Espoon kaupunki - Esbo stad

Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus Espoon Dipolissa 11.-12.5.

Jaa
Koululaisten ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus järjestetään 11.–12.5. Espoon Dipolissa. Järjestäjä on Helsingin yliopiston koordinoima Innokas-verkosto. Innokas-turnaus täyttää 20 vuotta.

Sadat oppilaat eri puolilla Suomea ovat kisailleet kevään aikana alueellisissa Innokas-turnauksissa. Toiminta huipentuu valtakunnalliseen kisailijat yhteen kokoavaan kaksipäiväiseen turnaustapahtumaan.

Innokas-tapahtuma täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kisailujen lisäksi tapahtumassa on ohjelmointiin, robotiikkaan ja pelillisyyteen liittyviä toiminnallisia esittelypisteitä. Opetusministeri Li Andersson avaa tapahtuman torstaina 11.5. klo 9.00.

Tervetuloa tutustumaan ohjelmointi- ja robotiikkaturnaukseen ja näkemään innostavia ja hauskoja tapoja oppia innovointitaitoja, ohjelmointia ja robotiikkaa.

Tapahtuma on avoinna Espoon Dipolissa (Otakaari 24, Espoo) torstaina 11.5. klo 9–16 ja perjantaina 12.5. klo 9–15.

Espoon kouluista mukana monta joukkuetta

Espoosta tapahtumaan osallistuu XBanda, Japu Masters 1, Japu Masters 2, Kalasumo 1, Galaxy, Roborock ja KBM -joukkueet Niipperin, Jalavapuiston, Kalajärven, Nöykkiönlaakson ja Vanttilan kouluista. Lisäksi Espoota edustavat Martinkallion koulun digitutor-oppilaat opettajiensa kanssa, Sunan koulun kuoro sekä liikunta ja urheilu -palvelualue liikunnallisella e-pelaamisen toimintapisteellä.

Tarkemmat tapahtumatiedot ja ohjelma www.innokas.fi/turnaus/turnausinfo/valtakunnallinen-turnaus/

Koululaiset mittelevät viidessä lajissa

Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus on koululaisille suunnattu matalan kynnyksen tapahtuma, jossa peruskouluikäiset lapset ja nuoret mittelevät viidessä innovointi-, ohjelmoinnin ja robotiikan taitoja soveltavassa Innokas-lajissa: XSumossa, Pelastuksessa, Tanssi/teatterissa, Freestylessä ja GameDevissä.

Lue lisää kisalajeista www.innokas.fi/turnaus/innokas-lajit/ tai katso video https://bit.ly/innokasturnausesittely

Turnauksia järjestää Innokas-verkoston toimintaa koordinoiva Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta yhteistyössä Innokas-verkoston aluekoordinaattoreiden kanssa.

Turnaus täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksia on järjestetty vuodesta 2003 lähtien yhteistyössä Innokas-verkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Ensimmäiset robotiikkaturnaukset olivat verrattain pieniä koulujen liikuntasaleissa järjestettyjä tapahtumia. Innokasverkoston toiminnan kasvun myötä turnaukset ovat kasvaneet Suomen mittakaavassa vaikuttaviksi alueellisiksi ja valtakunnallisiksi tapahtumiksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Innokas-verkoston Espoon aluekoordinaattori, Minna Kukkonen,
Espoon suomenkielinen perusopetus, opetuksen kehittäminen,
oppimisteknologian pedagoginen asiantuntija,
puhelin 043 824 6220, minna.a.kukkonen@espoo.fi


Innokas-verkoston johtaja, yliopistonlehtori Tiina Korhonen,
Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta,
puhelin 040 702 1626, tiina.korhonen@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme