Vaasan kaupunki - Vasa stad

Intresserad av att bli stödfamilj?

Dela

Kursen Intresserad av att bli stödfamilj? ordnas med början 15.3.2021 i samarbete mellan Vasa medborgarinstitut Alma och Vasa stads familjevård. Om du har tid, utrymme och engagemang att fungera som stöd för barn, så anmäl dig till kursen!

Stödfamiljerna har en viktig roll när det gäller att hjälpa barnfamiljer. Par utan barn, barnfamiljer, pensionärer eller ensamboende vuxna kan vara stödfamilj. På kursen ges information om stödfamiljsverksamheten. Genom att delta i kursen förbinder du dig ändå inte till att bli stödfamilj.

– Även i Vasaregionen finns det många som skulle behöva en stödfamilj, och därför tycker vi att det är viktigt att berätta om stödfamiljsverksamheten och ge information till alla intresserade. Om de som gått kursen önskar, kan de fungera som stödfamilj för våra klienter, säger chefen för familjevård Jouni Riitijoki.

Familjevårdens anställda är lärare på kursen

Kurskvällarna är måndag 15.3.2021 kl. 17.30–20.00 och måndag 22.3.2021 kl. 17.30–20.00. Kursen, som ordnas som närundervisning, hålls i medborgarinstitutets lokaler på Rådhusgatan. Vid behov ordnas kursen som distansundervisning. De som har anmält sig till kursen får information om de praktiska arrangemangen närmare kursstarten.

– Om kursen ordnas på plats begränsas deltagarantalet till 10 personer. Om kursen hålls på distans kan alla som vill delta, säger Riitijoki.

Även om kursen ordnas som en av Almas kurser, får man bäst veta mer om kursen av familjevårdens anställda.

– Det lönar sig att modigt ta kontakt med oss, och man kan fråga om vad som helst som har att göra med stödfamiljsverksamheten, säger Riitijoki uppmuntrande.

En stödfamilj är en vanlig familj som gör vanliga saker

Sofia Böckelman, som tillsammans med sin man Henrik har varit stödfamilj åt ett flertal barn, berättar om sina egna erfarenheter: ”Att vara stödfamilj är att vara en vanlig familj, göra vanliga saker men att ha hjärterum och också plats för ett eller flera barn. Vi blev stödfamilj när de egna barnen var nästan vuxna. Vi upplevde att vi då hade plats och ork för stödbarn i vår familj. Det är intressant att se det barnen behöver. För någon kan det vara lugn och ro, medan det för andra handlar om att få uppleva nya, roliga saker.”

Anmälningstiden har börjat. Anmäl dig genast! https://opistopalvelut.fi/vaasa/course.php?l=fi&t=15153

Nyckelord

Kontakter

Jouni Riitijoki, chef för familjevården, tfn 040 486 2419, jouni.riitijoki@vasa.fi
Essi Peurala, socialhandledare, tfn 040 689 7756, essi.peurala@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum