Pohjois-Karjalan kauppakamariPohjois-Karjalan kauppakamari

INSTEPS – KANSAINVÄLISTYMISEN PORTAAT -VALMENNUSOHJELMA ALKAA

Jaa
Pohjois-Karjalan kauppakamarin INSTEPS – Kansainvälistymisen portaat -valmennusohjelma alkaa torstaina 22.10. ensimmäisellä kaksipäiväisellä jaksollaan, joka toteutetaan Kolin inspiroivassa ympäristössä. Yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa kehitetyn valmennuksen tarkoituksena on rohkaista ja valmistaa tällä hetkellä kotimarkkinoilla toimivia pohjoiskarjalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymiseen.

Valmennus perustuu käytännönläheiseen työskentelyyn, jossa kansainvälistä osaamista jo hankkineiden sparraajien kokemus ja teoria yhdistyvät vientipotentiaalia omaavien pk-yritysten käyttöön. ”Tarve kansainvälistymisvalmennuksesta nousi esiin kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan keskusteluissa. Pohjois-Karjalassa on huippuluokan osaamista ja valmiiksi vahvoja tuotteita. Niiden vienti vain linkittyy usein alihankintaketjussa toimimiseen, vaikka toimijoilla olisi mahdollisuuksia myydä tuotteitaan myös suoraan kansainvälisillä markkinoilla”, toteaa kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vänskä.

INSTEPS-valmennukseen osallistuva yrittäjä Matti Pölönen perusti tuoreimman yrityksensä, Altiax Oy:n, kesällä 2015 Start Me Up -liikeideakilpailun voiton myötä. Hän on mukana valmennuksessa jatkaakseen kilpailussa menestyneen Genetta-kiipeilykengän kaupallistamista. ”Altiax Oy on alkutaipaleella kaikin puolin, niin myös kansainvälistymisen suhteen, mutta tavoitteena on saada tuotteet ja palvelut myös vientiin. INSTEPS-valmennuksessa on mukana todella kovia nimiä ja yrityksiä. Ohjelma on sopivan tiivis ja täyttä asiaa. Mukana olevat yritykset ovat kokeneita konkareita kaikin puolin ja aion ottaa kaiken saatavilla olevan tiedon heistä sekä koulutuksesta irti”, Pölönen kertoo odotuksistaan.

INSTEPS-hankkeen projektipäällikkö Keijo Mutanen vakuuttaa, että yritysten kasvun avaimet ovat vain ja ainoastaan viennissä. ”Valmennusohjelmamme aikana osallistujat saavat konkreettista opastusta vientitoiminnan aloittamiseen ja kansainvälisillä markkinoilla selviämiseen. Korkeatasoinen sisältö, osaavat mentorit ja osallistujien välinen vertaistuki tarjoavat ainutlaatuisen paketin, jonka avulla on hyvä lähteä etsimään kasvua ulkomailta.”

INSTEPS – Kansainvälistymisen portaat -valmennuksen seuraava jakso pidetään marraskuun puolivälissä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keijo Mutanen,
projektipäällikkö, INSTEPS-hanke
keijo.mutanen@kauppakamari.fi
p. 040 555 2943


Anne Vänskä
toimitusjohtaja
anne.vanska@kauppakamari.fi
p. 050 342 6663

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan kauppakamari
Pohjois-Karjalan kauppakamari
Torikatu 21 C
80100 Joensuu

http://www.pohjoiskarjalankauppakamari.fi
Pohjois-Karjalan kauppakamari on perustettu vuonna 1954 ja se toimii Pohjois-Karjalan maakunnan alueella. Pohjois-Karjalan kauppakamariin kuuluu tällä hetkellä lähes 600 jäsentä, jotka työllistävät yhteensä yli 31 000 työntekijää ja tuottavat yli 50 prosenttia maakunnan yritysten liikevaihdosta. Kauppakamari on elinkeinoelämän edunvalvoja, vaikuttaja ja kouluttaja. Se osallistuu yrityksiä koskevaan päätöksentekoon niin alueellisesti kuin valtakunnan tasollakin. Kauppakamari auttaa päätöksentekijöitä - sekä poliitikkoja että virkamiehiä - tekemään yritysten toimintaa edistäviä päätöksiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan kauppakamari

Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Keskuskauppakamari: Kauppakamarikysely: Byrokratia vaikeuttaa kansainvälisten osaajien rekrytointia – 47 % yrityksistä pitää työperäistä oleskelulupaprosessia kankeana, Pohjois-Karjalassa luku 43 %3.11.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Saatavuusharkinta on ollut haaste reilulle kolmannekselle yrityksistä ja puolet yrityksistä pitää työperäistä oleskelulupaprosessia kankeana. Tiedot selviävät kauppakamarien jäsenyrityksilleen toteuttamasta kyselystä. Kyselyn mukaan useat yritykset kertovat kokevansa kansainvälisten osaajien rekrytointiprosessin haastavaksi, vaikka 62 prosenttia yrityksistä suhtautuu kansainvälisten osaajien rekrytointiin positiivisesti.

Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Keskuskauppakamari: Yritykset maksaneet ja tilittäneet veroja 77 miljardin euron edestä – ”ilman yrityksiä hyvinvointivaltiolta putoaisi pohja” Pohjois-Karjalaan rekisteröityjen yritysten verokädenjälki vuodelta 2021 oli lähes miljardi euroa1.11.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Keskuskauppakamarin Suuresta Veroselvityksestä selviää, että vuonna 2021 yritykset maksoivat ja tilittivät veroja ja veronluonteisia maksuja lähes 77 miljardia euroa. Tämä on kahdeksan miljardia euroa enemmän kuin vuonna 2019. Selvityksellä Keskuskauppakamari haluaa tuoda näkyväksi yritysten elintärkeän roolin julkisten palveluiden rahoittamisessa.

Pohjois-Karjalan kauppakamari: Kauppakamarikysely: Kielitaitovaatimukset rajoittavat kansainvälisten osaajien rekrytointia – 71 prosenttia yrityksistä ei ole valmis vaihtamaan työpaikkakieltä englanniksi27.10.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Kauppakamarikyselyn mukaan noin 62 prosenttia yrityksistä on harkinnut tai voisi harkita kansainvälisen osaajan rekrytoimista tai vuokraamista. 59 kuvailee kokemustaan kansainvälisen osaajan rekrytoinnista positiiviseksi tai erittäin positiiviseksi. Enemmistöä yrityksistä kuitenkin askarruttaa, miten toimia monikielisenä ja monikulttuurisena työyhteisönä. 58 prosenttia yrityksistä kertoo, ettei ole rekrytoinut tai vuokrannut ulkomaisia osaajia, sillä työtehtävässä vaaditaan äidinkielen tasoista suomen kielen osaamista. .

Pohjois-Karjalan kauppakamari: Kauppakamarikysely: Ammatillinen osaaminen ei vastaa työelämän tarpeita – 39 % yrityksistä tyytymättömiä ammattiin valmistuneiden osaamiseen Pohjois-Karjalan osalta oli joitakin poikkeuksia verrattuna valtakunnallisiin tuloksiin19.10.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Kauppakamarikyselyn mukaan 39 prosenttia yrityksistä (Pohjois-Karjala 40%) kokee, ettei ammattiin valmistuneiden osaaminen vastaa työelämän tarpeita. Määrä on huolestuttava, sillä suurin pula yrityksillä on kauppakamarikyselyn mukaan juuri ammatillisista osaajista. Tärkeimpinä keinoina osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi yritykset pitävät yritysten ja oppilaitosten yhteistyön tiivistämistä, koulutussisältöjen kehittämistä työelämän tarpeisiin paremmin vastaaviksi ja työn vastaanottamisen kannustinloukkujen purkamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye