Oulun yliopisto

Innovaatiot ja yrittäjyys aiheina Oulun yliopiston ja CASS-tutkimuslaitoksen seminaarissa

Jaa
Oulun yliopisto ja Chinese Academy of Social Sciences (CASS) -tutkimuslaitos Kiinasta järjestävät 22.11. Oulussa yhteisseminaarin, jonka teemana ovat innovaatiot ja yrittäjyys. Tilaisuudessa keskustellaan tekijöistä, jotka edesauttavat tai estävät taloudellisesti ja sosiaalisesti relevanttia innovaatiotoimintaa ja yrittäjyyttä.

Keskusteluissa pureudutaan muun muassa talouden pitkän aikavälin muutoksiin Suomessa ja Kiinassa, tieteen ja yhteiskunnan välisiin suhteisiin, innovaatiopolitiikkaan ja paikallisiin innovaatiojärjestelmiin. Esitelmöitsijät ovat CASSin ja Oulun yliopiston tutkijoita sekä kiinalaisten yritysten edustajia. Lisäksi vieraat tutustuvat oululaisiin yrityksiin, kuten Oulun yliopiston tutkimuksesta lähtöisin olevaan Indoor Atlakseen.

Seminaari on ensimmäinen, jonka Oulun yliopisto ja CASS järjestävät sen jälkeen, kun organisaatiot solmivat yhteistyösopimuksen viime huhtikuussa. Yhteistyö CASSin kanssa on Oulun yliopistolle erittäin merkittävä, sillä CASS on Kiinan vaikutusvaltaisimpia tutkimusinstituutteja. Sieltä valmistuu tutkijoita ja asiantuntijoita Kiinan keskushallinnon avaintehtäviin.

Seminaariin ovat tervetulleita yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkijoiden lisäksi yritysten asiantuntijat sekä kansalliset ja paikalliset politiikan ja julkishallinnon edustajat.

Seminaari järjestetään Oulussa hotelli Lasaretissa keskiviikkona 22.11. klo 9–17. Oulun yliopisto ja CASS järjestävät seminaarin samalla teemalla viiden vuoden ajan vuorovuosin Oulussa ja Pekingissä.

Ajatushautomo tutkii tieteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta

Innovaatiot ja yrittäjyys -seminaarin järjestävät Oulun yliopiston ihmistieteiden tutkimuksen Eudaimonia-instituutti ja sen alla toimiva tieteen, teknologian ja yhteiskunnan vuorovaikutussuhteiden ajatushautomo Oulu Think Tank. Ajatushautomo perustetaan virallisesti seminaaripäivänä 22.11.

Ajatushautomon tehtävänä on tutkia tieteen ja teknologian yhteiskunnallista vaikuttavuutta, tieteen ja yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta, tiede- ja teknologiapolitiikkaa, tieteen sovelluksia ja hyödyntämistä sekä tieteellisen asiantuntijuuden roolia julkisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Samalla se nostaa esiin uusia avauksia Oulun yliopistossa.

Oulu Think Tank -ajatushautomoa johtaa apulaisprofessori Juha Tuunainen Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seminaarista: koordinaattori Mervi Heikkinen, Eudaimonia-instituutti, p. 0294 483817, mervi.heikkinen@oulu.fi
Oulu Think Tank -ajatushautomosta: johtaja Juha Tuunainen, p. 0294 487773, juha.tuunainen@oulu.fi
viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Kansainvälisen tähtitieteellisen unionin johtoryhmä Suomeen ensi kertaa 22.–24.4. – tiedotusvälineet tervetulleita tapaamaan johtoryhmän jäseniä17.4.2024 08:45:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni (eng. International Astronomical Union, IAU) on yksi vanhimmista ja suurimmista ammattitieteilijöiden unioneista. Sen johtoryhmä kokoontuu ensi kertaa historiassaan Suomessa; Helsingissä ja Rovaniemellä. Oulun yliopiston isännöimä kokous on merkittävä hetki suomalaiselle tähtitieteelle ja maailmanlaajuiselle yhteistyölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye