Vaasan kaupunki - Vasa stad

Internationella dagen för personer med funktionsnedsättning 3.12 – Iida Laasanen är årets "Attitydpåverkare” i Vasa

Dela

Internationella dagen för personer med funktionsnedsättning firas 3.12. Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa har valt Iida Laasanen till årets "Attitydpåverkare” 2020.

På den internationella dagen för personer med funktionsnedsättning har Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa haft som tradition att belöna årets "Attitydpåverkare”, t.ex. individuell person, organisation, företag eller annan aktör. Denna gång bad Rådet om att få förslag på vem som kunde belönas som årets "Attitydpåverkare” från allmänheten.

Rådet för personer med funktionsnedsättning fick många bra förslag och på sitt möte 25.11. valde Rådet att belöna Iida Laasanen som årets "Attitydpåverkare” 2020.

- Iida har länge fungerat som gymnastikledare för specialbarn och –unga. I motiveringen betonades att i hennes sällskap får alla barn, oavsett om de har en funktionsvariation eller inte, känna sig skickliga och jämlika. Iida bemöter alla jämlikt, arbetar helhjärtat och ser möjligheter var många andra skulle se utmaningar, säger Rådet för personer med funktionsnedsättning om Laasanen.

Dagen till ära kommer också tillgänglighetskartläggningsrapporten från sommaren 2020 att publiceras på Vasa stads webbsidor om tillgänglighet www.vaasa.fi/tillganglighet   Fastighetssektorns sommarjobbare kartlade bl.a. lättrafikledernas tillgänglighet i olika stadsdelar och sammanställde en täckande rapport över observationerna.

Kontakter

Anne Salovaara-Kero
Ordförande för Rådet för personer med funktionsnedsättning
tfn 044 060 2660
anne.salovaara-kero@vasa.fi

Elisabeth Hästbacka
Tillgänglighetskoordinator, sekreterare för Rådet för personer med funktionsnedsättning
tfn 040 095 6221
elisabeth.hastbacka@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum