasemilta neljään rokotuspisteeseen. Riskiryhmien maksuttomat rokotukset alkavat 6.11. Raskaana olevat äidit ja pienet lapset saavat rokotuksen edelleen neuvolasta.

Lähimpään rokotuspisteeseen

Tänä syksynä Helsingissä on neljä rokotuspistettä, Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa, Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa ja Kampin palvelukeskus. Rokotuspaikat on valittu tarkoin, jokaiselle pääilmansuunnalle omansa.

Influenssarokotuksen saa ilman ajanvarausta. Rokotusaikaa on pidennetty niin, että paikalle pääsee myös töiden jälkeen. Rokotukset sujuvat parhaiten, kun rokote haetaan lähimmästä rokotuspisteestä.

  • Jos iso osa yllättäen menee vaikka Kamppiin, sinne tulee ruuhkaa. Kun rokotukset siirtyvät rokotuspisteisiin, voimme niissä keskittyä paremmin rokotuksiin ja terveysasemilla potilaiden hoitamiseen, tiivistää ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen.

Suojaudutaan yhdessä

Helsinkiläiset suojautuvat influenssalta hieman muuta maata paremmin lasten osalta. Kansallisen rokotekattavuusseurannan mukaan senioreista 45 prosenttia otti maksuttoman rokotuksen viime influenssakaudella. Mutta se ei vielä riitä.

  • Rokotekattavuus tulisi nostaa 75 prosenttiin. Hyvällä suojalla torjumme tehokkaasti vakavia influenssatulehduksia ja jälkitauteja kuten sairaalahoitoa vaativaa keuhkokuumetta, kiteyttää ylilääkäri Hannele Kotilainen.

Kun rokotat itsesi, suojaat myös läheisesi. Pienten lasten rokottaminen on lisääntynyt hyvin viime vuosina.

  • Kannustan myös pienten lasten perheitä ottamaan influenssarokotuksen. Kun raskaana oleva äiti ottaa rokotuksen, suojaa hän samalla vastasyntyneen vauvansa, sanoo ylilääkäri Kotilainen.

Näillä näkymin influenssa ehtii meille marraskuun lopulla. Pari vinkkiä vielä sujuvaan rokotukseen: muista helposti ylös käärittävät hihat ja Kela-kortti mukaan!

Riskiryhmille maksuton influenssarokotus

  • sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • varusmies- tai vapaaehtoisen palveluksen aloittavat
  • vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri
  • potilas- ja hoivatyötä tekevät ja opiskelevat
  • raskaana olevat ja 6-36 ikäiset neuvolasta

Rokotuspisteessä 6.11. - 10.11.

ma-to klo 8.30-18 ja pe 8.30-15

Omassa tai avoimessa neuvolassa 6.11. - 17.11.

ma-pe klo 8.30-10.30 ja ke klo 16-18

Raskaana olevat äidit ja alle 3-vuotiaat lapset saavat influenssarokotuksen neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta ilman ajanvarausta. Tarkista oman avoimen neuvolan rokotuspäivä ja mahdolliset poikkeukset.

Helsingin influenssasivusto löytyy osoitteesta influenssarokotus.hel.fi maanantaista 9.10. alkaen.

Koululaiset voivat ottaa influenssarokotuksen kouluterveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat voivat ottaa rokotuksen oppilaitoksensa terveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Oppilaitokset tiedottavat rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstö saa influenssarokotuksen työterveyshuollosta.

Lisätietoa

Ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen, p. 050 3011 487

Ylilääkäri Hannele Kotilainen, p. 050 5729 550

influenssarokotus.hel.fi (ma 9.10 alkaen)

Terveysneuvonta p. 09 310 10023 (24 h)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos www.thl.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena 201819.6.2018 14:11Tiedote

Terveysneuvontaa 24 h ­– puh. 09 310 10023 Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla. Henkeä uhkaavat tilanteet - soita 112 Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112. Terveysasemat Terveysasemat ovat auki torstaina 21.6. klo 8–16. Kalasataman ja Vuosaaren terveysasemilla ei ole torstaina 21.6. iltavastaanottoja klo 16–20. Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena 22.–24.6. Päivystys - päivystysapu 116 117 palvelee 24 h Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan päivystyksessä. Aikuiset (16 vuotta täyttäneet) Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12 ja Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J. Soita maksuttomaan päivystysapupalveluun p. 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Lapset Lasten ja nuorten sairaala, Lastenklinikka,

Yhdessä enemmän – Vuosaaren perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus starttaavat kesäkuussa15.6.2018 11:05Tiedote

Vuosaaren sote-palvelut ovat uudistuneet. Olemme 18.6. lähtien perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus. Vuosaaren keskus tarjoaa kattavasti sosiaali- ja terveyspalveluja kaiken ikäisille. Asiakkaat saavat Vuosaaressa yhteen sovitetut palvelut yhden oven periaatteella aiempaa helpommin ja sujuvammin. Eri alojen ammattilaiset työskentelevät yhdessä asiakkaan parhaaksi. Vuosaaren keskuksen tiloja on remontoitu perhekeskuksen ja terveys- ja hyvinvointikeskuksen toiminnoille paremmin soveltuviksi. Rakennukseen on tehty uusia ryhmätiloja sekä lisätty tilojen monikäyttöisyyttä. Vuosaaressa jo aiemmin sijainneet palvelut kuten terveysasema- ja neuvolapalvelut jatkavat tutussa osoitteessa Kahvikuja 3. Nykyiset palvelut täydentyvät kesäkuussa psykiatriapalveluilla, kun psykiatrian poliklinikka muuttaa Itäkeskuksen Tallinnanaukiolta Vuosaareen. Myöhemmin tänä vuonna Vuosaareen muuttavat itäisen Helsingin aikuisten vammaisten palvelut. Perhekeskus Vuosaaren perhekeskus kokoaa yhteen helsinkil

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme