Insinööriliitto IL ry

Insinööriliitolta tukea ammattikorkeakoulujen tavoitteille

Jaa

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salon mielestä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene on oikealla asialla vaatiessaan koulutuksen heikentämisen kierteen katkaisemista.

– Koulutussektoria on kuritettu tarpeeksi. Korkeakoulutukseen tulee investoida ottamalla korkeakouluindeksi jälleen käyttöön ja kasvattamalla ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta vähintään sadalla miljoonalla eurolla, Salo toteaa.

Arene julkaisi eilen tavoitteensa vaalikaudelle 2019–2023. Rehtorineuvosto esittää seuraavalle vaalikaudelle muun muassa lisäyksiä ammattikorkeakoulutuksen perusrahoitukseen, indeksijäädytyksen poistamista ja rahoitusta jatkuvaan oppimiseen.

– Arenen tavoitteet ovat hyviä. Odotan mielenkiinnolla niiden tarkempaa sisältöä. Esimerkiksi TKI-toiminnan kehittämisessä on syytä selvittää Business Finlandin mahdollisuutta toimia ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan rahoittajana.

Salon mielestä ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon roolia on vahvistettava. Arene esittää tutkintonimikkeen muuttamista muotoon maisteri (AMK). Salo ei esitykselle lämpene.

– Haluan ehdottomasti pitää kiinni nykyisestä tutkintonimikkeestä, hän painottaa.

Sen sijaan jatkuvan oppimisen kehittäminen on Salon mukaan erityisesti tekniikan alalla tarpeellista, sillä työelämässä vaadittava osaaminen muuttuu nopeasti. Insinööriliitto on jo pitkään pitänyt esillä muuntokoulutukseen panostamista.

– Osaamisvaje on osalla aloista aito ongelma, joka on ratkaistava. Olemme esittäneet toistuvasti insinöörien muuntokoulutuksen lisäämistä merkittävästi. Onneksi muutkin tahot alkavat herätä tähän, Salo toteaa tyytyväisenä.

Insinööriliitto on mielellään mukana Arenen ja muiden tahojen kanssa miettimässä konkreettisia keinoja suomalaisen osaamisen turvaamiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Samu Salo 040 184 2290

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme