Vaasan kaupunki - Vasa stad

Inre hamnen får I<3 Vasa-bokstavskonstverk

Dela

Stora bokstäver som bildar stadens namn kommer att installeras i Inre hamnen 5.8. Målet är att konstverket ska bli ett populärt fotograferingsobjekt för såväl invånare som turister och besökare. Bokstäverna lyfter för sin del fram stadens framtoning och skänker både invånare och besökare glädje.

Målet är att fotograferingsobjektet ska öka Vasas synlighet på ett positivt sätt i olika kanaler både nationellt och internationellt. Liknande konstverk finns t.ex. i Amsterdam och Helsingfors.

Om man ställer sig på en angiven punkt på sockeln bildar kroppen i:et i texten I <3 Vasa. Stadens kommunikationschef Leena Forsén hoppas att bokstavskonstverket respekteras och hålls rent så att det kan sprida glädje i många år framöver.

-Konstverket stärker stadens varumärke och dess synlighet i gatubilden och människornas vardag. Jag uppmanar oss invånare att ta och dela foton i sociala medier – låt oss visa alla vår kärlek till Vasa, uppmuntrar Forsén.

Konstverket grundar sig på stadens spetsbudskap: energi, hav och passion. Som läge valdes Inre hamnen, som i synnerhet på sommaren är en populär plats för invånare och turister. Konstverket kan vid behov t.ex. enligt årstid flyttas till någon annan plats, exempelvis till torget. Bokstäverna har gjorts av Metallityöt Velj. Pastuhov i Vasa.

Medierna kan ta fotografier av installeringssituationen i Inre hamnen 5.8. kl. 10.30.

Kontakter

Marknadsföringssakkunnig Eevamaria Paasikari tfn 040 587 9531

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum