Uudenmaan ELY-keskus

Inkoon Joddböleen suunnitellun terminaalihankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus vireillä ja kommentoitavissa (Uusimaa)

Jaa

Energiayhtiö St1:n hanke uudesta polttonesteterminaalista ja satamalaiturista Inkoon Joddbölen alueella on edennyt YVA-selostusvaiheeseen. Vaikutusten arvioinnin tuloksia esitellään webinaarissa 6.10.2021. YVA-selostusaineisto on nähtävillä ja siitä voi antaa mielipiteitä ja lausuntoja Uudenmaan ELY-keskukselle 28.10.2021 mennessä.

Inkoon terminaalihankkeen lakisääteinen ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA-menettely) käynnistyi huhtikuussa 2020, kun YVA-ohjelma jätettiin Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus). Terminaalihankkeen tavoitteena on laajentaa erityisesti Etelä-Suomen alueella polttoaineiden saatavuutta ja huoltovarmuutta. YVA-selostuksessa kuvataan hankkeen toteuttamisvaihtoehdot ja niiden vaikutukset. Hankeen toteutus ajoittuisi suunnitelmien mukaan aikavälille tammikuu 2022–joulukuu 2024.

Hanke koostuu polttonesteterminaalin ja uuden laiturin rakentamisesta Inkoon Joddbölessä sijaitsevalle satama- ja teollisuusalueelle sekä laiturialueen kohdalta pois ruopattavien sedimenttien läjityksestä. Hanke sisältää terminaalitoiminnot satamassa (laivan purku) sekä kemikaalien varastoinnin. Kemikaalit tuodaan satamaan laivoilla, puretaan, varastoidaan, lisätään tarvittavia lisäaineita ja kuljetetaan eteenpäin maantiekuljetuksina lähinnä Etelä-Suomen alueelle. Laituria tullaan käyttämään myös Inkoo Shipping Oy:n toimintaan liittyvän kuivarahdin käsittelyyn. Hankkeessa hyödynnetään mahdollisimman laajalti alueella jo olemassa olevia logistisia liikenneväyliä ja alueen toiminnanharjoittajia.

YVA-menettelyn tavoitteena on lisätä osapuolten tiedonsaantia ja vuorovaikutusta ympäristövaikutusten arvioinnissa. Inkoon polttonesteterminaalihankkeen YVA-menettely on valmistunut ja siihen voi tutustua tarkemmin sivuilla https://www.st1.eu/fi/inkoon-terminaalihanke. Ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta järjestetään myös virtuaalinen yleisötilaisuus keskiviikkona 6.10.2021 klo 17–19. Tilaisuuteen voi osallistua tämän linkin kautta St1 Oy YVA-selostuksen yleisötilaisuus (videosync.fi)

YVA-selostuksesta voi esittää mielipiteitä ja antaa viranomaislausuntoja kirjallisesti toimittamalla ne Uudenmaan ELY-keskukseen viimeistään 28.10.2021. Viitteeksi merkitään UUDELY/3206/2020. Uudenmaan ELY-keskuksen yhteystiedot ovat:

Käyntiosoite: Pasilan virastokeskus, Yhteisaula, Opastinsilta 12 A, 2. krs, Itä-Pasila, Helsinki

Postiosoite: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 36, 00521 Helsinki

Sähköpostiosoite: kirjaamo.uusimaa(at)ely-keskus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Liisa Nyrölä, liisa.nyrola@ely-keskus.fi

Kuvat

Polttonesteterminaalin ja uuden laiturin sekä hankkeeseen liittyvien rakentamisen aikaisten maa- ja meriläjitysalueiden sijainnit.  (Kuva ST1 oy)
Polttonesteterminaalin ja uuden laiturin sekä hankkeeseen liittyvien rakentamisen aikaisten maa- ja meriläjitysalueiden sijainnit. (Kuva ST1 oy)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

I augusti nästan 31 000 nya lediga jobb i Nyland (Nyland)21.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I slutet av augusti var antalet arbetslösa arbetssökande sammanlagt 102 729 i kommunerna på området för Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen). Av dem var 90 809 utan anställning och 11 920 permitterade. Det totala antalet arbetslösa minskade med 11 314 (-9,9 %) personer jämfört med ett år tidigare. I Nyland var minskningen fjärde lägst i hela landet. I slutet av augusti utgjorde andelen arbetslösa arbetssökande 11,7% av arbetskraften, vilket är 1,4 procentenheter färre än året innan.

Elokuussa lähes 31 000 uutta avointa työpaikkaa Uudellamaalla (Uusimaa)21.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli elokuun lopussa yhteensä 102 729 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 90 809 ja lomautettuja 11 920. Työttömien kokonaismäärä laski 11 314 (-9,9 %) henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Uudellamaalla lasku oli koko maan neljänneksi alhaisin. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 11,7 %, joka on 1,4 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa vähemmän.

Över en miljon euro för vattenvård i Nyland 202116.9.2021 13:37:13 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland understöder i år också vattenvårdsprojekt: NTM-centralen beviljade 27 projekt prövningsbaserade statsunderstöd till ett totalt belopp om nästan 1,3 miljoner euro. De flesta av projekten genomförs i år, inom några fortsätter verksamheten fram till 2023. Flest understöd beviljades projekt i de västra delarna av Nyland. NTM-centralen i Nyland är emellertid särskilt nöjd med att det kom in fler understödsansökningar från östra Nyland än tidigare. Understöd beviljades bland annat för förbättring av Lappträskets status och användningen av sjön. – Genom projektet kommer Lappträskets status att börja förbättras långsiktigt, berättar specialforskare Pasi Lempinen. Åtgärder vidtas för att reducera belastningen på Lappträsket och förbättra dess ekologiska status på lång sikt. Genom projektet ökas nätverkandet bland invånare och diverse aktörer.Det kommer även att ge ökad kunskap om såväl vattenvård som restaureringen av Lappträsket.När belastningen på Lappträsket minskar, p

Yli miljoona euroa vesienhoitoon Uudellamaalla vuonna 202116.9.2021 13:33:08 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus tukee myös tänä vuonna vesienhoitohankkeiden toteuttamista: Se myönsi harkinnanvaraisia valtionavustuksia 27 hankkeelle yhteensä lähes 1,3 miljoonaa euroa. Suurin osa avustusta saaneista hankkeista toteutetaan tänä vuonna, joidenkin toiminta jatkuu vuoteen 2023. Avustuksia myönnettiin eniten Uudenmaan länsiosien hankkeisiin. Uudenmaan ELY-keskus on kuitenkin erityisen tyytyväinen siitä, että itäiseltä Uudeltamaalta tuli enemmän avustushakemuksia kuin aiemmin. Avustusta myönnettiin mm. Lapinjärven tilan ja käytön kohentamiseen. - Hankkeella aletaan parantaa Lapinjärven tilaa pitkäjänteisesti, erikoistutkija Pasi Lempinen kertoo. Toimenpiteillä vähennetään Lapinjärveen kohdistuvaa kuormitusta ja parannetaan sen ekologista tilaa pitkällä tähtäimellä. Hanke lisää alueen asukkaiden ja toimijoiden verkostoitumista. Se lisää myös tietoa sekä vesiensuojelusta että Lapinjärven kunnostamisesta. Lapinjärven kuormituksen vähentäminen vaikuttaa myös Lapinjärvestä laskevan Lovii

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme