Insinööriliitto IL ry

Insinööriliitto turvaa jäsenen toimeentulon työttömyyskassan ruuhkissa

Jaa

Insinööriliitto on valmis hoitamaan lomautetuksi tai työttömäksi joutuneen työttömyysetuutta vastaavan summan etukäteen jäsenelle, jos hänen ensihakemuksensa osalta etuuden maksatukseen uhkaa tulla kohtuuton viive työttömyyskassaan syntyvän ruuhkan takia.

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo

Liiton hallituksen tekemä päätös koskee tässä vaiheessa KOKO-kassaa, jossa noin 97 prosenttia liiton työttömyyskassaan kuuluvasta jäsenkunnasta on jäsenenä. Myös muiden työttömyyskassojen osalta otetaan tarvittaessa myöhemmin sama käytäntö.

 Elämme poikkeuksellisia aikoja, mutta oli tilanne mikä tahansa, lomautetuksi tai työttömäksi joutuneen jäsenen tai hänen perheensä toimeentulo ei saa vaarantua työttömyyskassaan mahdollisesti syntyvien ruuhkien takia. Tilanne ei vielä ole akuutti ja ajankohtainen, mutta olemme tehneen päätöksen jäsenten auttamiseksi ja selvitämme tähän liittyvät käytännön asiat ensi tilassa, puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Koronavirus on kääntänyt lomautus- ja työttömyysuhan alle joutuneiden työntekijöiden määrän nopeassa ajassa rajuun kasvuun. Kriisiä on takana vasta muutamia viikkoja, ja jo nyt puhutaan sadoista tuhansista lomautetuista. Pahimpaan myrskyyn ovat joutuneet ensimmäisessä vaiheessa palvelualat, mutta myös teollisuudessa monet yritykset ovat ilmoittaneet alkavista yt-neuvotteluista.

 Ajan myötä kiirettä tulee varmasti maan jokaiselle työttömyyskassalle. Olemme jo tässä vaiheessa antaneet henkilöstöresursseja KOKO-kassalle helpottamaan lisääntyvien hakemusten käsittelyä. Liiton velvollisuus on kaikin tavoin auttaa jäsenkuntaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Salo sanoo.

Hänen mukaansa työttömyysturvaetuuksien käsittelyn ja maksatuksen varmistaminen ei ole ainoa palvelu, johon Insinööriliitto on panostanut koronaviruksen synnyttämässä vaikeassa tilanteessa.

 Olemme tehostaneet jäsenpalvelujamme paitsi työttömyysturvan myös työsuhdeneuvonnan ja liiton koulutustarjonnan osalta. Huomionarvoista on myös se, että olemme yhdessä muiden liittojen kanssa olleet vaikuttamassa siihen, miten lainsäädännön muutosten kautta voidaan turvata paitsi lomautetuksi tai työttömäksi joutuneiden ihmisten toimeentulo myös mahdollisimman monta työpaikkaa ja yritystä, Salo sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo 040 184 2290

Kuvat

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme