Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

International House Helsinki -palvelulla vilkas avajaisviikko

Jaa

Pääkaupunkiseudulle hiljattain muuttaneita kansainvälisiä osaajia ja Uudenmaan alueella toimivia työnantajia palveleva International House Helsinki (IHH) keräsi ensimmäisen toimintaviikkonsa aikana päivittäin noin parisensataa kävijää. Valtaosa asiakkaista on maistraattiin saapuvia väestötietojärjestelmään rekisteröityjiä, jotka voivat nyt samalla käynnillä hyödyntää kaupungin maahanmuuttoneuvonnan, Verohallinnon, Kelan, TE-toimiston ja Eläketurvakeskuksen palveluita.

Maahanmuuttajien työmarkkinoille sijoittumisen kannalta keskeiset neuvonta- ja viranomaispalvelut ovat olleet saatavilla IHH:n palvelupisteestä 4. joulukuuta alkaen. Henkilöasiakkaiden lisäksi IHH palvelee yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. IHH:n toimipiste sijaitsee Uudenmaan maistraatin tiloissa Helsingin Albertinkadulla.

Tällä hetkellä kävijöitä seurataan kunkin IHH:n tarjoaman palvelun osalta erikseen, mutta vuodenvaihteen jälkeen otetaan käyttöön seuranta, jonka avulla saadaan tietoa myös asiakkaan käyttämästä palvelukokonaisuudesta.

”Yksi palvelupilotin keskeisiä tavoitteita on selvittää International House Helsingin asiakkaiden tosiasialliset palveluntarpeet ja kokonaisvolyymi. Jatkokehittämisessä tulemme panostamaan myös viranomaistoimijoiden poikkihallinnollisen yhteistyön tiivistämiseen asiakkaan palveluprosessin sujuvoittamiseksi ja asiakaskokemuksen kehittämiseksi”, projektipäällikkö Elina Nurmi kaupunginkanslian elinkeino-osastolta toteaa.

Myös verkkopalvelu käynnistymässä

Asiakaspalvelupisteen toiminnan tueksi avataan verkkopalvelu, joka auttaa asiakasta neuvonta- ja palvelutarpeenkartoituksessa sekä oikeiden viranomaistahojen löytämisessä.

”Verkkopalvelu saadaan todennäköisesti käyttöön jo tällä viikolla. Sen avulla pystytään ehkäisemään myös hukkakäyntejä, sillä palvelu opastaa asiakasta ottamaan oikeat asiakirjat mukaan käynnille”, Nurmi kertoo.

IHH:n henkilöasiakaspalvelun pääkohderyhmään kuuluvat ulkomaalaistaustaiset henkilöt, jotka saapuvat seudulle työ- tai yrittäjyysperusteisesti sekä henkilöt, joilla on valmiudet työllistyä avoimille työmarkkinoille ilman laaja-alaisia tukitoimenpiteitä.

Joulukuussa maistraatin tiloissa alkaneen pilottivaiheen kesto on puoli vuotta, mutta toimintaa voidaan jatkaa samoissa tiloissa ainakin vuoden 2018 loppuun asti.

Taustatietoa

International House Helsinki -palvelupilottia koordinoi Helsingin kaupunki ja siihen osallistuvat kaupungin maahanmuuttajaneuvonnan lisäksi Uudenmaan maistraatti, Verohallinnon ja Kelan In To Finland -palvelu, Uudenmaan TE-toimisto, Helsingin seudun kauppakamari ja Eläketurvakeskus. Myöhemmin palvelutarjontaa laajennetaan kattamaan myös muiden toimijoiden, kuten Maahanmuuttoviraston, poliisin ja SAK:n maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan palveluita.

International House Helsinki -palvelun kehittäminen on osa seudullista Töissä Suomessa -hankekokonaisuutta, jonka toteutukseen osallistuvat myös Espoon ja Vantaan kaupungit, Uudenmaan ELY-keskus, SAK ja Moniheli ry. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston ja Uudenmaan liiton osarahoittama.Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. +358 50 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Elina Nurmi, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto,
Töissä Suomessa -hanke, puh. +358 40 621 4790, s-posti: elina.nurmi@hel.fi

Kuvat

Lataa
International House Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Elina Nurmi iloitsee siitä, että palvelupiste saatiin auki jo tämän vuoden puolella. (Kuva: Marja Väänänen)
International House Helsinki -hankkeen projektipäällikkö Elina Nurmi iloitsee siitä, että palvelupiste saatiin auki jo tämän vuoden puolella. (Kuva: Marja Väänänen)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Pia Pakarinen esittelee Helsingin menestystekijöitä Davosissa22.1.2018 15:13Tiedote

Apulaispormestari Pia Pakarinen puhuu Sveitsin Davosissa maailman talouskonferenssin yhteydessä pidettävässä Global Talent Competitiveness Index (GTCI) -tutkimuksen julkistamistilaisuudessa maanantaina 22.1.2018. Pakarinen kutsuttiin tilaisuuden keynote-puhujaksi tuomaan Helsingin ja Suomen näkökulmaa tutkimuksen teemaan, joka on monimuotoisuuden merkitys kykyjen houkuttelemisessa. Tutkimuksen tulokset julkaistiin maanantaina 22.1. klo 15 Suomen aikaa.

Apulaispormestari Pia Pakarinen esittelee Helsingin menestystekijöitä Davosissa20.1.2018 10:00Tiedote

Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen puhuu Sveitsin Davosissa järjestettävän maailman talouskonferenssin yhteydessä Global Talent Competitiveness Index (GTCI) -tutkimuksen julkistamistilaisuudessa maanantaina 22.1.2018. Pakarinen kutsuttiin tilaisuuteen keynote-puhujaksi tuomaan Helsingin ja Suomen näkökulmaa tutkimuksen teemaan, joka on monimuotoisuuden merkitys kykyjen houkuttelemisessa. Tutkimuksen tulokset julkaistaan maanantaina 22.1.2018 klo 15 Suomen aikaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme