Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Influenssarokotukset rokotuspisteisiin

Jaa

Helsinkiläisten influenssarokotukset siirtyvät terveysasemilta neljään rokotuspisteeseen. Riskiryhmien maksuttomat rokotukset alkavat 6.11. Raskaana olevat äidit ja pienet lapset saavat rokotuksen edelleen neuvolasta.

Lähimpään rokotuspisteeseen

Tänä syksynä Helsingissä on neljä rokotuspistettä, Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa, Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa ja Kampin palvelukeskus. Rokotuspaikat on valittu tarkoin, jokaiselle pääilmansuunnalle omansa.

Influenssarokotuksen saa ilman ajanvarausta. Rokotusaikaa on pidennetty niin, että paikalle pääsee myös töiden jälkeen. Rokotukset sujuvat parhaiten, kun rokote haetaan lähimmästä rokotuspisteestä.

  • Jos iso osa yllättäen menee vaikka Kamppiin, sinne tulee ruuhkaa. Kun rokotukset siirtyvät rokotuspisteisiin, voimme niissä keskittyä paremmin rokotuksiin ja terveysasemilla potilaiden hoitamiseen, tiivistää ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen.

Suojaudutaan yhdessä

Helsinkiläiset suojautuvat influenssalta hieman muuta maata paremmin lasten osalta. Kansallisen rokotekattavuusseurannan mukaan senioreista 45 prosenttia otti maksuttoman rokotuksen viime influenssakaudella. Mutta se ei vielä riitä.

  • Rokotekattavuus tulisi nostaa 75 prosenttiin. Hyvällä suojalla torjumme tehokkaasti vakavia influenssatulehduksia ja jälkitauteja kuten sairaalahoitoa vaativaa keuhkokuumetta, kiteyttää ylilääkäri Hannele Kotilainen.

Kun rokotat itsesi, suojaat myös läheisesi. Pienten lasten rokottaminen on lisääntynyt hyvin viime vuosina.

  • Kannustan myös pienten lasten perheitä ottamaan influenssarokotuksen. Kun raskaana oleva äiti ottaa rokotuksen, suojaa hän samalla vastasyntyneen vauvansa, sanoo ylilääkäri Kotilainen.

Näillä näkymin influenssa ehtii meille marraskuun lopulla. Pari vinkkiä vielä sujuvaan rokotukseen: muista helposti ylös käärittävät hihat ja Kela-kortti mukaan!

Riskiryhmille maksuton influenssarokotus

  • sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • varusmies- tai vapaaehtoisen palveluksen aloittavat
  • vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri
  • potilas- ja hoivatyötä tekevät ja opiskelevat
  • raskaana olevat ja 6-36 ikäiset neuvolasta

Rokotuspisteessä 6.11. - 10.11.

ma-to klo 8.30-18 ja pe 8.30-15

Omassa tai avoimessa neuvolassa 6.11. - 17.11.

ma-pe klo 8.30-10.30 ja ke klo 16-18

Raskaana olevat äidit ja alle 3-vuotiaat lapset saavat influenssarokotuksen neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta ilman ajanvarausta. Tarkista oman avoimen neuvolan rokotuspäivä ja mahdolliset poikkeukset.

Helsingin influenssasivusto löytyy osoitteesta influenssarokotus.hel.fi maanantaista 9.10. alkaen.

Koululaiset voivat ottaa influenssarokotuksen kouluterveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat voivat ottaa rokotuksen oppilaitoksensa terveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Oppilaitokset tiedottavat rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstö saa influenssarokotuksen työterveyshuollosta.

Lisätietoa

Ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen, p. 050 3011 487

Ylilääkäri Hannele Kotilainen, p. 050 5729 550

influenssarokotus.hel.fi (ma 9.10 alkaen)

Terveysneuvonta p. 09 310 10023 (24 h)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos www.thl.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 12.12.12.12.2017 23:05Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 12.12. kokouksen päätöstiedote on verkossa. Lautakunta käsitteli tässä kokouksessa järjestöille vuodelle 2018 myönnettäviä avustuksia. Lautakunta myönsi ensi vuodelle järjestöille avustuksia yhteensä 5 950 000 euroa. Lautakunta jätti sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden käyttösuunitelman pöydälle. Lautakunta jatkaa sen käsittelyä viikon päästä tiistaina 19.12. vuoden viimeisessä kokouksessaan. 12.12. kokouksen esityslista liitteineen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme