Insinööriliitto IL ry

Insinööriliiton juhlavuoden konsertti lauantaina Tampereella

Jaa

Sata vuotta täyttävän Insinööriliiton juhlavuoden yksi päätapahtumista on kuudessa kaupungissa järjestettävä Tulevaisuutta luomassa -hyväntekeväisyyskonserttikiertue. Tulevana lauantaina Olavi Uusivirran ja Diandran tähdittämä kiertue saapuu Tampereen Pakkahuoneelle.

– Kuuden konsertin tuotoilla tuetaan suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia. Yhteistyökumppanina liitolla kiertueella on Me-säätiö, joka tekee arvokasta työtä lasten ja nuorten syrjäytymisen ja eriarvoistumisen vähentämiseksi, kertoo juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Juhlavuoden konserttikiertueen tuotoilla kerätään varoja säätiön projektiin, jonka tavoitteena on lisätä lasten teknistä osaamista arjessa.

– Juhlavuosi rohkaisee muutenkin nuoria kiinnostumaan insinöörikoulutuksesta ja sen antamista mahdollisuuksista, Ahtola sanoo.

Konserteissa esiintyvät Olavi Uusivirran ja Diandran lisäksi SuomiLOVE-ohjelmasta tuttu Osmo Ikonen ja nuori laulaja-lauluntekijä Ida Elina, joka yhdistää kanteleensoitolla modernia popia ja perinnemusiikkia.

Konserteissa esitettävässä dokumenttielokuvassa kerrotaan Insinööriliiton satavuotisen historian keskeisistä teemoista ja neljän erilaisen insinöörin elämästä.

– Juhlavuoden tavoite on rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja avata insinöörien maailmaa sekä työn monipuolisuutta laajalle yleisölle. Harva edes huomaa, kuinka monella elämänalueella aivan tavallisten insinöörien työ ja kädenjälki näkyvät jokapäiväisessä arjessa, Ahtola sanoo.

Tulevaisuutta luomassa -konsertti alkaa lauantaina 25.5. kello 18 Tampereen Pakkahuoneella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme