Keski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskus

Innoituksia-tapahtumat kokoavat kansainväliset osaajat ja keskisuomalaiset yritykset yhteen tuotekehityksen äärelle

Jaa
Toukokuun alussa järjestettävän kolmiosaisen koulutus- ja kohtaamistapahtumien sarjan tavoitteena on luoda uusia kasvun mahdollisuuksia keskisuomalaisille pk-yrityksille ja työpaikkoja kansainvälisille osaajille. Innoituksia-tapahtumasarjan järjestävät Keski-Suomen ELY-keskus ja TE-toimisto.

Ensimmäisessä tapahtumassa tiistaina 2.5. klo 13–16 idearikkaat kansainväliset osaajat pääsevät kasvattamaan osaamistaan tuotekehityksestä ja harjoittelemaan oman osaamisensa tai ideansa myymistä yrityksille suomeksi. Tilaisuus sopii kaikille, jotka ovat hankkineet osaamisensa useamman kulttuurin piiristä.

Toisessa tapahtumassa keskiviikkona 3.5. klo 13–16 keskisuomalaiset yritykset saavat kattavan yleiskuvan tuotekehityksestä ja innovaatioista osana liiketoimintaa sekä tietoa innovaatiotoiminnan juridiikasta. Tilaisuus sopii erityisen hyvin yrityksille, joilla on tuotekehitystarpeita.

Loppuhuipennuksena Innoituksia yhdessä! -tilaisuudessa keskiviikkona 10.5. klo 13–16 kansainväliset osaajat ja yritykset kokoontuvat luomaan innovatiivisia ja yllättäviä ratkaisuja yhdessä tunnistettuihin ongelmiin. Uudet ja raikkaat osaamisyhdistelmät voivat tarjota uusia ratkaisuja tuotekehitykseen, työllistymiseen ja viennin edistämiseen.

Menestystekijä yllättävästä lähteestä

Innoituksia-tapahtumasarja sai alkunsa havainnosta, että Keski-Suomen kansainvälisillä osaajilla on paljon sellaista tietoa, taitoa ja kokemusta, joka voisi palvella alueen yritysten kasvua ja viennin tarpeita. Yrityksen ulkopuolelta tuleva tuore idea voi olla jopa hedelmällisempi kuin aivan läheltä tai yrityksen sisältä tuleva.

– Ennakkoluuloton, raikas idea voi käynnistää laajemmankin kehittämisen, kertoo Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Jouni Hynynen tapahtumien järjestämisestä vastaavasta Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

– Menestykseen johtava idea voi tulla aivan erilaisesta kulttuuritaustasta, kuin mihin olemme täällä tottuneet, Hynynen jatkaa.

Innoituksia-tapahtumien kouluttajana toimii Suomen Tuotekehitysyhdistys ry SYTKY.

– Uudenlainen ajattelu on edellytys tuotekehitykselle. Nämä tilaisuudet ovat erinomainen osoitus siitä, miten asioita kannattaa lähestyä uudesta suunnasta yhdistämällä ihmisen osaaminen eri kulttuureista ja taustoista tuotekehityksen äärellä. Innolla odotamme osallistujien kohtaamisia! toteavat SYTKYn kouluttajat Kirsi Vuollet ja Anne Talvitie.

Tapahtumapaikkana toimii peliteknologian innovatiivisesta hyödyntämisestä eri toimialoilla palkittu Digi & Game Center (Matarankatu 2). Tapahtumat ovat osa Talent Boost -toimenpideohjelmaa. Tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia, ja niissä on kahvitarjoilu. 

  • Mikä: Tuotekehitysteemainen koulutus- ja kohtaamistapahtumasarja Innoituksia!
  • Milloin:
    • Kansainvälisille osaajille ti 2.5. klo 13–16
    • Yrityksille ke 3.5. klo 13–16
    • Yhteistapahtuma ke 10.5 klo 13–16
  • Missä: Digi & Game Center, Matarankatu 2, Jyväskylä
  • Kenelle: yrityksille ja kansainvälisille osaajille Keski-Suomessa

Tapahtumiin voi ilmoittautua vappuun asti osoitteessa link.webropol.com/s/innoituksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme